• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    CRS1138: na databazi sem experimentoval s timhle
    victorstanciu/dbv · GitHub
    https://github.com/victorstanciu/dbv
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    CRS1138: versionpress by byl lepsi, ale fakt se s tim mrdaj uz pekne dlouho a cert vi, esi to vubec kdy bude :) revisr pouzival kolega v praci a celkem cajk
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KOCMOC: dik, ktery pouzivas ty? Ten VersionPress vypada, ze je v Bete cca pres rok + $200 za 'early access PRO' se mi zda trochu prehnany. Na druhou stranu ten db merge se muze hodit.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    EFI: musis udelat par uprav v DB. viz info o presunu KEPASO.

pokud jsou pro tebe dulezity odkazy vedouci z venku na soucasnou instalaci, pak to chce jeste na hlavni domene poresit premerovani (staci nastavit .httaccess).
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    CRS1138: vyber si sam
    VersionPress vs. Revisr | VersionPress Blog
    http://blog.versionpress.net/2015/01/versionpress-vs-revisr/
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Jak resite version control pro WP databazi? mysqldump a git? Neni neco "lepsiho"?
    EFI
    EFI --- ---
    Ahoj, jelikož jste mi tu minule ochotně pomohli, tak se opět obracím s otázkou

Když si na současné doméně zřídím subdoménu (blog.pandaoptik.cz), bude mi na ní fungovat současná instalace worldpressu? Nebo budu muset muset udělat novou instalaci wordpressu?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    JEREMIUS: Tak nakonec pomohlo opravdu teprve to, když jsem komplet smazal všechny soubory a pak nahrál zálohu nazpátek
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: jasny, dokud ti staci backup jednou za uherskej rok, tak

WordPress Backups « WordPress Codex
    https://codex.wordpress.org/WordPress_Backups

pripadne jsem kdysi pouzival

WordPress › WP Backup « WordPress Plugins
    https://wordpress.org/plugins/backup-with-restore/
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Tak nevím. Smazal jsem komplet DB a nahrál znovu. Dal jsem uploadnout a přepsat všechny soubory a stále to není v pořádku. Např. i ve zdrojáku šablony vidím Google Analytics, ale ten na webu přitom není. WP je i v novější verzi, než by měl být.
    Je potřeba nejdřív všechno smazat a pak uploadnout soubory?
    Nemůže to dělat iThemes Security? Vidím, že tam v adresářích jsou nějak zrcadlené předchozí verze souborů.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Já k tomu určitě dospěju, že budu něco podobného outsourcově využívat, ale teď ten web teprve buduju, takže pro mě nemá polovina těch věcí zatím smysl a tu druhou půlku si ošéfuji. Navíc jsem i rád, že se teď takovou tu běžnou údržbu naučím, abych neměl pocit, že na někom jiném vyloženě visím, že si neporadím. To už jsem zažil a stačilo mi.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: ja svym klientum nabizim "web maintenance package" soucasti je kazdodenni zaloha s 30 poslednimi backupy, pak jednomesicni update WP, pluginu a sablon, optimalizace db, smazani draftu a version history stejne jako unaproved comments a Sucuri scan.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Takže abych měl 100% jasno - když zkopíruji složku www (klidně celou, nemám s tím problém) a k tomu vyexportuji databázi, mám zazálohováno vše tak, že i kdyby mi smazali celý web, stačí to na něj nakopírovat a nemusím nic víc řešit, instalovat, opravovat... Je to tak?
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MICKEY_MOUSE: jo, tenhle postup je spravnej. ja treba tohle prestal delat. spoleham na hosting, kterej mi nabizi asi 7 zaloh nekolik dni zpet a pak asi 5 starsich zaloh vic dni dozadu, jak ftp, tak databazi. ale myslim, ze wedos tohle zalohovani nenabizi.
    RESK181
    RESK181 --- ---
    MICKEY_MOUSE: Já používám stejný postup jako při přenesení WP webu z jedné domény na druhou, určitě je na to spousta návodů na netu.

Přes phpMyAdmin si vyberu konkrétní WP databázi, vyexportuju si jí jako soubor .sql ... Zazálohuju si FTP (stačí složka wp-content) a zpětně soubory z FTP nakopčim zpět na stejné místo a opět v phpMyAdminu novou databázi importuju ;)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    RESK181: Dobrá, a tak co radíte? Rád se to naučím pořádně. Už jsem zjistil, že databázi mohu vyexportovat na WEDOSu. Takže je ideální zkopírovat celou složku "www" na FTPku a k tomu vyexportovat databázi? A když se něco podělá, zase to obojí nakopíruji zpět a mám funkční web?
    Anebo je v tom něco víc? koukám, že na to existují různé pluginy, celkem drahé, a když u nich čtu zkušenosti userů, každou chvíli to někomu rozhodilo web, takže asi i nespolehlivé. Tak nevím, jestli má představa o zálohování není pořád ještě naivní. Je v tom něco víc nebo to je takto celé?
    Díky.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    HADIAK: Ne, bylo to na tvrdo v šablone. Ono to není jen o Google Analytics, ten web se prostě nezobrazuje správně, tak jsem na to přišel. Google Analytics jsem si všiml až následně. Prostě se něco posralo při aktualizaci. Sedí i datum.
    RESK181
    RESK181 --- ---
    MICKEY_MOUSE: Samotná FTP záloha je ti celkem k ničemu ;-) Musíš ještě zálohovat databázi MySQL ;-)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Když jsem u toho zálohování - jak si bezpečně zazálohuji celý web? Já to zatím dělám tak, že si stáhnu celou složku "www" z ftpka na lokální disk. A žiju v domnění, že kdyby bylo nejhůř, smažu tu složku na ftp a nahraji tam tu z lokálu a jedeme dál. Je potřeba ještě něco víc? Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam