• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ZABIAS: hele ja taky css neumel, ale skocil jsem do vody, aniz bych umel plavat a najednou si delam vlastne vetsinu uprav sam. navic ono staci umet pouzivat google a porozumet trosku anglictine. ;)

poradil bych ti vic, ale na polovicni dotaz, polovicni odpoved. kdyz neco potrebuju, musim ukazat, kde to potrebuju.

a pamatuj, cim min pluginu, tim lip. plugin konkretne na tohle snad ani nemuze existovat.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    KEPASO: ja todle prave neumim :D CSS a podobne :) mel sem na mysli nejakej plugin no :)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ZABIAS: treba pridanim css vlastnosti display: none; prislusnymu elementu.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    jak udelat aby náhledová fotografie u příspěvků a stránek se zobrazovala jenom v náhledech ale po rozkliku na strance prispevku nebo stranky se nahore uz nezobrazovala ?

hledal jsem pluginy ale nevim.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    nestalo se nekdy nekomu tohle? :) naplanovany duchacek. nejde smazat, editovat, nic..

PIDIZUB
    PIDIZUB --- ---
    Zdravím vespolek. Můj kamarád na mě měl dotaz, se kterým si nevím rady. Třeba byste věděli vy ostatní.
    Zajímá ho. Zda lze nějak z automatizovat nové uživatele tak, že se jim při registraci na vstupní stránce vytvoří subdoména. A bude mít tak svoji instalaci WP. Nebo jak vyřešit?
    Mě napadlo Multisite. Ale nemám s tím zkušenosti.
    On má svoji stránku, ale nepotřeje k domu další uživatele. Potřebuje, aby na sebe navzájem neviděli v Administraci.
    Díky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KEPASO: Budu vděčný, mně pomůže jedině jasný polopatický příklad, nejsem kodér. Já samozřejmě nejdřív googlil, ale když už jsem něco našel, baly to zásahy do šablony nebo obecné rady, takže jsem z toho stejně moudrý nebyl.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MICKEY_MOUSE: nasel jsem plugin https://wordpress.org/plugins/posts-order-widget/ ale zase, dalsi plugin kvuli takove blbine. melo by na to byt jednoducha funkce. urcite se da poguglit. podivam se pozdeji. nebo mistni mastri poradi. ;)
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    WEDOS a opcache :) dobry
    Na serverech používáme pro PHP 5.3 a 5.4 jako opcode cache nástroj XCache. U nových verzí, tedy PHP 5.5 a 5.6, je nasazena Zend Opcache, tedy výchozí opcode cache dodávaná s PHP
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Ach! :) Tak ještě jednou a líp:

KEPASO: KEPASO, neznáš ještě podobné kouzlo na přepínání řazení příspěvků vzestupně a sestupně?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: KEPASOva rada ;) ale nevadi

Ad 2. cast: urcite existuje neb programatically se jedna o zmenu jednoho parametru v WP_Query
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Použil jsem tu tvou radu ála odkazy do widgetu a funguje mi to, jsem spokojený. takže vyřešeno a díky.

Ještě se zeptám - neexistuje podobné kouzlo, kterým bych měnil řazení článků (podle data zveřejnění) mezi vzestupně a sestupně? Taky takto klikáním v postranním widgetu?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: poradi tagu se tim da taky menit, ale jestli se to projevi v tom widgetu nevim.

Koukni do Settings>SCPOrder a zaskrtni si prislusnou taxonomii
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Tohle řeší pořadí článků, ne štítků, jestli jsem to tedy správně pochopil.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KEPASO: Moc dík, to je asi ideální řešení.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: pripadne bych zkusil toto, ale widgety pouzivam minimalne, tak ti na rovinu reknu, ze nevim, jestli to pomuze

WordPress › Simple Custom Post Order « WordPress Plugins
    https://wordpress.org/plugins/simple-custom-post-order/
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    asi bych tohle resil rucne vytvorenim textovyho widgetu, do kteryho bych vlozil kod tagovyho widgetu ocesanej od veci, ktery nepotrebujes, samozrejme s prislusnejma tridama, ktery tagy formatujou:

<div class="tagcloud">
    <a href="http://martinvlach.cz/tag/trenink/" class="tag-link" title="" style="font-size: 8pt;">trénink</a>
    <a href="http://martinvlach.cz/tag/usilovani/" class="tag-link" title="" style="font-size: 8pt;">usilování</a>
    </div>

jednotlivy radky (odkazy) si budes pridavat rucne a jejich poradi si budes menit dle libosti. velikost pisma si nastavis v inline stylu (ted je nastavena velikost 8pt). nemyslim si, ze budes mit desitky tagu, cimz by se povedomi o jejich mnozstvi v adminu rozchazelo s realitou na frontendu. timto taky vyresis situaci, kdy by se ti v sidebaru mohl objevit tag, kterej nechces atd.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Jde nějak nastavit pořadí štítků, v jakém jsou zobrazovány ve widgetu postranního panelu? Mám pocit, že jsou řazeny v pořadí, v jakém se postupně v článcích objevily (tedy asi podle data prvního použití). Rád bych to pořadí změnil, potřebuji dát jeden konkrétní na začátek, ale netuším jak, v editaci štítku žádné datum nevidím. Umíte někdo poradit? Díky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Má někdo chuť mi sem tam programátorsky upravit můj WP web http://martinvlach.cz/sexy/? Jsou to jednorázovky typu "přesunout hlavní nadpis pod titulní obrázek", "přidat možnost řadit příspěvky od nejstaršího po nejnovější" apod. Platím hned. Kdyžtak do pošty. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam