• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    SUPEREGO: V ramci moznosti, designu a zadani jsem to ted resil na remax webu - napr www.remax-czech.cz/kdo-jsme - jsou to jen odkazy...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SUPEREGO: no.. jak se to vezme. v kodu je jen nalinkovany javascript a v podstate prazdne objekty, ktere se vyplni tlacitkama az tim javascriptem po nacteni stranky. tzn zpomalovat muze jen ten javascript (120kB), ktery ale typicky browser cachuje.

tzn pokud se bavime o case, kdy se nactou i ta tlacitka, pak to muze pusobit line, ale nacteni stranky jako takove to imho zpomaluje minimalne..

mluvim o sharethis, pocitam i ostatni pluginy to maji takto. ale vsak v chromu mas network zalozku, se muzes mrknout, co zdrzuje nejvic a jestli zrdrzuje nacteni obsahu, nebo se na nej jen dolepi..
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    a máte nějaké kreativnější řešení než uninstal pluginu?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SUPEREGO: ano je to oser.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    SUPEREGO: Ano, taky mi to vadí.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    teď po mě chce jeden klient, abych mu odinstaloval na webu plugin se sdílecími tlačítky pro sociální sítě, že prý to zpomaluje načítání. mě se nechce věřit tomu, že by to na něčí uživatelský zážitek mělo fakt vliv, máte s tím někdo zkušenosti?
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    F89: Pokud chápu správně, pak by měla být chyba snadno řešitelná.

1) nahraj si soubor s wordpressem na FTP tak, jak tam byl původně (s původním názvem adresáře)
    2) v administraci wordpressu (nastavení > obecné) změň URL instalovaného Wordpressu a URL zobrazovaného webu na adresu http://www.autopujcovna-hodonin.cz
    3) v tento moment ti přestane fungovat wordpress vč. administrace
    4) přejmenuj na FTP původní adresář s webem na cokoliv jiného a adresář s wordpressem na název původního adresáře
    5) v tento moment by na www.autopujcovna-hodonin.cz měl fungovat wordpress
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    Nemusi byt nutne flash hlavne aby to bylo fancy dik
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    Ahoj muzete nekdo poradit nejakou dobrou free flashovou galerii? Kdyby jeste treba v ramci toho flasha umela zobrazit nejakou strukturu galerii tak by to bylo nejlepsi tj. Jen jedna stranka galerie kde by ten flash obstaral vse. Diky..
    Cokoliv hledam dycky to chce koupit pro verzi
    MALYSEK
    MALYSEK --- ---
    F89: Pokud si potrebuje kdo vyzkouset PHP stranky, tedy i Wordpress na Macu, tak co pamatuji, vcetne nastavovani MySQL databazi, existuje kvalitni programek na MAMP - http://www.mamp.info/en/index.html
    MALYSEK
    MALYSEK --- ---
    F89: No, osobne bych spatroval problem v Mysql databazi, ta si proste nacte co potrebuje a prehazovanim slozek samotneho wordpressu databazi urcite nesvedci. Ale treba se mylim.
    F89
    F89 --- ---
    BULHI: je to ghosting.cz, placenej, phpmini1 ci co - nerekla bych, ze je verejnej. ale sama nevim, vid:)
    a zadnej www_root tu nevidim sakra. Možná to tu někde je, se mnou je to trochu na dýl, protože tomu fakt nerozumím a rejpu do toho všemožnými způsoby no... ale moc díky za snahu, třeba se dopídíme zdárného řešení.:)
    BULHI
    BULHI --- ---
    hm no vzhledem k tomu, ze to hazi 403 a podle screenshotu tam nakej index mas, tak to ma bejt nekde jinde :-) neni tam nakej www_root nebo jinej adresar s podobnym nazvem? to je nakej verejnej hosting?
    F89
    F89 --- ---
    BULHI: Tak jsem to zkusila. Nahrala tam zas ten puvodni web - funkcni. Na FTP teda ta slozka Autopujcovna_Hodonín - smazala jsem obsah a do slozky nahrala obsah slozky Wordpress. Ten WP-config mam vyplnenej - jakoze user, databazi atd...

ale nejede to. pro predstavu mala obrazkova ilustrace jen odkazem.
    https://sphotos-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1236609_10201258245835787_1098474262_n.jpg
    F89
    F89 --- ---
    BULHI: jo takhleeee. :) no zkusim to!:))
    BULHI
    BULHI --- ---
    no tezko rict, co tam mas ted za mess :-) ale jestli to chapu dobre, tak jsi mela smazat obsah slozky s puvodnim webem, tu nechat a do ni nasypat soubory s WP
    F89
    F89 --- ---
    Díky. No já se do toho vrhla a asi jsem to udělala dost špatně. Pomůže mi někdo, prosim, prosim?:)

Takže FTP mám CyberDuck - měla jsem dvě složky. S původním webem a složku Wordpress. Po dokončení hrubé verze webu ve Wordpressu, jsem stejně pojmenovanou složku zálohovala a vše smazala. Následně otevřela zálohu a zkopírovala vše na FTP, aniž bych to cpala do složky - myslela jsem, že tím pádem to bude v kořenovém adresáři. Myslela jsem špatně,) Co teď?

Jinak web je www.autopujcovna-hodonin.cz

půjde s tím něco udělat? děkuju moc!
    MALKUS
    MALKUS --- ---
    F89: ano, to lze. Na FTP si založíš podadresář, například DEV a tam si rozjedeš wordpress a připravíš si stránky.
    No a pak až tobu deš mít hotové, tak smažeš stránky původní a wordpress přetáhneš do hlavního adresáře, samozřejmě nesmíš zapomenout upravit nastavení wordpressu.
    F89
    F89 --- ---
    Zdravím,
    mám takový dotaz, možná to bude pomatené, ale snad mě někdo pochopí. Jinak tvorbou webu se nijak nezabývám, jedná se o vlastní projekt, kdy chci ušetřit peníze.
    Takže mám doménu + hosting na kterém teď funguje firemní web, vytvořený v iWebu. Jenže to nefrčí tak jak má. Byl mi tedy doporučený Wordpress. Nemám s ním moc zkušeností, ale snažim se.

No a teď kde je problém - potřebuju udělat nějak to, aby můj zatím původní web pořád fungoval a já mezi tím mohla v klidu pracovat na novém Wordpressáckem webu.

Kamarád, co mi radil, mi řekl, že mám všechno FTP smazat, nahrát WP a dělat. Jenže tímhle způsobem vyhodím z provozu ten původní web a to nechci, protože nevím jak dlouho mi to bude trvat. Před tím jsem tam měla nahraný web i WP ale dostala jsem "vynadáno", že to není v kořenovém adresáři atd... a že to mám prostě vše smazat.

Je tedy nějaká možnost, vytvořit statický Wordpress někde bokem a v klidu a pak ho na svoji doménu a hosting převést?
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    CUCHULAIN: Tak nakonec to bylo tou šablonou a aktualizací na novou verzi se to vyřešilo a vypadá to naprosto parádně. A Jetpack zdá se pomůže i v dalších věcech. Šikovná věc. Díky moc.

Teď už musím sehnat jen nějaký hezký lightbox dobře ovladatelný na smartphonech a budu happy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam