• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CITRONAK: Dikz moc ra radu, ja to kdzytak zkusim jeste shodit a vzit od zacatku, respektive inslataci a nastaveni wpml, take to neni prvni stranka, kterou s wpml delam, ale tohle me trochu zabrzdilo v rozletu.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    KALIF_WH: pokud jsi správně nastavil úvodního průvodce, tak by vše mělo fungovat. Nikdy se mi nestalo to, co popisuješ a to jsem těch webů na WPML měl docela dost... pak jedině, aby se ti na to někdo podíval přímo - tedy URL a přístupy. Za mě se omlouvám, ale nemám na to nyní prostor. Pokud ti někdo nepomůže, nebo na to nepřijdeš do středy v dalším týdnu, tak se ozvy.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CITRONAK: jeste language url format, to jsem vsechno nastavil je samozrejme mozne ze tam je neco spatne. Kazdopadne kdyz aktivuju wpml tak mi to hazi 404 i na homepage
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CITRONAK: uvodni nastaveni jsem nejake prochazel a delal, nabizelo mi to zvolit zakladni jazyk stranky a pridat dalsi k dispozici, v jakem formatu chci language switcher. Jinak nevim
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    KALIF_WH: provedl jsi úvodní nastavení WPML? Vybírá se tam, do jakého jazyka se má přidat současný obsah apod.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Ahoj, mam opet prosbu o radu. Klient si usmyslel ze chce stranky ve dvou jazycich a koupil wpml plugin, nainstaloval jsem nejnovejsi verzi, zaregistroval sitekey a jakmile kliknu na pages neni k dispozici zadny obsah kdyz se da sorting ALL ukazuje to v zavorce dostupne vsechny ale dole v seznamu nic neni. Potkal se s tim uz nekdo ? Koukal jsem i na wpml troubleshooting stranku, vycistil cache a zkusil zadat Set language information. Nicmene problem pretrvava, stranky ktere existovaly pred instalaci pluginu se neukazuji a neni mozne je tudiz editovat a priradit pripadne jazyk a nove vytvorena stranka skoncila uplne stejne. Nepotkal se s tim prosim nekdo ?
    LOOKY
    LOOKY --- ---
    Pokud by to tu vadilo, tak se omlouvám a smažte

Front-end webdeveloper

Do digitální agentury 4WORKS hledáme posily do webového týmu. Pokud máš rád pěkné věci, smysl pro detail a bavilo by Tě navrhovat moderní responzivní web, možná hledáme právě tebe. Uplatnění máme jak pro zkušeného borce, který zaujme plně seniorskou pozici, tak pro šikovné nadšence s chutí se od nás něco přiučit.

Co Tě čeká zajímavého?
    • Ujmeš se tvorby webů a zodpovídáš za kódování grafiky
    • staráš se o jednodušší grafické úpravy ve Photoshopu
    • získáš možnost sdílet know-how s dalšími kolegy

Co od tebe očekáváme?
    • Alespoň základní zkušenost s tvorbou WWW
    • Grafické cítění
    • Znalost HTML5, CSS3 (případně JavaScript, jQuery)
    • Reponzivita pro tebe není cizí pojem
    • Pozitivní myšlení a týmový duch
    • Účast v ping-pong turnaji

Co u nás najdeš?
    • Pohodový mladý tým, který řeší problémy společně
    • Dostatek zajímavých projektů
    • Příležitost učit se nové věci a dále se tak rozvíjet osobně i profesně
    • Neformální pracovní prostředí
    • 3 psi
    • Ping-pong, stolní fotbal
    • Možnost parkovat kolo / auto přímo u kanceláře

Co Ti nabízíme?
    • týden dovolené navíc
    • společné akce plné zábavy, dobrodružství a jiných zážitků
    • notebook, telefon
    • možnost firemního automobilu pro osobní účely
    • zajímavý plat + prémie každé 3 měsíce
    • dostatek volného času (pracujeme do 16:00)
    • pracovní volno (placené i neplacené) nad rámec dovolené na objevování světa

V případě zájmu zašlete své CV na peterec@4ws.cz
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    PULKA: mam oboji a celou souborovou strukturu jsem prohledal pres hledani textoveho retezce v souborech. Vsude vsechno ok. Nakonec pomohla uplne debilni vec. Ve woocommerce, kde se nastavuje stranka pro cart a checkout jsem stranku prepnul na jinou a zase zpatky a od te doby to funguje. Kazdopadne dekuju za radu .. necekal jsem ze to reseni bude tak nelogicke.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Jen si tu tak odlozim pro pozdejsi vyuziti, treba se bude nekomu take hodit…

@TimVanDijck
    @syntaxfm @wesbos @stolinski if you want to see what modern Wordpress can be, you should really check Timber, it really changed how we develop Wordpress sites at our company!

GitHub - timber/timber: Plugin to write WordPress themes w object-oriented code and the Twig Template Engine
    https://github.com/timber/timber
    PULKA
    PULKA --- ---
    KALIF_WH: Máš nastavenou URL košíku v nastavení WooCommerce? Jinak bude asi nejjednodušší prohledat kód šablony na "woo-cart" classu a podívat se, odkud se to tam bere.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Mam dotaz, mam stranky, kde je nahozeny woocommerce v hlavicce je ikonka kosiku a pod tim rozbalovaci mini-cart kde clovek muze bud prohlednout kosik nebo jit rovnou k checkoutu. Nerozbalena ikonka kosiku by mela fungovat jako primy vstup do kosiku ale link obsahuje jen #, nemate nekdo tuseni, kde se da tenhle lapsus dohledat ?
    Klient si zamiloval Vocal theme tzn je to na ni. Diky jakub
    PULKA
    PULKA --- ---
    CRS1138: Za mne bohužel, zkus se přeptat toho, od koho máš plugin pro GoPay.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: nikdo nic?

Jde mi predevsim o to, co a jak se musi GoPay dokazovat, aby umoznili automaticky opakujici se platby. Uz jim to trva pres tyden a porad si vymysli nove veci – jako by ty pozadavky nemohli proste napsat najednou. V porovnani se Stripem je clovek funkcni behem 1/2 hodiny – jenze Stripe v CR neni.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Pouzivate tu nekdo combo Woo+WooSubscriptions+WooMembership+GoPay? Mel bych par dotazu…
    PULKA
    PULKA --- ---
    Pokud uvažujete o lifetime WPML, tak je poslední šance ho koupit: https://wpml.org/2018/04/lifetime-plan-going-away-favor-annual-renewals/
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Poradíte mi někdo s WP a Elementorem? Víceméně se snažím vytvořit jednostránkovou stránku, ale chci mít plovoucí menu. Takže sem si přes plugin sticky menu nastavil podle id co má být plovoucí. To by jakžtaž šlo, ještě to dolaďuji, abych to měl i s rámečkem ploovucí a nepřekrývalo se to obrázkama :( ale nedaří se mi celý ten jeden řádek s menu udělat tak, aby byl full width. Furt je tam pár pixelová mezera z každé strany. Máte s tím někdo zkušenosti a poradil mi?

Nebo jiný nápad aby se mi udržela header s menu a footer? Víceméně se v tom začínám patlat sám a nikdy dřív sem s tím nedělal.

Ještě si říkám, jestli to nemůže být tím, že to testuji na free hostingu od Endory, protože nechci si hrát s šablonama a nastevením na již funkčních webech.
    MALKUS
    MALKUS --- ---
    Ahoj, v jakém souboru bych měl hledat nastavení zobrazování příspěvků na homepage?
    Mam responzivní šablonu, ale na HP mam pořád jenom staré příspěvky a chtěl bych tam mít nejnovější.

Díky za info
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    ZABIAS: troufam si rict, ze nekdo/neco upravil soubor functions.php, ktery ted obsahuje na zacatku neviditelny BOM znak. ten tydle chyby obycejne zpusobuje.

chce to upravit soubor functions.php tak, aby jeho kodovani bylo UTF-8 bez BOM.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    prosím o pomoc přestal mi fungovat web: http://fotograf-reportazi.cz/
    Hlási :
    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/doc/www.fotograf-reportazi.cz/www/wp-content/themes/oblique/functions.php:1) in /www/doc/www.fotograf-reportazi.cz/www/wp-includes/pluggable.php on line 1224

nejde se dostat ani do adminu že byhc třeba zkusil povipínat pluginy nebo zmenit šablony.

díky za pomoc.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MICKEY_MOUSE: zrejme bude nutny zasah do php v sablone
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam