• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    EPHEMERUM
    EPHEMERUM --- ---
    ISHY: to bude těžké, jsem lama. Znamená to, že mám problém řešit na straně poskytovatele hostingu a se samotným Wordpressem to nemá nic společného? Čím to, že se to týká jediného pluginu a ostatní fachají?
    ISHY
    ISHY --- ---
    EPHEMERUM: Failed to connect() to host or proxy.
    EPHEMERUM
    EPHEMERUM --- ---
    Hezký večer,
    prosím o radu. Po instalaci pluginu MailMunch do Wordpressu dostávám na jeho kartě hlášku "cURL error 7:" a nevidím nic. Týká se to pouze tohoto jednoho pluginu, leč je pro mne životně důležitý. Máte někdo zkušenost, co by to mohlo znamenat? Děkuji.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    MIKROM: zkus
    function resolve_post_vs_attachment_permalink_conflict( $query ) {
    	if ( is_admin() || ! $query->is_main_query() ) {
    		return;
    	}

if ( ! preg_match( "/^[^%]*%(?:postname)%/", get_option( 'permalink_structure' ) ) ) {
    		return;
    	}

if ( empty( $query->queried_object ) || '' === $query->get( 'pagename' ) ) {
    		return;
    	}

if ( 'attachment' === $query->queried_object->post_type ) {

$post = get_page_by_path( $query->get( 'pagename' ), OBJECT, 'post' );
    		if ( $post ) {
    			$query->queried_object    = $post;
    			$query->queried_object_id = (int) $post->ID;
    			$query->is_page           = false;
    			$query->is_single         = true;
    		}
    	}
    }
    add_action( 'parse_query', 'resolve_post_vs_attachment_permalink_conflict' );

MIKROM
    MIKROM --- ---
    KOC256: já taky ještě před týdnem jel na RS2, a všechno tohle řešení je s přechodem na WP. Cca týden mailů s onebitem a vyšli mi ve všem vstříc.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MIKROM:
    To skoro vypadá, jako podložené rozhodnutí o kterém jsi dlouho přemýšlel ;-)

Ale pokud to je tvé rozhodnutí, tak je vše s hostingem v pořádku.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    MIKROM: aha, tak je asi systémovým řešením Nepřiřazené soubory přiřadit ke konceptu příspěvku/stránky třeba s názvem Nepřiřazeno
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    KOC256: nevyměním! Jel jsem na 5.3.neco a už skoro nic nešlo, tak jsem jim psal ať mě hodí na vyšší verzi php a dali mi na výběr z asi pěti verzí s tím že nejvyšší byla sedmička. Tak proč upgradovat na 5.6 když můžu na 7.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MIKROM:
    vymen hosting, pokud ti jen tak prehazuji verzi PHP :)
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    KOCMOC: díky, zatím to jede v poho, theme je ve vývoji, tam se nebojím a pluginů mám pár živých s poslední aktualizací max tak rok.

Další dotaz co se mi zatím nepodařilo vygooglit. Mám fotky v médiích co nejsou přiřazeny k příspěvkům, WP na ně udělal permalinky a když se obrázek jmenuje stejně jako třeba stránka, tak se to tluče. Jde to vypnout? Já ty permalinky vůbec nechci (když budu chtít, udělám si sám redirect)
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    potreboval sem nejak elegantne vyresit woocommerce query, tak aby zobrazovala jen simple produkty, ale pres functions.php, tady je reseni pres meta query
    add_action('woocommerce_product_query', 'fstab_meta_query');
    function fstab_meta_query($q)
    {
        $meta_query = $q->get('tax_query');
        $meta_query[] = array(
            'taxonomy' => 'product_type',
            'field' => 'slug',
            'terms' => 'simple',
        );
        $q->set('tax_query', $meta_query);
    }

KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    MIKROM: WP je s tim v pohode, jedinej problem muze nastat u themes a pluginu, kdyz obsahujou nejaky deprecated funkce ze starych verzi php
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    máte někdo zkušenosti s wp na php7? čachruju s hostingem, měl jsem tam php5.3, teď mě překlopili na 7 a na první pohled to vypadá funkčně, ale zda se ví na co se mám zaměřit že by nemuselo fachat..
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    FRANTA_LOPATA: dej pak vedet, jak to dopadlo
    FRANTA_LOPATA
    FRANTA_LOPATA --- ---
    KOCMOC: no a jak to změním.

Já se omlouvám, to debugování nedávám. Nevím přesně jak to funguje, na co se dívat a i když mi to něco vyplivne, pravděpodobně nebudu chápat, kde ta chyba je. :-/
    V tomhle jsem opravdu LOPATA. :-D
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KOCMOC: dost mozna ano
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    Ta query je v cajku, rikam ze ma malo pameti alokovany
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    FRANTA_LOPATA: btw co ti vypise tenhle kod, kdyz to pridas za $loop = new WP_Query($args);

echo "<pre>" . print_r( $loop, true ) . "</pre>";

Pripadne tusim ze posts uvnitr toho objectu.

echo "<pre>" . print_r( $loop->posts, true ) . "</pre>";

CRS1138
    CRS1138 --- ---
    FRANTA_LOPATA: wp-config.php mas v rootu a nastaveni teto konstanty na true ti muze pomoci s odhalenim, co se deje. Zaroven bys take mel zapnout debug mod pro php na svem (developer) serveru.
    FRANTA_LOPATA
    FRANTA_LOPATA --- ---
    KOCMOC: tak ten reset - žádná změna. :-/
    CRS1138: nerozumím. wp-config.php v šablonách nemám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam