• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    OMNISLASH: skenuje to vsechny stringy jazykovy ve vsech php souborech v danym adresari pluginu, theme
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    MALKUS: asi dva divy, jeden left, druhej right, position absolute, left 0, right 0 ?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    OMNISLASH: a konkret vlastne resis co? videt jak se zpracuje url asi neni cil snazeni..
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    to je prave problem, protoze k tomu nemam pristup. mam jen (snad uplne) zdrojove kody. zkousel jsem hledat i rewrite filtry a add_rewrite_rule, ale v souvislosti s timhle jsem tam nic nenasel. kazdopadne vzdavam to a proste to udelam po svem (melo mi to "pomoci", kdyz se podivam, jak to funguje na stavajicim webu..)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ne?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    OMNISLASH: že by v šabloně byl třeba nějaký soubor page-polozky.php ?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    zacinam z toho silet. vidim ve zdrojacich, ze vytvari odkazy obsahujici "polozky/", ale nikde nevidim, ze by to definoval jako slug, nebo rikal wordpressu co ma delat, kdyz na tuhle cast v url narazi
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    je nejaka sance, jak ze zdrojaku ve wordpressu v realnem case zjistit, jak je zpracovavan single item request ve stylu polozky/polozka?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    OMNISLASH: Mozna ze zna, ja ze nej prece nemluvim, jen jsem myslel, ze mas nekde urcite dev verzi na kterou bys to nejdriv nainstaloval. Nic vic, nic min.

MALKUS: pridat je na vhodne misto v sablone (treba na konec do footer.php, zalezi na rozvrzeni daneho theme) a pozicovat je pomoci CSS.
    MALKUS
    MALKUS --- ---
    Měl bych dotaz.
    Potřebuji umístit 2 elementy vlevo a vpravo mimo hlavní stránku (v podstatě něco jako reklamní pruhy např) avšak moje znalosti na to nestačí.
    Mohl by mi někdo poradit, jak to například do základního theme zakomponovat?

Děkuji za radu.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CRS1138: kdybych mel vice casu udelam to. ocekaval jsem, ze kdyz to nekdo takhle prosazuje, mohl by znat odpoved. nic vic, nic min
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    OMNISLASH: co to vyzkouset v developer's verzi?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    update: klientovi jsem to navrhnul a rad by to vyzkousel (maji nekolik verzi a planuji dalsi, spravovat to mohou primo pobocky v dane zemi). ted je otazka - opravdu se to dovede efektivne vyporadat s tim problemem, ktery mi tady vzniknul? puvodni programator byl tak trochu cune a tak se texty ruznych domen nachazi v ruznych adresarich a to nejen nekolik domen v jednom adresari ale tez nekolik domen v jednom souboru. dovede si ten plugin s timhle nejak efektivne poradit?
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    OMNISLASH: to je dobry, ja jen sdilim svoji osobni zkusenost s obema tema klumpama. nejakej duvod proc sem se na poedit vyprd tu je. treba je nekdo v podobny situaci a tohle mu zlepsi kvalitu zivota :)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    predne ty preklady nedelam ja a casto ani ti lide, kterym zdroje k prekladum do x jazyku dodavam.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    OMNISLASH: delam nejaky preklady tak 1x tejdne, minimalne. kdybych to mel delat pres poedit, jako pred lety, tak se z toho vokotim ti rikam .)))
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    OMNISLASH: vsak po uprave ten plugin odinstalujes. "praktictejsi" je v tom ze kopirujes soubory jak cernej mezi pc a ftp porad dokola po kazdy zmene, kterou si chces ceknout? nebo je taky podle tebe lepsi prolejzat ftp a lang adresare a hledat ten spravnej soubor rucne? ja nevim no, pro me hraje prim, ze vidim vsechny soubory v seznamu, serazeny podle pluginu, temat, wp, muzu si k nim jazyky pridavat, ze selectboxu vybrat textdomain, v realnym case generovat *.mo. taky uplne vidim jak vsechno resis pres functions.php a nemas tam ani jeden plugin, ze jo :D
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    myslenka latani neceho dalsiho do wordpressu, kdyz to neni nezbytne nutne, se mi vubec nezamlouva. stand alone aplikace mi prijde mnohem praktictejsi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam