• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CITRONAK: jen se ptam. dik.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    KOCOURMIKES: Vzdy je nutne koupit licenci. Je jedno, jak moc to upravis. Pokud licenci platit nechces, tak si sablonu udelej sam od nuly.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    LUIS_: stava se ze to theme lidi kradou (kdyz to jenom trochu pozmeni) ? resp. do jake miry to musis pozmenit aby se na to uz nevztahovala licence?
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    KOCOURMIKES: Pro každý projekt nová licence.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Kdyz koupim theme treba na themeforestu, muzu ji upravenou pouzit na neomezene mnozstvi koncovych webu nebo kazdy klient s koncovym webem musi mit vlastni licenci na pouzitou placenou theme? thx
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    PULKA
    PULKA --- ---
    Znáte tyhle moduly do Chromu? Teď mi ušetřily dost trápení, tak si je tu odložím pro příště.

PerfectPixel - cílový vzhled zobrazíš jako průhlednou vrstvu nad stránkou a následně ladíš v prohlížeči.
    PerfectPixel by WellDoneCode
    http://www.welldonecode.com/perfectpixel/

Resource Override načtení lokálně upravených CSS stylů místo grafiky nad produkčním webem, je možné tak v podstatě odladit vzhled bez nasazení, v případě že není nutné měnit strukturu.
    Resource Override - Chrome Web Store
    https://chrome.google.com/webstore/detail/resource-override/pkoacgokdfckfpndoffpifphamojphii
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    VANJA: polylang je naprosto dostacujici.
    VANJA
    VANJA --- ---
    VANJA: jo tak voni vsude v podpore pisou o WPML, ale uz jsem stahl Polylang, snad to bude v poho. jakejkoliv praktickej koment k tomudle pripadne uvitam. diky
    VANJA
    VANJA --- ---
    ahoj,
    ted se prokousavam BeTheme theme, a chtel bych se zeptat, zda-li jde nejak udelat vicejazycny web s nekolika statickejma strankama, bez toho, abych musel kupovat WPML plugin? v Menus to nabizi moznost "language menu" coz udela takovou tu malou roletku na prekliknuti jazyka, ale nejak nemuzu prijit na to jak udelat strukturu stranek, aby to fungovalo, protoze do tohodle "language menu" se mi stejne podarilo dostat jenom stranky, ale spis by melo logiku si v ty roletce defakto vybirat ruzny menu, podle toho jakej jazyk si zvolim.
    ..snad je dotaz srozumitelny, ve WP jsem spis novacek, nez zkusenej.:) diky
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    KOCOURMIKES: Když je to responzivní, tak to pojede na všem.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    LUIS_: dik. potrebuju respozivni sablony ktere pojedou uplne na vsem
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    KOCOURMIKES: Responzivních šablon jsou stovky. Dobrým zdrojem je ThemeForest. Tady máš link na responzivní šablony kompatbilní s VisualComposer (značně usnadní a zpřehlední tvorbu stránek) seřazené podle prodejů. Tak si je projdi a vyber, který se ti bude zamlouvat nejvíce. https://themeforest.net/...le_with%5B%5D=Visual+Composer&referrer=search&sort=sales&utf8=✓&view=list
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    LUIS_: ktera responsivni sablona to je? (i radne placena ale ktera kryje vsechno)
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    KOCMOC: Nepomohlo to, ale ono je to celý nějaký divný. Napadlo mě zkontrolovat demo šablony a tam to vypadá v pořádku. Nehoří, tak to nechám být a vrátím se k tomu později.

KOCOURMIKES: Na to ti stačí dobrá responzivní šablona a nemusíš to lepit pluginama.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    jaky je Responsive kombo pluginu aby mi jel WP skoro uplne na vsem krome pc s widlema: hlavne vsechny mobilni zarizeni s iOS a androidem, macy a linuxy, tablety, vsechny telefeny. neco co je responsive uplne na vsechno. diky panove a damy.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    KOCMOC & MIKROM: Jo aha… Tak já se s tím seru, optimalizuju horem dolem a pak přijdu na to, že šablona má všechno v paži a natvrdo všude servíruje fotky v původní velikosti. I na mobilu. Takže se jde hledat jiná šablona a celý znovu. Bych se na to…
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    LUIS_: 1, o kolik ti to říká, že by se to dalo optimalizovat? mě třeba o 1% tak to neřeším. Ale nějak WP Smush blbě optimalizuje náhledy 160x160, u těch mi pagespeed hlásí zlepšení i o 60%
    2, mám jen WP Super Cache a Autoptimize a dostal jsem se na 90/100 v pagespeed, tak už to neřeším
    btw tip https://gtmetrix.com
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    LUIS_: Zalezi jak rychle se to nacita v cilovy destinaci, na zbytek se vyser.
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    U nového webu se potýkám s optimalizací webu…

1) Ač jsem všechny fotky prohnal přes WP Smush, PageSpeed Insights mi stále hlásí, že bych je měl optimalizovat. Co s tím?

2) Stále si nevím rady s "render-blocking JavaScript and CSS" – Nasazený mám pluginy WP Fastest Cache, Async JavaScript a Autoptimize, čímž jsem dost zlepšil skóre a počet render-blocking scriptů srazil na jeden, ale pořád to jaksi nevyřešilo situaci. Asi by pomohlo to přesunout do patičky, ale zatím jsem nepřišel na to jak.

Budu moc vděčný za jakoukoliv radu. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam