• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Jak resite local.dev pro vice webu s pouzitim SSL?
    Mam MAMP PRO a to se s vice nez jednim SSL na localhostu moc neporadi :(
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Ja si tady odlozim, vsechno to tu myslim probehlo, ale takto je debugging hezky uceleny a jednim odkazem (mozna by to mohlo jit na home?)

Debugging WordPress: 11 Powerful Tips and Techniques
    https://www.sitepoint.com/...fferb0b17&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KEPASO: co se vykonu tyka, bych spis, cachoval, ci zlepsil zelezo (bo oboji), nez pridaval adminovi praci
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KEPASO: jako 1800 set je kolik? treba 4 hodiny prace kodera (nebo si doplnte, ale proste *nic*)? tze to nekdo zpochybnuje, ze za tuhle castku dostane neco, na cem jsou dost dobre stovky hodin prace?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KEPASO:

Does Changing WordPress Theme Affect SEO & Traffic?
    https://www.shoutmeloud.com/does-changing-wordpress-theme-affects-seo.html
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    KEPASO: na themeforestu se mi nejvic libi... kdyz si koupis nakou sablonu a za tejden ji nemas k downloadu v profilu, ze ji proste stahli z obehu a vyliz si prdel kretene :D
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KOCMOC: jasny, to delam taky, kolikrat to ten zajic v pytli bohuzel je :D
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KOCMOC: cetl jsem kousek, na konec jsem se jeste nedostal. jak znam themeforest, abych si to dnes neprecetl a zitra to nebylo uplne naopak. od kauzy DPH, kdy dostali spoustu autoru do problemu, je vnimam jako srace, co neprijimaji zodpovednost, jen rejzujou a vymejsli hovadiny.

CRS1138: 2 instalace zvlast chci kvuli vykonu, ale jsem si vedom toho, ze prijdu o vyhody jedne imstalace. jsem ve fazi rozhodovani. pro shop potrebuju urcite novou sablonu, blog mi pojede asi na stavajici. to mi taky rozhodovani neusnadnuje.

btw setkali jste se u nejakyho klienta s tim, ze by po zmene sablony propadly jeho pozice u googlu?
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    ja treba bezne delam, ze si stahnu sablonu z warezu, dezinfukuju ji pokud je potreba, na lokalu se podivam co vsechno umi, hlavne v backendu... inu a kdyz je pouzitelna, tak ji normalne koupim na envatu... to samy delam i s pluginama. za to se vubec nestydim, protoze nerad kupuju zajice v pytli a z frontendu poznas hovno. ale to je OT jak svine :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KEPASO: definice je 1 WP theme instalace = 1 theme licence, pokud mas nahodou na subdomene uplne dalsi CMS WP instalaci s tou stejnou instalovanou theme, tak potrebujes skutecne vetsinou dve licence pokud vydavatel sablony nerekne jinak to se jich normalne zeptej.

btw Multiple domains pointing to a single installation of WordPress
    http://www.google.cz/...gws_rd=ssl#q=Multiple+domains+pointing+to+a+single+installation+of+WordPress
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    KEPASO: ja tohle cist nebudu, ale neni to tam nejak vysvetleny? https://themeforest.net/licenses/terms/regular
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KOCMOC: tak nebavime se o 12 stovkach, ale o 18 stovkach, kdyz uz tady sermujem posranim. ale to je fuk. pokud by bylo naprosto bezny a uznavany, ze k tomuhle by stacila jedna, pak bych byl treba jedinej, kdo koupil dve "zbytecne". nazory se na to lisi i z rad autoru, coz me zmatlo a vedlo k dotazu, prestoze si sam myslim, ze to je pitomost. taky me to zajima z pohledu autora, protoze sablonu vyvijime.

CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KOCMOC: to je jako zaridit si shop ve squatu :)
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    to mam dycky nejraci, jak se dou cesi posrat kvuli 12 stovkam :D
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    co instalace, to licence... pokud nemas enterprise
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KEPASO: pokud ma blog jinou instalaci nez shop, pak potrebujes 2 licence (jakkoli nechapu, proc bys mel na toto 2 instalace a ne forward subdomeny na adresu shopu)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KEPASO: na to staci jedna obycejna licence, nepotrebujes na tu subdomenu ani extended licenci.

viz. tady https://themeforest.net/licenses/standard

vzdycky jedna licence na jeden koncovej produkt pro dalsiho dalsiho 1 klienta, 1 produkt = 1 jedna domena (vcetne subdomen) pro 1 klienta, leda ze bys na svoji domene hostoval vice blogu+shopu pro vice klientu na stejne sablone, to bys pro kazdeho klienta potreboval vlastni licenci.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    jeste dotaz k licencim ... koupim klasickou licenci sablony, co ma blog i shop.

na domene domena.cz bude blog
    na subdomene subdomena.domena.cz bude shop

blog i shop budou mit vlastni instalaci wp s oddelenejma DB.

pak potrebuju:

a) jednu licenci
    b) dve licence
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    jake jsou podle vas 2-3 nejlepsi responsive e-commerce sablony (placene i neplacene)? dik.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jako u tech slozitejsich sablon mi da nekdy zabrat i blba zmena barev (typicky menu), takove ty megasablony, co umi vsechno, tam to mnohdy je v css 3x, neco dela klikaci nastaveni (typicky to vyblije inline), pak na to pusti nejake javascripty, menu meni barvy pri scrollu, je tam klasika/active/hover, takova verze menu na jedne strance, jina na druhe strance, clovek pak proklina zadavatele proc si vymysi, ze si koupil sablonu, kde ma cerne menu s bilym pismem a chce to prohodit :)))
    (ja nejsem grafik, takze tuhle veci resim furt)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam