• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    C0RW: ja bych si na to napsal svoji query se strankovanim pro post type attachment a dalsi parametr query by byl 'post__in' => array (208, 232, 159, 341), kam by se ten array cpal jako $ids extrahovany ze shortcode... a byl by klid
    C0RW
    C0RW --- ---
    BULHI: Aha, tak už začínám chápat, jak to fachá a proč to nedělá to, co bych potřeboval. Hmm... přijde mi to ale teda jako dost velká UX slabina.
    BULHI
    BULHI --- ---
    C0RW: no to te prave nenecha, na shortcode se vubec nekouka.. taky by to moc nedavalo smysl, filtrovat obsah prispevku, jestli tam nahodou neco takovyho neni.. prochazi to vsechny obrazky nahrany k postu
    C0RW
    C0RW --- ---
    KOCMOC: Jojo, bavíme se o next prev při procházení - psal jsem už v tom úvodní postu "... i procházení galerií ..." - předtím nám kravil i ten výpis, ale to byla haluz. Pak jsem doplňoval, že jsem se asi nevyjádřil správně, že mi jde o procházení (tj. prev / next). Sorry za zmatky.

BULHI: Na tohle už jsem taky někdě narazili, že při určitém šachování s těmi obrázky se najednou menu_order dopočítá. Nicméně správné řešení by mělo být, že si to natáhne pořadí z toho shortcode.

Já prostě nechápu, jaktože si je WP schopnej natáhnout do toho procházení 1) název příspěvku 2) které fotky to jsou (protože ti skutečně nechá projít jen ty, které jsou v gallery shortcode), ale to pořadí už si neošéfuje. Tak když už si šahá pro IDs těch fotek do shortcode, proč si rovnou s tím nepodrží jejich order.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    C0RW: ja to asi cely nepochopil to zadani, myslel sem, ze ti frontend nereflektuje poradi fotek dle administrace:
    "Zdar lidi, řešíme problém s galeriemi. V administraci přidaná galerka má jedno pořadí, ale na frontu se pořadí zobrazí jinak. Ve výpisu příspěvků, detailu příspěvku i procházení galerií se order nechová podle toho, jak je nastaven v administraci. Dokážete poradit, nasměrovat na nějakej fix? Něco na tohle téma jsme vygooglili ale zatím bez úspěchu opravy. Díky moc!"

a ted mi to prijde, ze se bavime o next, prev funkci strankovani na frontendu? mi neco uteklo? :D
    BULHI
    BULHI --- ---
    C0RW: tak se jsem si to ze zvedavosti vyzkousel a teda je to trochu debilni :-) galerie se zobrazuje v poradi, v jakym jsou ty idecka v shortcode.. tj mas tam treba [gallery ids="13,14,15"] a pokud ji rucne preskladas v tom editoru, zmeni se ti to na [gallery ids="15,14,13"].. tohle se ti ale nijak neulozi, v databazi budes mit u postu s obrazkem porad menu_order = 0 a proto ten next image link bude porad ukazovat na obrazek, kterej by tam mel bejt podle puvodniho poradi, viz wp-includes\media.php fce adjacent_image_link()

ovsem kdyz se proklikas u toho postu na tu moznost vkladat jednotlivy obrazky (takze "Insert Media" a ne "Create Gallery") a zvolis si tam "Uploaded to this post", tak si je pak muzes preskladat a to novy poradi se ti pak skutecne ulozi jako menu_order v db (udela se to ajaxem hned).. nicmene tohle ti teda zrejme nebude fungovat, pokud tu galerii mas z obrazku uploadnutejch puvodne k ruznejm postum
    C0RW
    C0RW --- ---
    KOCMOC: V čem se ti otvírá obrázek? Jako image attachement? Nebo nějakej lightbox?
    Taky díky za ten link, hezky podrobný, ale stále je to jen o galerii, nikoli jejím procházení (attachement pages).
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    C0RW: tady je asi tak vsechno co se da s shortcode gallery delat:
    Galleries and Slideshows — Support — WordPress.com
    https://en.support.wordpress.com/images/gallery/
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    C0RW: zda se mi to divny, kdyz dam do shortcode orderby menu_order tak je to na frontendu presne jako v adminu
    C0RW
    C0RW --- ---
    KOCMOC: Jojo, to co řeším, je tento problém:

WordPress › Support » Change Sort Order of Image Attachment Pages
    https://wordpress.org/support/topic/change-sort-order-of-image-attachment-pages

Zajímalo mne, jestli někdo nenašel nějak workaround.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    C0RW: ja to nikdy neresil, protoze se to chovalo korektne, koukals na kodex? https://codex.wordpress.org/Gallery_Shortcode
    C0RW
    C0RW --- ---
    KOCMOC: Díky za tip, ale asi jsem se vyjádřil špatně. Po další dávce googlení jsem našel info, že je problém v tom, že procházení attachementů nerespektuje pořadí z shortcode gallery. Nenašel jsem ale funkční fix, který by dokázal vyřešit, aby procházení attachementů (image attachement = obrázek z příspěvku/galerie) respektovalo pořadí IDs v gallery shortcode. Našel jsem zmínky, že by to mohla řešit NextGen gallery nebo nějaké jiné pluginy, ale zatím hledám základ, abych pak nemusel zas překopávat mrak jiných věcí.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Obracim se s zadosti o pomoc/nasmerovani - muzete me prosim nasmerovat na vhodnej plugin/reseni/kombinaci pluginy, ktery by dokazaly toto:

Registrovani uzivatele mohou vyplnit formular, odeslat nejaka data zaznamu (jedna se udaje o trase s nejakym popisem) a tyto zaznamy si pak muze kazdy uzivatel zobrazit, filtrovat (napr. pouze trasy v Jesenikach). A kazdy zaznam je pak mozne okomentovat.

Ta cast formularova/databazova je pomerne jednoducha, v principu jde o jedno tabulku. Wordpress bych na to chtel pouzit, protoze ten ma zase uz vytvorenou tu cast s uzivateli, jejich registraci, overeni atd. Diky.
    PULKA
    PULKA --- ---
    KOC256: Netuším, ještě to musím projít v logu, ale vždycky se nahrad nějaká část hlavičky nebo tak něco ... FTP by mělo být snad vpohodě, zkusím zjistit ještě detaily od hostingu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PULKA:
    nedostava se tam treba pres FTP nebo jiny web nebo server?

"přes nějaké uploadovací okno"
    čeho? plugin?

možná je jen server špatně nastaven? nebo je WP špatně nainstalovaný, ...
    PULKA
    PULKA --- ---
    Řešil jste někdo WP bezpečnost nějakým placeným pluginem? Normálně je to v cajku, ale na jedněch stránkách používáme, sucuri a better wp security, máme zaktualizováno všechno apod., máme nastavené zablokované všechno možné, žádné heslo admin, jiný prefix, jinou přihlašovací adresu apod. a teď už se nám už podruhé asi za tři měsíce někdo naboural dovnitř přes nějaké uploadovací okno a malware prolezl všude možně... Klient se mne ptal, jestli se na to nedá "něco koupit", ale já moc nevím, normálně zabezpečení popsané výše stačí. Je to obyčejná stránka fitnes centra, nic speciálního.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    C0RW: se koukni v editoru na html,,, mel by tam bejt shortcode neco jako [gallery order="DESC" orderby="ID"]... takze order a orderby si udelej jak potrebujes
    C0RW
    C0RW --- ---
    Nikdo nemáte tucha o problémech spojených s řazením fotek v galerii?
    C0RW
    C0RW --- ---
    Zdar lidi, řešíme problém s galeriemi. V administraci přidaná galerka má jedno pořadí, ale na frontu se pořadí zobrazí jinak. Ve výpisu příspěvků, detailu příspěvku i procházení galerií se order nechová podle toho, jak je nastaven v administraci. Dokážete poradit, nasměrovat na nějakej fix? Něco na tohle téma jsme vygooglili ale zatím bez úspěchu opravy. Díky moc!
    EELLISSKKA
    EELLISSKKA --- ---
    Ahoj, hledám nějakou spolehlivou IT osobu na jednorázovou úpravu webu ve wordpressu
    - implementace pluginu booking calendar (jeho úprava nutná)
    - nahození nového loga a související úpravy vzhledu
    Práci potřebuji mít hotovou co nejdříve (tj. začít nejpozdějí zítra 26.05.), tak pokud by měl někdo čas, napište mi prosím. Díky a hezký den, Eliška
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EGGH:
    Zabezpečení WordPress administrace pomocí .htaccess | Jan Kocmánek - blog
    http://blog.jankocmanek.cz/zabezpeceni-wordpress-administrace-pomoci-htaccess/
    :)
    No mi to nic neprepisuje... divne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam