• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    CUCHULAIN: Zrovna u error 500 je to zpravidla chyba na straně administrátora ;) http://kb.wedos.com/webhosting/chyba-500.html
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    LUIS_: případně:
    d) chyba na straně hostingu :-)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    LUIS_: to zaručeně :-) každopádně já se včera přihlásil v pohodě. se podívám a kdyžtak mu napíšu :-)
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    CUCHULAIN: Chtít učit někoho wordpress a mít nefunkční registrační/přihlašovací formulář na webu dělaném na wordpressu je:
    a) odvaha
    b) drzost
    c) trolling
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    MRTVY_KENNY: Teoreticky by to nemuselo být složitý. Prostě musí script vědět, že má prvních X položek ignorovat a zbytek zobrazit random. Tak teď to chce jen někoho, kdo mi to napíše :) Díky každopádně.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CUCHULAIN: pres woocommerce tu byl id Trznice, ale posledni dobou nebyl na nyxu..
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    tušíte někdo, jak zautomatizovat provize za zboží pro jednotlivé dodavatele ve woocommerce?
    že bych v obchodě měl produkty od různých dodavatelů a oni by měli provizi z prodeje.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    pár videí, jak na WordPress od Kuby Vlčka..
    http://jancejka.cz/skola-wordpressu
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    LUIS_: tak jine reseni je naprogramovat si to sam podle odkazu nize. je fakt, ze je to relativne specificka vec, kterou tezko rict jestli nekdo uz resil. poradi si muzes ukladat do custom fieldu u clanku. jen teda se v tom bude v adminu blbe orientovat docela (pokud bysis nenaprogramoval i adminovske rozhrani pro toto)

Displaying Posts Using a Custom Select Query « WordPress Codex
    http://codex.wordpress.org/Displaying_Posts_Using_a_Custom_Select_Query
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    Dnes pro váš mám takový oříšek, specialitku…

Dejme tomu, že mám v portfoliu 100 položek a chci, aby 10 z nich bylo preferováno, tedy umístěno na prvních pozicích v pořadí, jaké si určím, a zbylých 90 se zobrazovalo na pozicích 11-100 v náhodném pořadí, které se bude s každým načtením stránky měnit. Mělo by se to týkat pouze portfolia, bežných článků a jiných stránek se to nesmí dotknout.

Víte jak na to? Tipy na konkrétní pluginy či jiná řešení? Pokud se vám to podaří rozlousknout, budu se vám klanět. Už jsem prolezl x plug-inů a zatím žádné uspokojivé řešení. Buť to řeší A nebo B, ale zatím nic, co by zvládlo obojí.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CRS1138: jasne, no. ale zas se nemusis starat. ja to mam na konci clanku, takze to clovek nepozna, ze se ty buttony objevi se spozdenim..

jinak overkill moc nechapu v cem, injectne to par spanu s classama a javascriptem to pak doplni, ale to je az kdyz ma clovek stranku nactenu..
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    No ja to vetsinou pisu rucne podle dokumentace te dane socialni site, tyhle sharethis, addthis jsou obvykle hrozny overkill a treba sharethis mival (jak je to ted nevim) nevalidni kod, za ktery se mi sice jejich support omluvil, ale rekl mi, ze nevi, kdy se to zlepsi.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    MRTVY_KENNY: tomu se právě chci vyhnout. teď koukám, že šablona, kterou mají na webu (já jí nedělal) to takhle natvrdo napsané má. a taky tam nemají wp supercache. zkusím to tam nainstalovat a zkusím vyměnit ten stávající způsob sdílení za addthis plugin (se kterým jsem neměl problém) a uvidim.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SUPEREGO: me napada jen odinstalit plugin a napsat si sam "widget", ktery bude mit vsechno lokalne. akorat to budes muset udrzovat, jak si nektera sit vymysli zmenu syntaxe atp.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    SUPEREGO: ja pouzivam Social Sharing Toolkit a byla v nem nejaka krpa. aspon v ie to hlasilo error ve skriptu a stranka se tvarila, ze se porad nacita.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    SUPEREGO: V ramci moznosti, designu a zadani jsem to ted resil na remax webu - napr www.remax-czech.cz/kdo-jsme - jsou to jen odkazy...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SUPEREGO: no.. jak se to vezme. v kodu je jen nalinkovany javascript a v podstate prazdne objekty, ktere se vyplni tlacitkama az tim javascriptem po nacteni stranky. tzn zpomalovat muze jen ten javascript (120kB), ktery ale typicky browser cachuje.

tzn pokud se bavime o case, kdy se nactou i ta tlacitka, pak to muze pusobit line, ale nacteni stranky jako takove to imho zpomaluje minimalne..

mluvim o sharethis, pocitam i ostatni pluginy to maji takto. ale vsak v chromu mas network zalozku, se muzes mrknout, co zdrzuje nejvic a jestli zrdrzuje nacteni obsahu, nebo se na nej jen dolepi..
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    a máte nějaké kreativnější řešení než uninstal pluginu?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SUPEREGO: ano je to oser.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    SUPEREGO: Ano, taky mi to vadí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam