• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    v nove verzi me docela nastvalo zruseni vkladani titulku u odkazu. misto toho do nej dali naprosto nelogicky nastaveni textu odkazu.

CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    LUIS_: pomůže?
    wordpress gallery plugin full size image download - Hledat Googlem
    https://www.google.cz/search?q=wordpress+gallery+plugin+full+size+image+download
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    Už jsem prošel XY pluginů a zatím nic, takže…

Potřebuju vytvořit galerii, v které by bylo u každé fotky tlačítko na stažení fotografie v plném rozlišení. Nějaké tipy?
    BULHI
    BULHI --- ---
    KOCMOC: ja tomu nejak nerozumim sakra.. kdyz tam naklikam teda diff mezi 1.3 a 1.4, tak mi to ukazuje vsechny soubory jakoze "added"? bych chtel videt teda jen co se zmenilo
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    hele otazka do plena, resite nekdo updaty databaze, ktery by fakt jenom updatovaly zmeneny zaznamy? schema development, staging, production...? diky
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    CUCHULAIN: to sem mu radil, jak rikal ze nevi, jestli to muze updatovat. tak si udela kopii pod jinym menem, tamtu updatuje a uvidi, kdyz to neklapne, prene v adminu na tu zkopirovanou a ma klid
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    KOCMOC: jo, to je nejrychlejší. akorát přijdeš třeba o bezpečnostní aktualizace, které souvisí s původní šablonou.
    pokud vytvoříš novou odvozenou a upravíš třeba jen něco ve style.css, tak se rodičovská šablona bude dál aktualizovat (a tím i ta tvoje) a přitom tvoje změny v tom css zůstanou.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    Tak tu sablonu celou zkopiruj, ve style.css si napis nejaky svoje veci (nazev, autor, verze) a flakni to do novyho adresare s jinym nazvem, v adminu aktivuj a ses s tim vyrizenej
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    MRTVY_KENNY: s odlinkováním JS si taky užívám. s některými šablonami nechodí můj plugin Fakturace a ejhle - ony mají jQuery nalinkovaný natvrdo v HTML :-/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    JEREMIUS: v tom adminu to i pise, jestli to je child sablona nebo neni.

samozrejme ta tvorba je slozitejsi, nez otevrit skript a prepsat ho. taky jsem nekdy na hrane se na to vykaslat a normalne ten original znasilnit, nez tam vyzovabat veci, ktere (typicky javascripty) musis korektne odlinkovat, preregistrovat a znovu korektne nalinkovat tak, aby ti chodily..

takze "není možné aktualizovat ty WP defaultní šalbony, aby to nepřepsalo jeho CSS" znaci, ze se na to ten tvuj koder castecne anebo uplne vykaslal a udelal to jednoduse pro nej ale blbe pro tebe = po aktualizaci prijdes o to, co tam udelal. tak se to ale prave delat nema.

tze ted je otazka co tim myslel. sablony zazalohuj, zaktualizuj a kdyz se to rozesere, tak dej zpet, ale holt v tom pripade mas smulu (nevim, jestli by se mu chtelo to v ramci reklamace dat do poradku, jak znam kodery, tak ani nahodou, maximalne to slibi :))
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    JEREMIUS: jo, to by mělo být v pohodě. záleží na tom, jestli je šablona odvozena z nějaké jiné. každopádně i kdyby byla, neměla by aktualizace té základní mít až takový vliv. záleží na tom, co v té základní změnili :-)

šablona může být úplně samostatná, nebo právě odvozená. odvozená může mít upravený třeba jen jeden soubor (nebo funkci) a ostatní se použije z té základní.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    CUCHULAIN: Já měl ale za to, že když mám v adminu nastavenou novou šablonu, která se jmenuje třeba "šablona x", tak je to naprosto samostatné a ostatní šablony to nemůžou ovlivnit. Takže to tak není?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    JEREMIUS: pokud kodér jednoduše upravil defaultní šablonu, tak aktualizací se ty změny zruší.
    košer cesta je vytvořit "child" šablonu (odvozenou). je to vcelku brnkačka, když mrkne na návod :-)

https://codex.wordpress.org/Child_Themes
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    KOCMOC: Díky.
    Jde mi o to, že mám web ve WP, kde je vlastní šablona od nějakého kodéra. Ten mi ale řekl, že tam není možné aktualizovat ty WP defaultní šalbony, aby to nepřepsalo jeho CSS... což mi přijde divné. Protože jsem měl za to, že samostatné šablony se nemůžou nijak ovlivňovat. A nerad bych si tím nebudu aktualizovat defaultní WP šablony udělal nějakou bezpečnostní díru do webu
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    CRS1138: vůbec o tom nic nevím, přišel mi jenom email o tom...
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CITRONAK: To zni slibne. Mas to odzkouseny? I co se tyce praktickeho navratu k predchozim verzim?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Nový plugin na částečné (nevím české slovo proto) zálohy od tvůrců InfiniteWP

WordPress › WP Time Capsule « WordPress Plugins
    https://wordpress.org/plugins/wp-time-capsule/
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Když se ve WordPressu aktualizují defaultní šablony (tj. Twenty Fourteen atd.), co se v nich mění? Jsou to opravy bugů? Nebo jen nějaké drobné změny? Je nějaký problém, když je nebudu aktualizovat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam