• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    PULKA: Supr, díky za tip. Funguje to i ve visual composeru.
    KALIF_WH: Placená šablona není určitě problém, ale už má jednu zaplacenou a nebude už jí bohužel měnit
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    JUNIOR: mrkni na stranky https://themeforest.net , pokud nevadi placene sablony. Zkusenosti od nich mam se sablonou Kallyas, ktera ma integorvany vlastni pagebuilder s celou radou komponent, od funkcnich pres layoutove az k designovym. Jde zapinat i pro prispevky.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Zdravím,
    sháním pro jednoho administratora stránek řešení pro příspěvky na blog. Chce psát několik rubrik a chce je mít s vlastním stylem (chce si to dělat sám) a nevyhovuje mu ten nativní editor, který tam je. Baví ho tvořit obsah stránek přes pluginy typu visual composer studio nebo elementor. Ale tyhle pluginy nefungují pro blogové příspěvky. Je to takto standartní nebo je chyba někde v šabloně nebo v pluginech ?

Nebo existují samostatné pluginy na tvorbu blogových příspěvků ? Jsme to vždycky styloval sám, ale on si to chce dělat podle sebe a nezná css ani základy html. Samozřejmě, že jsem googlil, ale překvapilo mě, že jsem nic kloudného nenašel...

Díky
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    MICKEY_MOUSE: Nevim jestli je neco ve wordpressu, ale urcite muzes pouzit xhprof (nebo placene tideways). Pripadne i XDebug profiler by ti mohl stacit. Pak uz si jen vytahnes ty metody/soubory co te zajimaji.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MICKEY_MOUSE: zaloha na hostingu je zrejme co hledas. pripadne si napis backup script a nech si jej spoustet cronem.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    A dotaz2 - existuje nějaké šikovné řešení, které samo pravidelně zálohuje Wordpress včetně databáze, ale není to plugin = čili něco externího, co se stará o automatický backup?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Dotaz - je možné nějak otestovat, jak dlouho se mi načítají jednotlivé pluginy do Wordpressu? Hodilo by se mi mít nějaký přehled v tom, co z komponent mého webu se jak podílí na době načítání webu. A podle toho zvážit, jestli je pro mě důležitější ta komponenta anebo zdržení při načítání. Anebo uvažuji zcestně a je to o něčem jiném? hrozně pomalu se mi načítá a web a já jej chci dostat v rámci svých možností do co nejrozumnějšího stavu.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    VYŘEŠENO. Moc všem dík za podporu a pomoc, nakonec se zjistilo, že mi nastavili špatně atributy souborů na ftp, díky čemuž se některé nemohly spouštět a házelo to ty podivné chyby. Což je svým způsobem klika, že žádná data nejsou poškozená/ztracená a nemusí se v nich nic bastlit. To je zas na světě krásně. :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CITRONAK: Tohle už je na mě moc, to nedám. Selským rozumem jsem otevřel v chromu konzoli (Ctrl+Shift+J) a pozoroval, jestli se tam bude něco dít/hlásit, když klikám na ta nefungující tlačítka. Ale nic se neděje, ať koukám jak koukám. Asi teda dělám něco úplně jiného než mám.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MICKEY_MOUSE: Mohlo by to být chybou v Javascriptu a proto nejde část adminu. Koukni v prohlížeči do konzole, co to vyhazuje za chyby.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Teď jsem zjistil další věc - vůbec se mi nezobrazují v administraci Média. Je to prázdné, přitom tam soubory jsou.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Možná by bylo úplně ideální, kdyby to někdo, kdo tomu rozumí celé smazal a z té zálohy obnovil včetně databáze. Já to zkoušel, ale když to udělám, změní se na ftp atributy složek a souborů a tím končím. Tak to pak bastlím a výsledek je asi tohleto.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: To netuším, ale nejspíš ne, to by mi asi poslali emailem. Ono se to celé podělalo tím, že jsme deaktivoval několik pluginů a tím web sletěl a nedalo se dostat ani do administrace WP. A od té doby bojuji s tím to znova rozchodit. Přitom mám komplet zálohu, takže by to teoreticky neměl být žádný problém, ale netušímproč je.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: nemenilo se neco na hostingu? treba verze PHP?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Zjišťuji, že web jako takový asi jede, ale začínám nacházet fatální chyby v administraci. Nefungují tlačítka v editaci příspěvku (nejde změnit odkaz, přepnout na HTML editor), uživatele (nejde vygenerovat heslo) apod. Čili co bylo hotové, asi jede, ale nový obsah a další nutné adminovské úkony nefungují. Diplom už je tudíž napůl vytisknutý, ale ještě to bude chtít trochu invence, aby byl skutečně zasloužený.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: podarilo se ti to zprovoznit? Ja uz tam zadnou chybu nevidim…

bude diplom?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MICKEY_MOUSE: určitě je. Nejrychlejší bude si stáhnou celý kód šablony a pluginů k sobě a vyhledat danou funkci pomocí editoru (VS Code či Atom by to měli zvládnout). Tím najdeš všechny výskyty funkce a tedy i to, kde je definovaná.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CITRONAK: Máš bod, moc díky. Skutečně je něco s tím custom kódem, což me sice mrzí, ale na druhou stranu stránka funguje.

Ještě se zeptám - jde nějak dohledat, kde ten custom kód vlastně je napsaný?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MICKEY_MOUSE: smaž ten řádek 29 a mělo by to fungovat. Je tam opravdu nějaká funkce, která řeší řazení a asi je s ní něco v nepořádku.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Ještě k té chybové hlášce - on v tom sidebaru byl použitý vlastní kód, který do sidebaru přidal možnost si nastavovat řazení příspěvků vzestupně nebo sestupně. Je možné, že ta chyba nějak souvisí s tím kódem (i když netuším jak, fungovalo to dlouho a správně). Programátor, co to dělal, je ale dávno kdoví kde...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam