• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    resil bych to primo v headeru nebo kde mas menu a logo - podminka pro situaci kdy ses na strance blogu a pak podminky pro vsechny mutace a pak else na polylang menu a logo url
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    HARDCABB u tebe bych to simply udelal pres
    if (false !== stripos($_SERVER['HTTP_REFERER'], "http://priklad.cz/de/")){
       wp_nav_menu( array(
        'menu' => 'menu_de'
    ) );
    $logo_url = 'nemeckej home';
    }

atd...
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    PULKA:
    if ( !is_front_page() && is_home() ) { //tohle je zpravidla pro blog, nebo udelat podminku na id stranky, je to jedno
       if (pll_current_language('slug') == 'slovenstina';) { //kdyz aktualni jazyk neni slovenstina
             $url = 'url blogu nebo stranky v cestine';
             wp_redirect( $url,  301 ); //presmeruj to do hajzlu na cestinu nebo kam
             exit;
       }
    } 
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: no :) to uz zavani nejakym nehezkym hackingem (jakoze treba teda z druhe strany, nez jsem psal - i kdyz budu na anglicke url, tak si stejne vytahnu nastaveny jazyk bud z cookie, nebo jinde ??? global $polylang; $polylang->curlang; ???
    a podle toho pak upravuju, co ma byt videt. ale to se mi moc nelibi. rsp. takovy prospikovany web bych pak nechtel po nekom prevzit :)

asi nejake ofic forum na to bude lepsi, ja tady brainstormuju
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MRTVY_KENNY: aha! jakoze Posts page bych si sice v nemcine vytvoril, ale misto have_posts() bych si udelal vlastni get_posts() kam bych si jako argument posilal lang => en. to je genialni! pruser nicmene nastane, kdyz kliknu na jeden ze clanku.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: zavitas na blog, kde nedojde k automatickemu switchi na anglictinu, zustanes v nemcine, ale skript, ktery natahuje clanky, natahne clanky anglicke.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    PULKA: ach jo, to mi ani nerikej, jak se ta feature ve WPML jmenuje?

MRTVY_KENNY: ted nevim jestli si uolne rozumime, nebo jenom spatne rozumim tvoji odpovedi. problem je v tom, ze pristanu na nemecke verzi, vesele si klikam, zavitam na blog (tady samozrejme probehne automatickej switch na anglictinu) a jakejkoliv dalsi kluk uz bude anglictina - coz je spatne. nebo neni to spatne, ale klient chci aby si web pamatoval, ze jsem pred blogem mel nastavenou nemcinu.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PULKA: ten "switch" jsem myslel timhle, ale to asi neni nejaka zasadni vec..
    Declaring language in HTML
    https://www.w3.org/International/questions/qa-html-language-declarations

a podle me resis to same, jen do te sablony dat podminku, ze kdyz je nastavena slovencina, at taha posty v cestine.
    PULKA
    PULKA --- ---
    HARDCABB: HARDCABB: WPML tohle nově umí na jedno kliknutí v nastavení, ale to asi nechceš slyšet. Zeptala bych se supportu Polylangu, buď budou mít řešení anebo to bude komplikovanější, varianta. To, co popisuje Mrtvy_KENNY nezní vůbec marně - prostě blog vynutit anglicky a po zobrazení blogu zase switchnout do němčiny, jestli to jde.

Taky bych uvítala nějaké řešení s nadhledem: Mám web A v češtině, K tomu web B v angličtině a slovenštině. Na blogu A se píšou příspěvky česky, na blogu B se budou překládat ty samé příspěvky do angličtiny, ale pro Slováky by ale chtěli zobrazit variantu českou a neřešit překlad. Co s tím? Nechci vytvářet duplicitní kontent, přesměrovávat návštěvníka z jednoho webu na druhý mi taky nepřijde chytrý. Nějaký elegantnější řešení typu embeding? Zkoušel jste to někdy někdo? Předem díky.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: to je docela orisek..
    jedine, co me napada, je zajistit v sablone, aby blog vzdy vnucoval anglictinu + do html vlozit parametr, ze i kdyz hlavicka stranky rika, ze je nemecky, tak ten obsah blogu je anglicky.

a duplicitu vyresit timhle? https://support.google.com/webmasters/answer/189077?hl=en
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    cus, mam ponekud specifickej a zaroven stupidni dotaz. mam web kde pouzivam Polylang a veskerej content mam ve vice jazycich - krome samotnyho blogu, ten mam jenom v anglictine.

takze ve vsech jazykovych mutacich menu odkazuju na anglickej blog.

klient vznesl pozadavek, aby si ten web nejak pamatoval ze jsem prisel na blog z nemecke verze a dal by mi nabizel nemecky menu, logo by odkazovalo na nemeckou homepage a podobne.

napada vas jak todle resit, mimo nejakyho silenyho ukladani session a jeji updatovani pri kazdym hitu, vyjma blog? zvazuju dokonce automaticky duplikovat anglicky clanky na blogu do vsech jazykovych verzi, to mi ale prijde jako hrozna prasarna a hlavne by google nemel radost z duplicate contentu.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    KOCMOC: kdyz k tomu nekoho dokopu, hodim sem vykonovy porovnani techhle bootstrap based s par jinejma frameworkama
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    máte někdo zkušenosti s JETPACK ? dal sem to na stranky a nainstaloval mobilní aplikaci aby přítelkyně mohla lehceji přidávat příspěvky z mobilu ale z mobilu to nejde neb píše že to nemá dostatečná opravnění. co kde nastavit ? díkec.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    PULKA: sel sem to toho, je tam tam o polovinu min kodu nez v understrapu :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    KOCMOC: ten neznam, delala jsem neco v understrapu, ale to to bwzwlo jeste na b3, takze nemuzu posoudit
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    DUKON: Jj easy proces, v phpmyadmin si najdes tabulku wp_options [muze mit jinej prefix nez wp_] a na ni kliknes vlevo ze si ji jako vybiras. Vpravo uvidis co obsahuje a nakej tusim patej radek shora je site url a tak, tak kliknes upravit, prepises, ulozis a je to. Jenom se bojim, soude podle roho ze to tam zustalo, budou takle i jiny url a proto by bylo dobry to projet pomoci search and replace. Kdyz neumis ten cervenej externi na ftp, tak je plugin primo do wp - staci dat search and replace do hledani v instalaci novych pluginu a pak uz vis co mas delat.
    DUKON
    DUKON --- ---
    tipuju ze asi zmena primo v databazi skrze nejaky phpadmin?
    tak to necham asi na nem
    DUKON
    DUKON --- ---
    ahojte, mam WP spojku nekde mimo dosah
    a vcera jsem dodelal jeden web, ktery bezel na forpsi vyvoj. demu
    vcera se na domene zmenily DNS aby to smerovalo na ten novy forpsi hosting vse OK
    jen v instalaci WP mam tu puvodni vyvojarksou URL

chtel jsem to zmenit na ciste www.lomtrade.cz

ale hodilo to cervenou hlasku ze ne :)

dokazu to jako half medium laik zmenit sam, nebo musim pockat az na WP kodera?

THEODORT
    THEODORT --- ---
    btw je uplne jedno na jakejch to jede domenach, jen si clovek musi spravne poskladat pravidla pro mod_rewrite.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CHOSE_: u multisite ma kazda site sve adminy, navic je tam pak superadmin, ktery muze na vsechny. Nebal bych se toho. Nevim jakou ma ta firma navstevnost, ale 1 instalace bude ekonomictejsi nez mnoho instalaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam