• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    RESK181: Dobrá, a tak co radíte? Rád se to naučím pořádně. Už jsem zjistil, že databázi mohu vyexportovat na WEDOSu. Takže je ideální zkopírovat celou složku "www" na FTPku a k tomu vyexportovat databázi? A když se něco podělá, zase to obojí nakopíruji zpět a mám funkční web?
    Anebo je v tom něco víc? koukám, že na to existují různé pluginy, celkem drahé, a když u nich čtu zkušenosti userů, každou chvíli to někomu rozhodilo web, takže asi i nespolehlivé. Tak nevím, jestli má představa o zálohování není pořád ještě naivní. Je v tom něco víc nebo to je takto celé?
    Díky.
    RESK181
    RESK181 --- ---
    MICKEY_MOUSE: Samotná FTP záloha je ti celkem k ničemu ;-) Musíš ještě zálohovat databázi MySQL ;-)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Když jsem u toho zálohování - jak si bezpečně zazálohuji celý web? Já to zatím dělám tak, že si stáhnu celou složku "www" z ftpka na lokální disk. A žiju v domnění, že kdyby bylo nejhůř, smažu tu složku na ftp a nahraji tam tu z lokálu a jedeme dál. Je potřeba ještě něco víc? Díky.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    JEREMIUS: Google Analytics je vec zapnuteho/vypnuteho/nastaveneho pluginu, nie sablony, ne?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Tak už jsem zkusil všechno přepsat a nic se nestalo. Cache v prohlížeči smazána a ve WP žádný kešovací plugin není.

Na webu jsem totiž zjistil, že se blbě zobrazuje a není tam ani Google Analytics kód. Napadlo mě hned, že to může být kvůli aktualizaci šablony, kterou jsem dával.
    Teď jsem přes FTP nahrál na server celý zálohovaný obsah wp-content/themes a vypadá to úplně stejně. Jako bych nic nezměnil.
    Ještě jsem našel, že něco ze šablony je i v /wp-content/uploads... tam je to k čemu?

Samozřejmě můžu zkusit web obnovit úplně, tj. nahrát znovu úplně všechny soubory a celou DB, ale rád bych přece jen udělal jen nezbytně nutné minimum.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Co mám dělat, když chci obnovit šablonu ze zálohy? Stačí jen překopírovat soubory v /wp-content/themes, nebo je potřeba i něco dalšího (v DB, nebo v jiném adresáři)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MRTVY_KENNY: Díky!
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MICKEY_MOUSE: do functions.php

APIN: a kdyz vyhodis posledni novinku do kose? ono takhle ciste to nekdy je, kdyz tam je nekde nejaky error a v php jsou vypnuta chybova hlaseni.. ale nevim, no.. divne je, ze ty ostatni roky fungujou..
    APIN
    APIN --- ---
    Dokázal by mi někdo poradit s touhle záhadou?
    Spravuji jedné paní web http://prosivani.cz Po mnoha složitých peripetiích a kompromisech jsem jí s tím naučil zacházet a zdá se, že to už docela i pochopila (třeba ze začátku srala všechny novinky do jediného monstrózního příspěvku atd...). Dnes mi ale od ní přišel e-mail, že nechala přes noc otevřenou editaci novinek a od té doby jí nefunguje archiv http://prosivani.cz/2015/ a nechápu jak je to možné, protože ono to opravdu nefunguje a přitom předchozí roky jsou přesměrovány na úplně stejném principu přes plug-in Page Links To. Takhle mám tedy pro každý rok vytvořenou prázdnou stránku jako nabídku v menu, kterou přesměruji na příslušný archiv (http://prosivani.cz/2013/ http://prosivani.cz/2014/) Zkoušel jsem plugin deaktivovat, vytvořit novou stránku 2015, ale bez výsledku, nenapadá mě, co bych mohl ještě vyzkoušet.
    Je to záhada, opravdu netuším čím by to mohlo být...
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    A pak tu mám ještě jednu otázku do pléna:
    Psal jsem autorovi jednoho pluginu, že mi cosi nefunguje jak má a on mi odpověděl, že udělal toto:
    I used:

add_filter( 'qmn_before_comment_section', 'will_bontrager_insert_php', 9 );

in my theme which allowed it to work in my test quizzes. You can use the above code to get that plugin working within your quizzes.

Bohužel mi nenapsal, KAM PŘESNĚ mám ten kód vložit, do jakého souboru, případně jestli je fuk kam to tam vložím. Napsal bych přímo jemu, ale on vždycky odpovídá tak za dva týdny. Dokážete poradit, co tím myslel?
    Díky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CITRONAK: Trošku konkrétněji prosím. :) Dělal jsem s tím jednou v životě, takto:
    1. v mé šabloně jsem ze složky languages zkopíroval na disk soubory en_US.mo a en_US.po
    2. otevřel jsem to v Poeditu, popřekládal a uložil do složky wp-content/languages/themes/moješablona-cs_CZ.mo a moješablona-cs_CZ.po

A teď mi přišly emailem ty nové soubory en_US.mo a en_US.po

Tak co přesně s tím? Díky.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MICKEY_MOUSE: pokud jsi to překládal správně a máš soubory na správném místě, mělo by stačit pouze v programu POEdit kliknout na aktualizovat (Katalog - Aktualizovat ze zdrojového kódu).
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Máte zkušenosti s překlady? Mám koupenou šablonu, kde jsem si musel řadu věcí přeložit (Poeditem editací .po a .mo souborů té šablony). To jsem zvládl. Ale teď autoři šablony upgradovali původní .po a .mo soubory, tak řeším, jestli to pro mě znamená to celé znovu položku po položce překládat, anebo na to existuje nějaká finta, kterou neznám. Přišel jsem jen na export do HTML a z toho to copy/paste vkládat do nové verze, ale i tak to je otročina. Říkám si, že to musí být nějak líp ošéfované. :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    BULHI: Aha, díky, to mě nenapadlo, prohledal jsem všechny .mo a .po soubory v celém WordPressu a nikde v nich ta slova neobjevil.
    BULHI
    BULHI --- ---
    MICKEY_MOUSE: sablona mozna nema prelozeny vsechny texty a tohle je tam natvrdo v kodu
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zobrazují se mi na blogových stránkách sem tam anglické výrazy (comments, Related Posts apod.). Jak to, když mám český WordPress a šablonou to nejspíš není, protože v jejím překladu jsem to nenašel. Vidět je to třeba zde: http://martinvlach.cz/clanky/ , je tam pod každým náhledem "Sdílet" a hned vedle "0 comments". Jak (a kde) to opravit, poradíte? Díky.
    BULHI
    BULHI --- ---
    tim chci rict, ze mi muzes poslat naky prachy, ja na to kouknu a reknu, ze je to v pohode :-)
    BULHI
    BULHI --- ---
    JOHNY115: a co si myslis, ze tak muze opravdovej expert vedet nad ramec toho, co je k precteni volne na internetu? :-)
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    muze tu nekdo doporucit experta (opravdu experta) na wp bezpecnost? co za cash zkukne stav / poradi
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    MRTVY_KENNY: na jakym zeleze to pobezi? s dobre optimalizovanym wp by nemel bejt problem
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls mam tu katalog s 40k polozkama (vcetne kusu html). je problem tohle provozovat na wp? je to katalog, nic interaktivniho, ale aby ten admin pak byl pouzitelny...

ma nekdo zkusenosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam