• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Vesele si bastlím optimalizaci webu a potřebuji poradit. Na GTmetrix.com mi analýza webu vyhodila tuhle věc. Selským rozumem to zkouším přebrat tak, že načítání webu čeká 5 vteřin proto, že se snaží načíst soubor woocommerce.css, který má nulovou velikost. Dá se poradit úplně polopaticky, co s tím mám udělat? Díky.

load.jpg
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Pripadne Amazon AWS a jejich S3 cloud
    PULKA
    PULKA --- ---
    GORK: Takle by to mohlo fungovat, pokud si nasdílíš videa do google disku nebo něčeho podobného, ne?

Jinak s velkými soubory nahranými přes WP pozor, pro jednu softwarovou/stavební firmu jsme používali WordPress Download Manager a ukázalo se, že jako všechno dobrý - nahraješ přes FTP, naimportuješ do WP, takže se to chová, jako kdybys to tam nahrál a pak ti to managuje linky ke stažení, práva etc. ale dává ti nějaký vygenerovaný odkaz, který ti pak naservíruje tvůj soubor a při datech větších než 600 MB se nám stávalo, že se to návštěvníkům s pomalým připojením už nestihlo stáhnout během trvání php requestu.
    GORK
    GORK --- ---
    THEODORT: děkuju moc, podívám se na to. Mně by se líbila služba jako je Microsoft Stream. Všechno je super, ale jen kdyby přehrávání videa ve wordpressu nepožadovalo přihlášení do týhle služby. Zkrátka aby si člověk zaplatil prostor a rozhraní, kam si videa nahrávat a mít možnost vygenerovat link pro vložení do vlastních stránek, bez debilních srdíček, komentářů, reklam, možnosti sdílení a jinejch věcí. Samozřejmě zachovat možnost při nastavování práv koncáků, který chceš, aby to viděli. Zkrátka byl jsem na dovolený, chci aby to viděla JENOM rodina a přátelé, jezdim často a nechci jim posílat furt flešky. Setkávám se s tím dost často.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GORK:
    MIKROM:
    pomoci js to jde urcite obejit i na hostingu. napr.
    Tuxedo Big File Uploads | WordPress.org
    https://wordpress.org/plugins/tuxedo-big-file-uploads/
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    GORK: nahrávat přes FTP?
    GORK
    GORK --- ---
    Ahoj všem chytrým hlavám, protože já jsem v hajzlu. Nevíte někdo jestli lze obejít "upload_max_filesize" který je omezen na 128MB a ten člověk potřebuje nahrávat 200MB, ale to by měl být už strop? Nechce využívat Youtube, ani Vimeo. Je mu jedno, jestli to bude něco jinýho. Máte někdo zkušenosti s nějakou jinou službou? Chce mít na stránkách, který poběžej pod wordpressem vlastní videa, ale nechce v ideálním případě, aby visely někde jinde. Nestojí o reklamu, je to jen pro známý. Máte s tím někdo nějaký zkušenosti?
    MARI
    MARI --- ---
    Můžete mi někdo poradit plugin pro blog s podporou češtiny? Potřebuju, aby uměl nastavit příspěvky tak, aby byla fotla vlevo a vpravo kousek textu, jako je třeba tady https://blog.idnes.cz/ a další, co musí splňovat je, aby texty, jako je "Category" nebo "Posted on" a případné další byly v češtině (nebo bylo možné je do češtiny přepsat (viz přiložený obrázek). Může být i placený.

CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: por ejemplo… :) (jo)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Dík. Takže z FTP stačí smazat tu složku a tím je to vyřízeno, a databázi smazat pomocí phpmyadmin, chápu?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: smazat prislusnou databazi
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdavím, jedna bastlířská - když si nainstaluji wordpress na subdoménu, vytvoří se mi tam příslušná složka. K odinstalaci stačí tu složku smazat, anebo je potřeba udělat ještě něco, aby po tom nezbyl žádný binec? Díky.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    PEETIK: pokud vim, neni zadny limit na pocet 'shipping classes'. Pro zbozi, ktere ma shipping v cene si proste udelas tridu 'no shipping' a priradis tuto tridu.

Btw. neplest si zonu a tridy.

Product Shipping Classes - WooCommerce Docs
    https://docs.woocommerce.com/document/product-shipping-classes/

vs

Setting up Shipping Zones - WooCommerce Docs
    https://docs.woocommerce.com/document/setting-up-shipping-zones/
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    CRS1138: tak nějak, jak sem to nastavil, narychlo otestoval, tak to asi fungovalo, nebo nevim, ale ted mi to nejede, tak jak bych potřeboval. Kolik je tak možný mít nastavených tříd? U produktu stejně mohu vybrat jen jednu. Já ted narážim na problém a né se toho zbavit. Některé produkty sme nacenili tak, abychom nemuseli řešit dopravu individuálně, takže je doprava už v ceně a na výběr máme tedy doprava zdarma, platí jen pro ČR. Pak máme jeden produkt, u kterého se počítá doprava 120kč a na SK taky tak nějak 11 €, ale to prostě nebere, buď to jde jen na CZ nebo na SK :( Z SK nám zatím tolik objednávek neleze, takže sem pustil jen na CZ, ale musím to vyřešit. Takže věděl by někdo prosím, jak nastavit individuální ceny dopravy jednoho produktu?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PEETIK: napr. bych do css dal div.elementor-section-wrap {min-height:600px;}
    nebo nejakou takovou hodnotu

pro to druhy bych zkontroloval vypis stranky archivu kategorii archive.php, pripadne bez programovani:
    1) vytvorit clanek s permalinkem /novinky jako v menu (timpadem se bude zobrazovat template page.php a ne archive.php)
    2) nejakym shortcodem si tam poresit vypis relevantnich novinkovych clanku
    3) hotovo
    PETR_BEZRUC
    PETR_BEZRUC --- ---
    Poptávám někoho na tvorbu onepage microsite ve wordpressu
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Mám krátkou stránku, s málo textem a patička je tím pádem nahoře a dole je prázdné místo. Dá se nějak nastavit, aby patička při krátkých stranách byla dole?

Další, když v blogové rubrice, kliknu na název rubriky, kde je zatím jen jeden článek, tak se automaticky otevře ten článek, ale při tomhle kliku se otevře přes celou stránku s tím, že původní obrázek o rozměrech 500x500 je zdeformován roztažením přes celou stránku :( Co s tím? Dá se tomu nějak předejít?

http://www.zahrada-jezirko.cz/novinky/
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    PULKA: Díky. Trochu jsem se v tom ztratil, hlavně jsem nepochopil, kam to zadat (v Setting>General to není kam dát), tak jsem si s tím hrál dál a nakonec stačilo něco tak triviálního jako v Permalinks vybrat Custom Structure a tam zadat "/%category%/%postname%/" U příspěvků pak vždy zaškrtnu kategorii blog (víc kategorií nebude) a je vystaráno.
    PULKA
    PULKA --- ---
    LUIS_: Stačí ti klasický WP->Nastavení->Obecné a dát si tam prefix, problém je v tom CPT portfolio. Když registruješ post type pomocí register_post_type(); tak jako jeden z argumentů může být:

$args['rewrite']=> array (
    			'slug'       => 'portfolio',
    			'with_front' => FALSE
    		),

Tím "with_front" => False říkáš, že se nemá před to psát "blog" nebo cokoliv co použiješ jako custom prefix. Pokud už máš CPT nějak zaregistrovaný a nemůžeš ho měnit (v custom šabloně), můžeš zkusit tohle:

function mujprefix_custom_post_type_args( $args, $post_type ) {
        if ( $post_type == "portfolio" ) {
            $args['rewrite'] = array(
                'slug' => 'portfolio',
                'with_front' => 'false'
            );
        }

return $args;
    }
    add_filter( 'register_post_type_args', 'mujprefix_custom_post_type_args', 20, 2 );

Za překlepy se omlouvám, psala jsem to rovnou tady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam