• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    DETER
    DETER --- ---
    CITRONAK: Nic konkrétního mě teď nenapadá, ale obecně podobný požadavky očekávám. Jestli to teda jde řešit pomocí vlastních pluginů, tak to je super.

Zatím to teda vypadá, že se rozhodneme pro WP. Ale přes co nevim jestli se přenesu, jsou ty html tagy/texty a css styly naprasený jako stringy v php kódu. To je fakt kekel.. a že tam toho je :|
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    DETER: Takové úpravy je možné dělat a konkrétně na produkty/eshop existuje několik již pluginů. Obecně pomocí pluginů to má tu výhodu, že je funkcionalita oddělena od vzhledu (šablony) a je tak poté jednodušší měnit vzhled, případně je potřeba při tvorbě šablony myslet (nečekaně) a neplácat to jako na pískovišti. Pokud máš ještě nějaké příklady nějakých funkcí, tak se ptej.
    DETER
    DETER --- ---
    Ahojte,

ve firmě nám vykvetla myšlenka, že bychom místo interních CMS začali používat nějaký profláklý a přiohnuli ho vždy potřebám klienta. Váháme teď mezi Joomlou a WordPressem, ale v tomhle auditku položim dotaz jen k tomu WP:

Dá se přiohnout k obrazu svému tak, aniž bychom přišli o možnost aktualizovat jádro? Klient bude jistojistě vyžadovat určité, dost specifické změny, na které nebudou existovat pluginy a bude je potřeba doprgat ručně.

S tím málem, co o WP vím, mě napadá jít cestou pluginů. Tady ale nemám jasno, jestli jdou pomocí pluginů dělat i dost "core-like" věci jako třeba správa produktů + zařazení do kategorií + nutnost autentizace v případě prohlížení daného produktu. To byl příklad, nechceme na tom stavět e-shop, jen jsem chtěl načrtnout, že bude potřeba dělat i hlubší úpravy, než jen někde vypsat celkový počet článků apod.
    Nebo existuje jiná cesta?
    PULKA
    PULKA --- ---
    nemáte někdo tip na to, jak řešit Open Graph v případě, že je web vícejazyčnej? Mám tam stejnojmenný plugin, ale nějak netuším, jak to nastavit, aby to fungovalo pro jednotliví jazyky. Pro vícejazyčnost používám mqtranslate.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    btw kdyby mi stim webem chtel nekdo pomoc budu rad :) muzem se dohodnout na nejakem spolupodilnictvi nebo reklamním míste atd ...
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    nemate typ na nejakej plugin na spravu, registraci ruznejch profilu ? (chci si udelat databazi lidi, kteri se budou moct registrovat vyplnit profili atd.) zkousim Users Ultra ale nejak mi to nepremava :)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    k tem eshopum, muze nekdo doporucit nejaky *co nejmensi* system, ktery umi:
    - administraci zbozi - pridat, ubrat, nastavit parametry (velikost, barva...), nacenit
    - kosik (widget primo na strance)
    - pri objednani poslat email obchodnikovi a zakaznikovi
    tot vse. pokud to bude umet cesky a nebudu to muset prekladat, tim lip. bude to prakticky merchandise stranka jednoho webu o par polozkach zbozi, zdraham se na tohle nasazovat ten woocommerce.

zatim jsem to ani negooglil, ale pokud by nekdo mel nejaky tip.. diky
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    mimochodem ti boti se s tim nemazou, ted na jednom webu vubec nemam povolene komentare (na zadne strance neni formular, rsp. nema povoleny komentare) a stejne jsem dneska vykydaval komentarovy spam.. jsem teda ted nastavil, ze komentovat muzou jenom registrovani+prihlaseni, ale jako dobry..
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    ZATAMOKO: Tak v tagu a v category se custom permalink pole objeví. U obyč postu z nějakýho důvodu ne. A to je to co potřebuju. :/
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    LIQUID_SOUND: tak de pak vědět, jestli to je ok a s jakou verzí wp ti to případně běží.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    ZATAMOKO: Díky prozkoumám.
    SHADOW__
    SHADOW__ --- ---
    ZATAMOKO: Nene, firma je Insidea.. normalni zlodeji. Ja se totiz ve webovych strankach orientuju, umim html s css, krapet
    php . Ale s redakcnima systemama zkusenost nemam. Kazdopadne vim, ze zmena cisla v psd, export do png a upload na ftp netrva ani 10 minut.

Kazdopadne ono mi to ani tolik nevadi. pouziju tu sablonu jako katalog a kosik si z ni docasne odstranim, nez prijdu n a nejaky reseni.

Ta sablona behi na wordpressu a WooCommerce.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ZATAMOKO: ok, pokud ti eshop vydelava desitky tisic za den, asi je nesmysl bastlit to pres wordpress.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Dá se nějak snadno udělat, abych kliknul na post a vskutečnosti se akorát otevřela definovaná stránka? Tj. potřebuju aby se aktualizace jedný stránky webu ukázala na blogu jako další jeden z mnoha postů. Tenhle post si nazvu třebas NEW SONGS DOWNLOAD, přičemž při prokliku se jednoduše otevře web na daný stránce DOWNLOAD SONGS. Any help?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    SHADOW__: jj, to chápu. Min 2k je trochu úlet. Nemá to na shopcentrik?
    Na druhou stranu jsem řešil situaci (a ne jednou), kdy někdo sáhnul do zdrojáku, aby změnil přesně něco jako z 16 na 17 a u toho omylem smazal i něco dalšího. Eshop pak neběžel skoro den a ztráta byla v řádu desítek tisíc.
    Jinej případ, že klient zbořil droboučkým zásahem (neuzavřený div) portál o 3-5 tisících unikátech/den, kde běžej pronajatý reklamní bloky etc.

Kamarádka po mě chtěla eshop, když jsme to probrali, tak se rozhodla vyzkoušet pronájem. Druhej den mi psala, jestli můžu nastavit DNS a další den už sypala na FB posty, že ke kamenné prodejně přibyl eshop. Během pár dní začaly chodit objednávky.
    Sama si našla http://www.atomer.cz/ aniž bych jí cokoliv radil (netuším kdo je dobrej provider těchto low-cost řešení).
    Náklady? Pár stovek a pár hodin naklikat sortiment.

Netlačím pronájem, sám jsem šťoural, co má rád kontrolu nad systeme a nechává v tom stovky hodin ročně, ale vše má svá pro a proti. Takže chápu tu motivaci "něco se naučit". Záleží, co je cílem :)

A jak píše MRTVY_KENNY, je to o přístupu.
    SHADOW__
    SHADOW__ --- ---
    MRTVY_KENNY: Presne tomuhle se chci vyhnout, mam kamarada co ma webovky od jedny firmy, a zmena jednoho cisla v headeru z "16 let prace ceskych rukou" na 17 ho stala 2 tisice, prave kvuli minimalni hodinove sazbe.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ZATAMOKO: ja mel za to, ze za ten litr nedostanu nic. jak budu chtit vlozit novy box s bannerem, zmenit pismo, co ja vim.. tak stejne vysolim navic hodinovou sazbu. tenhle pristup se zmenil?

a tyhle pocty "Kolik je 1000 Kč přepočteno na hodiny?" je otazka, jestli pri rozjezdu eshopu je lepsi nad tim sedet a neco se naucit a pak to mit "jak chcu", anebo nekomu cpat prachy a v mezicase koukat na kotatka na facebooku.. ale to je vec pristupu, rozumim, co chces rict.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MRTVY_KENNY: prostě SaaS, co k tomu říct. Žádný sraní se s aplikací (údržba, debug, hotfixy).
    Kolik je 1000 Kč přepočteno na hodiny? 2, 4, 5? Ještě jsem nezažil vlastní projekt, kterej by toho nesežral násobně víc.
    No a kolik peněz dokážeš vydělat za 2-5 hodin? Třeba když těch 5 hodin dáš "do zákazníků", tak to dlouhodobě přinese řádově víc. Toť moje zkušenost.

SHADOW__: mělo by to tak být, ale zároveň bude v adminu nějaké order flow, kde se po zadání objednávky pošle potvrzení zákazníkovi a tobě info o objednávce. Pak budou nějaký stavy (příjem obj., zpracování, čekání na platbu, expedice, storno etc.).
    V nejjednodušším případě systém vygeneruje fakturu, kterou pošleš se zbožím zákazníkovi a zároveň ji bude mít ve svém profilu v eshopu.
    Fakturu pak zaeviduješ v účetnictví, třeba do dokladové řady, která bude jen pro eshop.

Btw šablona je jen frontend, funkce jsou závislé na pluginu Woo Commerce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam