• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Dík. Takže z FTP stačí smazat tu složku a tím je to vyřízeno, a databázi smazat pomocí phpmyadmin, chápu?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: smazat prislusnou databazi
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdavím, jedna bastlířská - když si nainstaluji wordpress na subdoménu, vytvoří se mi tam příslušná složka. K odinstalaci stačí tu složku smazat, anebo je potřeba udělat ještě něco, aby po tom nezbyl žádný binec? Díky.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    PEETIK: pokud vim, neni zadny limit na pocet 'shipping classes'. Pro zbozi, ktere ma shipping v cene si proste udelas tridu 'no shipping' a priradis tuto tridu.

Btw. neplest si zonu a tridy.

Product Shipping Classes - WooCommerce Docs
    https://docs.woocommerce.com/document/product-shipping-classes/

vs

Setting up Shipping Zones - WooCommerce Docs
    https://docs.woocommerce.com/document/setting-up-shipping-zones/
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    CRS1138: tak nějak, jak sem to nastavil, narychlo otestoval, tak to asi fungovalo, nebo nevim, ale ted mi to nejede, tak jak bych potřeboval. Kolik je tak možný mít nastavených tříd? U produktu stejně mohu vybrat jen jednu. Já ted narážim na problém a né se toho zbavit. Některé produkty sme nacenili tak, abychom nemuseli řešit dopravu individuálně, takže je doprava už v ceně a na výběr máme tedy doprava zdarma, platí jen pro ČR. Pak máme jeden produkt, u kterého se počítá doprava 120kč a na SK taky tak nějak 11 €, ale to prostě nebere, buď to jde jen na CZ nebo na SK :( Z SK nám zatím tolik objednávek neleze, takže sem pustil jen na CZ, ale musím to vyřešit. Takže věděl by někdo prosím, jak nastavit individuální ceny dopravy jednoho produktu?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PEETIK: napr. bych do css dal div.elementor-section-wrap {min-height:600px;}
    nebo nejakou takovou hodnotu

pro to druhy bych zkontroloval vypis stranky archivu kategorii archive.php, pripadne bez programovani:
    1) vytvorit clanek s permalinkem /novinky jako v menu (timpadem se bude zobrazovat template page.php a ne archive.php)
    2) nejakym shortcodem si tam poresit vypis relevantnich novinkovych clanku
    3) hotovo
    PETR_BEZRUC
    PETR_BEZRUC --- ---
    Poptávám někoho na tvorbu onepage microsite ve wordpressu
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Mám krátkou stránku, s málo textem a patička je tím pádem nahoře a dole je prázdné místo. Dá se nějak nastavit, aby patička při krátkých stranách byla dole?

Další, když v blogové rubrice, kliknu na název rubriky, kde je zatím jen jeden článek, tak se automaticky otevře ten článek, ale při tomhle kliku se otevře přes celou stránku s tím, že původní obrázek o rozměrech 500x500 je zdeformován roztažením přes celou stránku :( Co s tím? Dá se tomu nějak předejít?

http://www.zahrada-jezirko.cz/novinky/
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    PULKA: Díky. Trochu jsem se v tom ztratil, hlavně jsem nepochopil, kam to zadat (v Setting>General to není kam dát), tak jsem si s tím hrál dál a nakonec stačilo něco tak triviálního jako v Permalinks vybrat Custom Structure a tam zadat "/%category%/%postname%/" U příspěvků pak vždy zaškrtnu kategorii blog (víc kategorií nebude) a je vystaráno.
    PULKA
    PULKA --- ---
    LUIS_: Stačí ti klasický WP->Nastavení->Obecné a dát si tam prefix, problém je v tom CPT portfolio. Když registruješ post type pomocí register_post_type(); tak jako jeden z argumentů může být:

$args['rewrite']=> array (
    			'slug'       => 'portfolio',
    			'with_front' => FALSE
    		),

Tím "with_front" => False říkáš, že se nemá před to psát "blog" nebo cokoliv co použiješ jako custom prefix. Pokud už máš CPT nějak zaregistrovaný a nemůžeš ho měnit (v custom šabloně), můžeš zkusit tohle:

function mujprefix_custom_post_type_args( $args, $post_type ) {
        if ( $post_type == "portfolio" ) {
            $args['rewrite'] = array(
                'slug' => 'portfolio',
                'with_front' => 'false'
            );
        }

return $args;
    }
    add_filter( 'register_post_type_args', 'mujprefix_custom_post_type_args', 20, 2 );

Za překlepy se omlouvám, psala jsem to rovnou tady.
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    Napadá vás plug-in či jiné řešení, kterým bych docílil úpravy adresy jen u blogových příspěvků a zbytek zůstal, jak je? Už jsem něco zkoušel, ale pak mi to nacpalo /blog/ i před portfolio, což není žádoucí.
    Pro jisotu názorně:

Co mám:
    domena.com/nazev-prispevku
    domena.com/portfolio/nazev-prispevku

Co to dělalo:
    domena.com/blog/portfolio/nazev-prispevku

Co chci:
    domena.com/blog/nazev-prispevku
    domena.com/portfolio/nazev-prispevku
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    JELYFISH: zjednodusene, to co chces je WooCommerce, cenovy ramec by mohl i tak nejak odpovidat, vse bude zalezet na tom, zda-li ti 'staci' upravena komercni sablona a jake presne budou tve pozadavky na upravy funkci. Kde v zahranici to bude? Jestli mas nejaky sepsany brief, posli mi ho do posty.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PULKA: ja bych to resil pres functions.php a
    add_action('woocommerce_add_to_cart', 'custome_add_to_cart');
    function custome_add_to_cart() { ... }

viz
    php - How to add filter or hook for "woocommerce_add_to_cart" - Stack Overflow
    https://stackoverflow.com/questions/28365050/how-to-add-filter-or-hook-for-woocommerce-add-to-cart

... btw. sypu si na hlavu popel za to ze mi ze zadani vypadlo "jak odpalit jquery.." - s vypnutym javascriptem je nesmysl to resit :D
    PULKA
    PULKA --- ---
    THEODORT: mas nejaky ozkouseny reseni?
    PULKA
    PULKA --- ---
    CITRONAK: diky, u toho jsem zkoncila, podrobujeme testum
    JELYFISH
    JELYFISH --- ---
    Tasím se s otázkou, která je asi příliš obecná ale potřebuju si začít dělat nějakou představu o tom, co mě čeká :) Chystám se otevřít eshop (v zahraničí), ráda bych aby fungoval na wp platformě, protože už se v ní trošku orientuju a základní údržbu a drobné změny si chci dělat sama. Je to start up, takže potřebuju rozumné řešení max. do 50 000, na druhou stranu ale nemůžu začít s něčím úplně základním, protože marketing bude postavený na designu, uživatelské přívětivosti, inovaci (oproti konkurenci na trhu). Potřebuju, aby bylo možné nastavit větší množství parametrů (třídění) u zboží a aby to byl systém, který se dá dobře ohýbat a doplňovat. Jo a pak budu potřebovat někoho, kdo mi to pomůže postavit :D čekám, že na tuhle otázkou odpovíte dalšíma otázkama ale o to mi tak trochu jde, potřebuju se trošku rozkoukat :)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    CITRONAK: jo. ještě je třeba ošetřit add_to_cart v případě že má někdo js/Ajax zakazanej..
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    PULKA: možná pozdě, ale tohle by mohlo pomoci https://github.com/...920eb551a643beaeb37cbc8bc5029854550d0f87/assets/js/frontend/add-to-cart.js#L63 - tedy
     $('body').on( 'added_to_cart', function(){ ... 
    by měl fungovat
    PULKA
    PULKA --- ---
    MRTVY_KENNY: jeste muzes zkusit to co doporuce Rodolfo: businessbloomer.com/woocommerce-how-to-bulk-edit-products/ a v komentech je jeste jeden, myslim
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls nejaky tip na manager produktu na woocommerce? mame produkty s hodne variantama a ten musilkuv product manager dela strasne peklo, tzn neco v tom stylu, ale co funguje :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam