• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    CRS1138: zatim jenom workaround, kdyz to mam jako menu item pres IF podle post type, tak k linku z get term links si hodim parametr do URL, pak to na strance spolecny taxonomie odchytnu pres strpos uri, a kdyz je tam parametr books, spusti se query pro books a post type related posts
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: teda hlavne nad tim aby se mi nevypisovali zaroven knihy a movies. Jediny na co jsem prisel je mit dalsi taxonomy, ktera rozlisuje jestli book ci movie a pak to resit prunikem s product category
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KOCMOC: pochlub se, ja nad tim stale jeste dumam
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    KOCMOC: tvl tak sem to vyresil celkem srandovne
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    CRS1138: neco na tenhle zpusob

KOC256
    KOC256 --- ---
    PULKA: Bych do te skolky zavolal. Stalo se mi to same. Po zavolani do firmy ktere web byl platba prisla temer okamzite. Casto muze jejich vztah byt i nejen obchodni. Mi treba borec neplatil protoze byl bussy tech par tisic pro neho nebylo prioritou...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KOCMOC: hmm, to zni zajimave. Takze ta taxonomie neni 'hierarchical'?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CITRONAK: aha zkusím to tedy najít. Díky za tip
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    VERONIKA22: občas je u koupených šablon nutné v nastavení šablony "zapnout" responsive.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    Mam pro vás WP čelenč:
    - dva custom post types s n postama
    - jedna společná taxonomie
    - n společnách termů

Jak parametrizovat URL, abych se dostal zvlášť na šablonu, do který se bude pomocí query renderovat seznam posts z taxonomie pro term, ale jen ta část co je vázaná na post type.

URL totiž vypadá pro oba views identicky takto: domain/taxonomy/term

Čili není problém spustit konkrétní query, problém je, jak výsledek nalinkovat do menu :D

Nechci to dělat přes rewrite filtry etc
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Měla bych opět jeden začátečnický dotaz - nainstalovala jsem tuto šablonu https://wordpress.org/themes/terrifico
    V popisku uvádějí, že je plně responsivní ale v reálu tomu tak není.
    Avšak o žádném doplňkovém pluginu není nikde ani řeč.

Chtěla bych se tedy zeptat zda mají jen v textu občas nepřesnosti či zda je chyba na mé straně a responsivita se nastavuje v administraci? či nějakým pluginem?

Předem moc děkuji za nápovědu.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZATAMOKO: pripadne jeste mqtranslate (melo by stacit co domena, to instalace), ale s WMPL to bude asi jednodussi na spravu
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    ZATAMOKO: taky bych doporucil WPML
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    ZATAMOKO: umí, když pro něco neuděláš překlad, tak pro to prostě nebude. Můžeš se v administraci přepnout mezi jazyky a přidávat tak obsah pouze pro vybraný jazyk.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CITRONAK: díky a ještě dotaz, umí WPML nezávislý obsah pro jazyky nebo je to vždy 1:1?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    PULKA: jinak ponaučení je jasné: nový klient = minimálně záloha, nejlépe smlouva. Vždy sepsat zápis z jednání (ať už osobního či telefonního) do mailu a nechat potvrdit.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    ZATAMOKO: řešil jsem podobnou situaci a to za pomocí multisite s domain maping a wpml pluginy. Tedy jedna instalace WP, X webů pod tím a na každém pak vícejazyčnost přes WPML. Funguje to parádně.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Zdravím,

potřebuju udělat multidoménový a multijazyčný blog (14 domén, každá 1-13 jazyků). Jaký je nejlepší způsob?

Docela se mi líbí "Option 3" http://en.support.wordpress.com/set-up-a-multilingual-blog/

Nasazení je na více doménách ala:

blog.domena.cz/cs
    blog.domena.cz/en
    blog.domena.cz/de

blog.domena.de/nl
    blog.domena.de/de

Každá hlavní doména by měla svou instalaci WP se svými správci (jsou to jednotlivé pobočky). V rámci této instalace by pak byl multiblog setup dle jazyků.

Nebo vás napadá jiný způsob? Možná je tohle "levou rukou za pravým uchem" :)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    PULKA: Školku to zajímat nebude, ty budou mít smlouvu či obecně to řešili s tvým klientem. Tohle je už pak asi na právníka, každopádně ze zákona máš nárok i na úroky z prodlení. Takže pokud máš nějaký maily atp. tak máš i snad něco v ruce na to to od něj vymoct.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nemáte někdo zkušenost, co s tím? Nový klient, asi před měsícem - potřeboval nasadit WP na už hotovou html šablonu a dorovnat pár věcí, s tím, že to spěchá, že je to pro novou domácí školku whatever, domluvili jsme se na ceně, já měla čas a on hodně tlačil, takže se to sfouklo asi za dva dny i s dolaďováním nesmyslů. Vystavila jsem mu fakturu, on ji přijal a od té doby se nedá dostihnout (mám jen skype/telefon/webtrh-účet/ičo a adresu) a faktura zaplacená není. Evidentně to přeprodával tý školce, která už má šablonu dávno nasazenou a používá jí... Můžu na psat/zavolat do té školky nebo to není košer? Jestli to ten chlap nezaplatí, tak si nemyslím, že by měli mít právo tu šablonu vůbec používat.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KOCMOC: pravda napsat letopočet mě nenapadlo ale vím, že toho existuje milion. Prostě ten design twenty ten by se nám hodil. No ještě to projdu. Díky za tip
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam