• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    YAMA: můžeš použít třeba http://notepad-plus-plus.org/
    otevři ten soubor a v nabídce Formát ho přeformátuj na UTF-8...

takhle: http://snap.ashampoo.com/qgTavz51
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    YAMA: soubory mohou mít fyzicky jiné kódování, než UTF-8 co máš v hlavičce. Stáhni si je na počítač a podívej se, jaké mají kódování.
    YAMA
    YAMA --- ---
    CITRONAK: A jak bych mohla neco udelat s tim kodovanim? Charset je v pohode (view-source:http://studiostodulky.cz/).
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    YAMA: problém bude v kódováni souboru šablony a případně ještě chybějící charset meta tag v hlavičce. Vše hoď na UTF-8.
    YAMA
    YAMA --- ---
    Ahoj! Prosím uměl byste mi někdo poradit, co s tím, když se mi zprávy odeslané skrze kontaktní formulář zobrazují bez diakritiky respektive s divokými "čínskými" znaky na místo ní? :) Stejně tak u otázek, které se odesílají skrz jiný plugin. V css obou pluginů je nastaven jako font Arial, takže to by asi neměl být problém. Předem moc děkuju.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CITRONAK: díky!
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    ZUSANLI: tak hlavně tam máš font, který nepodporuje češtinu. Viz např. č a ň. Jinak je tam špatná CSS definice pro přiřazení fontu. Což je chyba pluginu nebo v jeho nastavení.
    ZUSANLI
    ZUSANLI --- ---
    Ahoj,
    jsem začátečník. Ve WP jsem si udělal stránky. Na vše jsem přišel, ale s jednou věcí nedokážu hnout. Používám šablonu Twenty Eleven. Změnil jsem si font v menu ( stáhnul jsem si plugin Font verze 7.1.9. ). Když se načte web font v menu je ok, ale když v menu kliknete na jiný než první odkaz, první odkaz se změní do původního fontu. Doufám, že je to srozumitelný :) . Dokážete mně někdo poradit prosím? www.tuinamasaz.cz
    Předem děkuju.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    VERONIKA22: mě se nelíbí, nepůsobí na mě solidně a je drahý.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Já bych chtěla posvětit tento zdroj? http://templates-help.com/search.html?category=7 neb jsem se ještě neodvážila od nich něco koupit
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    meli byste tip na web se sablonama? vzdycky chodim tak nejak jen na themeforest. je jeste nejakej podobnej web?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    VERONIKA22: asi myslí přímo šablonu Avada
    WordPress - Avada | Responsive Multi-Purpose Theme | ThemeForest
    http://themeforest.net/item/avada-responsive-multipurpose-theme/2833226

Kluci udělali jednu povedenou šablonu a už jsou v balíku :-)
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    VERONIKA22: Já tu šablonu někde mám, tak ti ji můžu poslat na vyzkoušení. Ale pro začátečníka myslím není úplně vhodná. Šikovnější mi v tomto směru přijde Flexform, který vypadá vizuálně podobně, ale administrace je mnohem jednodušší a umí toho dost. Ostatně jej osobně používám a jsem spokojenej.

Ad Themeforest – Themeforest je jen jakési tržiště, kde najdete (nejen) šablony od různých vývojářů a jejichž kvalita se značně liší nehledě na cenu. Jakože za stejnou cenu můžete najít super šablonu i úplnej shit. Když tak se to dá dělat způsobem stažení šablony v nějaké "půjčovně" (když tak si napište o tip) a v případě spokojenosti ji pak legálně koupit na themeforest. (V případně nespokojenosti smazat.) Já se takhle prokousal X šablonami – mnohdy byly k prdu, ale tím se člověk nesmí nechat odradit. Ke zlatu se člověk musí probojovat.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    PULKA: mě to nepiš, já to vím :-D
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PULKA: jseš zlato. zkusím to využít!
    PULKA
    PULKA --- ---
    VERONIKA22: šablona má v sobě soubor, ze kterého se načítají návy, stačí přeložit ten, nic natvrdo přepisovat fakt nemá cenu, návod třeba zde)

CITRONAK: Když to nenapíše prase, tak zrovna takovéhle věci se tahají přes WP, který je zase závislý na tvém nastavení, datum a takové věci přeložené budou, pokud máš WP česky, anebo se načítají z *.po souborů, které je jednoduché upravit.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CITRONAK: ok uvidím jak pochodím. Praxe dělá mistry :o(. Stejně nemám v úmyslu šablonu takto nechat ale chci to trochu přizpůsobit. Díky dám třeba pak vědět
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    VERONIKA22: Pokud koupis hotovou sablonu, tak jsou tam ruzne texty, ktere je potreba prelozit. Napr. vice, datum apod. (Samozrejme v cizim jazyce). Prakticky je to vse, co vidis na webu a neni to obsah a menu.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CITRONAK: ááá teď si sedim na vedení. co se má překládat? ( pravda tedy je, že zdrojovému kódu rozumím a vše mám v úmyslu natvrdo napsat česky ). snad je to schůdné?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    VERONIKA22: Jasne, kdyz nejsou penize, tak se je koupena sablona ok. Jen at pocita jeste s prekladem do cestiny, pokud jej sablona nema (divil bychs e kdyby mela - nekoukal jsem se).
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CITRONAK: jasně chápu. Uvidíme zatím u této paní neznám cenovou relaci. Tak uvidíme.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Šablona pro WP by měla obsahovat pouze design a základní minimální funkčnost. O ostatní by se měli starat pluginy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam