• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    REDSNAKE: NZ rad jsem pomohl.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KALIF_WH: Tybrďo, díky! Byla skutečně aktivovaná fce lazzy load v šabloně. Teď už to zdá se funguje. Díky moc
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    nicméně, zkusil jsem deaktivovat všechny pluginy a chová se to stejně. Možná nekompatibilita s šablonou? Projdu ještě šablonu, jestli to není zakomponované v ní
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KALIF_WH: fuuu, to jsem při přehrabováním tím webem někde viděl, ale instaloval jsem na localhostu na testovací verzi bezmála desítky fotogalerií abych skončil u téhle která stejně nefunguje. Takže netuším jak to najít...
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    REDSNAKE: nemate tam nahodou nejaky plugin na lazzy load ? Pokud ano, zkusil bych ho deaktivovat. jestli to bude delat i nadale.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Potýkám se se zajímavým problémem. Mám web na wordpressu (http://www.crocodilus.cz/2019/01/21/2018/) Když si rozkliknu nějaké album, třeba "Kredenc na živo" místo obrázků se zobrazují černé čtverce. Obrázky se nenačtou.

Chtěl jsem bádat a přitom jsem zjistil, že když spustím vývojářskou konzoli (ctrl+shit+I) tak se obrázky okamžitě načtou. Neumím si to vysvětlit a netuším v čem je problém.

Dokázal by prosím někdo poradit?

Wordpress v aktuální verzi, stejně jako všechny pluginy, thema zakoupené, žádné pirátské ani jinak pofidérní součásti webu.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj, nedoporučíte prosím někdo user friendly plugin pro fotogalerii zdarma? Už jsem vyzkoušel kde co. V zásadě potřebuju aby to umělo dělit na víceúrovňové alba, tedy po letech a pak jednotlivá alba. Výhodou je nějaký modernější design, ať to nemusím celé přestylovávat. A úplně nejideálnější by bylo, kdybych po nainstalování pluginu a nahození prvních pár alb nezjistil, že jsem omezený počtem alb/fotografií, chybí důležitý plugin který je placený atp atd jak je v této sekci zřejmě zvykem. Už jsem vyzkoušel na localhostu kde co a stále nejsem spokojen...Přijde mi to, tak základní věc, že snad musí být slušná fotogalerie free, ne?
    MVEK
    MVEK --- ---
    KEPASO: Já tím myslel, že fandím tomu novému principu, protože s klasickými editory jsem si užil už hororů, kdy jsem po autorech článků musel editovat HTML, abych to spravil. To by mohl Gutenberg eliminovat, kdyby nezaváděl nové podobné problémy.

PULKA: Dík za nasměrování, měl bych se k tomu dokopat. Jelikož spoustu problémů jsem našel, aniž by imho souvisely s nějakým dalším doplňkem. Ostatně žádný zasahující do editoru jsme nikdy neměli, jen šablona do Classic bloku či původního editoru přidávala pár tlačítek do toolbaru, která nyní přetékají, ale to bych pochopil.
    PULKA
    PULKA --- ---
    MVEK: Můžeš reportovat asi rovnou v Githubu https://github.com/WordPress/gutenberg
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MVEK: zrovna vcera jsem kamosovi rikal, ze bych chtel takovyho cloveka potkat. :)

je to nejvic tragicka vec, nechapu, kdo navrhoval ux/ui, ovladani prvku ze je videt jen jako hover, vic zmatenej jsem v zivote nebyl. dilo totalniho vocasa.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jsem asi jeden z mála, kteří Guttenbergovi fandí, ale přesto i po pokusu se s ním sžít musím opakovaně nadávat.

Konkrétně mě štvou dvě věci:
    1) Zmizela možnost klonovat příspěvek. A copy&paste funguje nespolehlivě v Guttenbergu.
    2) Stane se, že si hezky editujete příspěvek v Guttenbergu, refreshujete preview a vše ok. Zavřete příspěvek, vrátíte se do něj a máte tam hromadu rozbitých bloků, které musíte Resolve nebo Convert to HTML. Ale klidně tak přijdete i o celé bloky a obsah. Naštěstí v tu chvíli funguje Preview a zkopírovat si pak do nově vytvořených čistých bloků obsah z toho preview (zachovalo se pak i formátování, třeba otevírání odkazů v novém okně apod.).

Ten bod 2 mimo jiné souvisí s bodem 1, protože právě díky ručnímu kopírování některých redaktorů nám vznikly problémy z bodu 2 a já to musel zachraňovat uvedeným postupem.

Je to dost zásadní problém, jestliže editor něco zobrazuje ok, a jakmile se příspěvek načte znovu, tak je to rozbité a nejde to v editoru opravit... Ale dodnes se mi nepovedlo založit si účet na WP webu (nepřijde mi potvrzovací mail), takže nemůžu komentovat na patřičnějších místech. Leda by se bugreport zakládal jinak, pak bych si s tím snad tu práci dal na přesné kroky k reprodukování (jsem profesí tester).
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    LUIS_: v pripade nejake komplexnejsi sablony je to obcas trochu alchymie mozna by pak nebylo od veci uplne se vybodnout na post typu "portfolio", ale hodit to tam jako bezny post s galerii a feature image a na hp si proste ostylovat vypis kategorii blogu tak, aby se ti zobrazoval, zpusobem jaky potrebujes.
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    KALIF_WH: Samozřejmě jsem se koukal, ale není tam o tom ani slovo.

Plug-in A3 lazy load má sice nějak popsáno, jak to zprovoznit i tam, kde to nefunguje, ale nějak jsem to nepochopil a akorát jsem si odstřelil web. Do dalších hokusů pokusů se tedy nechci pouštět a raději zkouším zkušenější.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    LUIS_: mne to teda nefunguje ani na HP, nezkousel jsi prolezt helpdesc toho borderlandu, jestli tam tenhle problem uz pred tim nekdo neresil ?
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    Nedaří se mi na https://www.lukashanusek.com zprovoznit lazy load.

Tedy abych byl přesný – všechny lazy load pluginy fungují na hlavní stránce, ale na detailu svatby, kde jsou desítky fotek, to nefunguje nikdy. Předpokládám, že to bude proto, že stránka portfolia není standardním typem stránky. Bohužel se mi však nepodařilo přijít na to, jak jakýkoliv plugin přesvědčit, aby fungoval i tam.

Tušíte někdo, co s tím?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Děkuju všem, pomohli jste mi. Je to nakonec skutečně tak, že ta šablona využívá pluginu se sliderem, pro který jsou i nadefinované styly a tak to i vypadá graficky shodně se zbytkem webu. Díky!
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MICKEY_MOUSE: jeste je dost mozne, ze to zobrazuje tu stranku jako widgetizet page, a tam se upravy bud delaji v administraci v nastaveni dane theme a nebo vzhled / upravit a hledat tam pokud ti to rovnou v nahledu nenabidne moznost edotovat prvek tim ze na nej kliknes a v levem sloupci se ti otevre prislusna polozka.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MICKEY_MOUSE: jinak v ty sablone bych tipnul ze te bude zajimat customizace slideru
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MICKEY_MOUSE: WP to interne nema - je treba si upravit wp_query()
    to lze jednak pluginem (featured articles imho prida zaskrtavaci volbu featured a upravi wp_query tak ze predradi featured artikly na zacatek)

anebo libovolne jinak napr. viz https://codex.wordpress.org/Custom_Queries
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MICKEY_MOUSE: nemuzes si z te sablony importovat jejich demo? podle zdroje by to mohl byt nejaky Portfolio modul nebo content block, tezko rict bez pristupu dovnitr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam