• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Zatím nemám konkrétní dotaz ale: poprvé v životě musím přidat wordpress ke kompletně hotovému webu ( žádná wordpress šablona ). Vůbec si nedokážu představit co to bude obnášet :o( V google jsem žádný návod v češtině nenašla a jak budu propojovat 20 podstránek v menu s wordpressem vůůůbec netuším.

Mohl by mě někdo ujistit, že i toto zprovoznění wordpressu je bez problému a jde to bez komplikací?
    YAMA
    YAMA --- ---
    CUCHULAIN: Tak nevím, co vše mám ještě vyzkoušet :(
    1) Veškeré php soubory pluginu i šablony jsem konvertovala přes Notepad++ do UTF-8.
    2) Zkusila jsem změnu kodování databáze, pro případ, že by to bylo tím. Takto: http://blog.unambiguous.info/2005/12/wordpress-problem-s-diakritikou/ Pak jsem ještě prošla databázi přímo přes phpmyadmin, kde jsem zjistila, ze se ukládala data pluginu z neznámého důvodu do švédštiny.
    3) Zkusila jsem definovat ve wp-mail charset utf-8 (bylo tam prázdné místo).

A pořád nic. Na celém webu diakritika jde, akorát v kontaktním formuláři a v tomhle pluginu, který odesílá dotazy ne..
    Nevíte, co mám ještě zkusit? :(
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    Jak vypnout zobrazování html značek pod komentářem?

SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    CUCHULAIN: super! díky moc.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    SUPEREGO: tak v tom případě:
    #nav-main li.zvyrazneno a {
    color: red;
    }
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    SUPEREGO: na jaké adreso to jede?
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    CUCHULAIN: dík, ale nefunguje. menu je textové, přebarvuje se ze šedé (#3b3b3b) na červenou (#C30) na hover (nevim jestli to hraje roli). ten hover by to asi chtělo zachovat, klidně obráceně (z červené na šedou).
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    CUCHULAIN: i když možná bude potřeba přesnější definice než .zvyrazneno
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    SUPEREGO: zkus třeba do třídy v položce menu napsat zvyrazneno a do custom css:
    .zvyrazneno { color: red; }
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    Chtěl bych, aby jedna položka (v textovém) menu na mém webu byla červená. V šabloně je prostor pro custom css a v menu je prostor pro vepsání css třídy. Dá se to udělat? Co tam mám přesně napsat?
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Já to tak dělám furt třeba když potřebuju doplnit fotky do galerií - v irfanu hromadně zmenším, přejmenuju a vygeneruju náhledy, nahraju přes ftp, a k tomu kousek html.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BULHI: to ano, nepohodlne :) ale kedze mam PS pustene viac ako WP, tak je to v pohode a ja vsetkym tym automatickym veciam neverim :) (auto resize/thumbs/etc - zvlast ked vidim aky to spravi thumb ono a aky spravim ja).
    BULHI
    BULHI --- ---
    HADIAK: no jasny, no offense intended :-) mohl jsem rict "nepohodlny" :-))
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BULHI: ono to nie je ani tak uchylne, ked clovek vie co chce spravit (a media library mu to neumoznuje).

RESCAPE: import ako pise CRS1138, ale ano, ja som mal na mysli img src. ako som pisal. proste ftp/html. ziadne library.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    RESCAPE: Akorat musis pocitat s tim (pokud si to dobre pamatuji), ze se ti media neobjevi v Media Library, ale NextGen Gallery - coz obvykle neni problem, protoze do postu jdou vlozit velmi obdobne jako z Media Library.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    CRS1138: jde mi přesně o obrázky, díky vyzkouším.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    RESCAPE: Co se tyka obrazku, tak NextGen Gallery to umi, nalejes to tam pres FTP a pak v administraci das naimportovat z adresare
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    jasně no.. tak jinak mě jde o to jestli je možnost nahrávat přes ftp, aby se to pak zobrazil na webu ve složce média ??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam