• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PULKA: 20.11. nejsou vanoce, pardon :)
    mi prijde jen ujete, ze kdo zaktualizoval, tak ma stale v podstate to nejdulezitejsi na celem systemu v cizim jazyku. (a zaroven se tady chysta nejaky wordcamp, to jsou fakt divne priority imho). ale uz prestanu prskat, zatim jsem ten editor revertnul asi na 4 webech, ale podle me to skodi i tomu prosazeni toho editoru, uz tak je pro plno lidi slozite pochopit jak s tim zachazet a jeste to neni cesky. je to skoda.

a pardon za flame :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    MRTVY_KENNY: Všichni překladatelé to dělají opravdu zcela dobrovolně a to obvykle celá léta (ten, co ho vidíš neaktivního to dělal pro češtinu od začátku). Každý se může přidat, více informací najdeš tady: https://cs.wordpress.org/preklady/ stačí dodržovat úzus, mít nainstalovaný plugin, co překládáš, abys to viděl v kontextu.

Kromě nové verze WP je tu samozřejmě spousta dalších věcí, které se mění (navíc místo Gutenbergu jsou tu najednou "Bloky" a my úplně nechceme vytvořit další "chybu" typu "categories" a "rubriky", jsou Vánoce, každý má i vlastní práci a starosti a prostě na to vždy není tolik času, kolik bys chtěl. Do toho se chystá WordCamp Praha a část sil je alkovaná tam. Lokalizuju asi pět pluginů (+ svoje vlastní) a sem tam pomůžu někde jinde, pokud to potřebuju dorazit pro klienta, ale jako programátor se angažuju v komunitě jinde. Navíc, WordPress rozhodně nemá nejchytřejší překlady, takže spoustu toho překládáš jako blbec dokola anebo to stahuješ a nahráváš zase zpět z jiného programu, kde se s tím dá pracovat líp. To schválení (= zajištění jednotného používání), které dělají editoři už je často jen poměrně rychlovka.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Znate / muzete doporucit nejaky WP plugin, ktery by umel embed Twitter timeline (profile), idealne by mi stacilo, kdyby mi dorucil jen JSON :) ale i HTML zpracuji… Jedna se mi o aby podporoval Twitter API v3+
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CYBERWOLF: nedovedu posoudit. koukam jsou tam tri editori, kteri maji pravo to tlacit vys, z toho jeden tam ma posledni aktivitu dva mesice zpet, druhy 2 roky zpet, takze to zrejme tahne cele jeden, ktery delal neco v patek.

jinak jak rikam, ja nechcu byt neuctivy, takze nevim, kde je problem. z meho pohledu je tam z drtive vetsiny stejny obsah, ktery uz byl jednou prelozeny. proc to takhle odrizli, aby si to kazdy jazyk musel poprekladat znovu, nechapu. a proc to trva mesic taky moc ne, ale pokud to tlaci jedna osoba, tak je to asi obecne spatne.

necham si to projit hlavou, nejsem zadny prekladatel, ale s takovou se klidne nabidnu.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MRTVY_KENNY: je to opensource. Jestli se ti zdá, že to těm lidem nejde, můžeš jim pomoct. Jestli se ti nechce, můžeš prostě počkat, až se bude chtít jim. To je asi tak všechno, co se s tím dá dělat.

¯\_(ツ)_/¯
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CYBERWOLF: ne "nekdo", to jsou konkretni lide..
    https://translate.wordpress.org/locale/cs/default/wp/dev

hlavne 90% tech stringu tam je shodnych, proc chudaci opet musi prekladat, ze "Image" znamena "Obrazek" taky moc nechapu, ale verim, ze z toho taky nejsou nadseni.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MRTVY_KENNY: jak jsem řekl, je to opensource. Takže celý internet čeká, až to udělá někdo jiný.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CYBERWOLF: spousta lidi bude mit tezko radost, kdyz si to prelozim. a naznacujes, ze cely cesky internet ceka na mne, az si to jako amater prelozim? vazne? :) jakoze se mam pripojit k tem 48, co jsou vypsani, ze na ceske lokalizaci pracujou? uz mesic, pac string freeze byl 20.11.?

nechcu byt neuctivy, ale wtf.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    SHADOWALKER: a divala si se i na adresar admin a nastaveni htaccesu ? Jinak by se taky pak nechal zazalohovat wp a db a natlacit tam pres ftp novou verzi wp natvrdo, pred tim vypnout pluginy..
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MRTVY_KENNY: je to open source - můžeš to přeložit ty. Spousta lidí bude mít radost.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SHADOWALKER: co to znamena "některé pluginy nejde použít"?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    KALIF_WH: Tak vše vypadá, jak má... pokud jsem něco nepřehlédla samozřejmě. Přiznávám, že už mě to dost štve, protože vůbec nevím, co s tím.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    TRAZE: to je bohuzel casto nutne, ja treba nechapu proc to vubec neni prelozene, ani zakladni tlacitka..
    TRAZE
    TRAZE --- ---
    Kdo si nechce zvykat na ten novy prekombinovany Gutenberg editor, tak lze jednoduse prepnout na ten stary: https://cs.wordpress.org/plugins/classic-editor/
    TRAZE
    TRAZE --- ---
    HARDCABB: Radeji jsem nahral zpet starsi verzi. To nikomu nevadi ta vysouvaci "protected by reCAPTCHA" hruza, ktera je pak po celem webu? Pomalu to ani nejde skryt v CSS, aby se zachovala funkce a navic je to proti pravidlum.
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    CRS1138: Díky, vůbec mě nenapadlo googlovat zkušenosti a je to slušná tragédie. Se dost divím, že ten hosting na wordpress.org pořád doporučují. SiteGround zvážím, reference má skvělé.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    PULKA: Stejně děkuji.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    KALIF_WH: Díky, na to jsem nekoukala. Podívám se.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    SHADOWALKER: zkus zkotrolovat to disallow file edit a pak se jeste podivej na ftp, jestli tam nekdo nezmenil opravneni pristupu k souborum
    PULKA
    PULKA --- ---
    SHADOWALKER:
    1. s tím jsem se asi nesetkala, zkoušela jsi vytvořit nového admina přes MYSQL? Taky to nefunguje? Ta hláška znamená, že nejsi přihlášená jako administrátor anebo nemáš práva pro update pluginů. Můžeš to hypoteticky měnit třeba v custom šabloně - nemáte nějakýho starýho programátora, který si to takle ošetřil? Bohužel před Vánocema fakt nemám čas se na to podívat, protože nestíhám i svoje projekty. Promiň.

2. Aha, tak nevím. Podívej se po něčem, co ti pojede na WooCommerce, kde si budeš moct dát svojí platební bránu.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    SHADOWALKER: nemas nahodou nastavene v wp-config.php define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam