• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MVEK: zrovna vcera jsem kamosovi rikal, ze bych chtel takovyho cloveka potkat. :)

je to nejvic tragicka vec, nechapu, kdo navrhoval ux/ui, ovladani prvku ze je videt jen jako hover, vic zmatenej jsem v zivote nebyl. dilo totalniho vocasa.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jsem asi jeden z mála, kteří Guttenbergovi fandí, ale přesto i po pokusu se s ním sžít musím opakovaně nadávat.

Konkrétně mě štvou dvě věci:
    1) Zmizela možnost klonovat příspěvek. A copy&paste funguje nespolehlivě v Guttenbergu.
    2) Stane se, že si hezky editujete příspěvek v Guttenbergu, refreshujete preview a vše ok. Zavřete příspěvek, vrátíte se do něj a máte tam hromadu rozbitých bloků, které musíte Resolve nebo Convert to HTML. Ale klidně tak přijdete i o celé bloky a obsah. Naštěstí v tu chvíli funguje Preview a zkopírovat si pak do nově vytvořených čistých bloků obsah z toho preview (zachovalo se pak i formátování, třeba otevírání odkazů v novém okně apod.).

Ten bod 2 mimo jiné souvisí s bodem 1, protože právě díky ručnímu kopírování některých redaktorů nám vznikly problémy z bodu 2 a já to musel zachraňovat uvedeným postupem.

Je to dost zásadní problém, jestliže editor něco zobrazuje ok, a jakmile se příspěvek načte znovu, tak je to rozbité a nejde to v editoru opravit... Ale dodnes se mi nepovedlo založit si účet na WP webu (nepřijde mi potvrzovací mail), takže nemůžu komentovat na patřičnějších místech. Leda by se bugreport zakládal jinak, pak bych si s tím snad tu práci dal na přesné kroky k reprodukování (jsem profesí tester).
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    LUIS_: v pripade nejake komplexnejsi sablony je to obcas trochu alchymie mozna by pak nebylo od veci uplne se vybodnout na post typu "portfolio", ale hodit to tam jako bezny post s galerii a feature image a na hp si proste ostylovat vypis kategorii blogu tak, aby se ti zobrazoval, zpusobem jaky potrebujes.
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    KALIF_WH: Samozřejmě jsem se koukal, ale není tam o tom ani slovo.

Plug-in A3 lazy load má sice nějak popsáno, jak to zprovoznit i tam, kde to nefunguje, ale nějak jsem to nepochopil a akorát jsem si odstřelil web. Do dalších hokusů pokusů se tedy nechci pouštět a raději zkouším zkušenější.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    LUIS_: mne to teda nefunguje ani na HP, nezkousel jsi prolezt helpdesc toho borderlandu, jestli tam tenhle problem uz pred tim nekdo neresil ?
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    Nedaří se mi na https://www.lukashanusek.com zprovoznit lazy load.

Tedy abych byl přesný – všechny lazy load pluginy fungují na hlavní stránce, ale na detailu svatby, kde jsou desítky fotek, to nefunguje nikdy. Předpokládám, že to bude proto, že stránka portfolia není standardním typem stránky. Bohužel se mi však nepodařilo přijít na to, jak jakýkoliv plugin přesvědčit, aby fungoval i tam.

Tušíte někdo, co s tím?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Děkuju všem, pomohli jste mi. Je to nakonec skutečně tak, že ta šablona využívá pluginu se sliderem, pro který jsou i nadefinované styly a tak to i vypadá graficky shodně se zbytkem webu. Díky!
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MICKEY_MOUSE: jeste je dost mozne, ze to zobrazuje tu stranku jako widgetizet page, a tam se upravy bud delaji v administraci v nastaveni dane theme a nebo vzhled / upravit a hledat tam pokud ti to rovnou v nahledu nenabidne moznost edotovat prvek tim ze na nej kliknes a v levem sloupci se ti otevre prislusna polozka.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MICKEY_MOUSE: jinak v ty sablone bych tipnul ze te bude zajimat customizace slideru
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MICKEY_MOUSE: WP to interne nema - je treba si upravit wp_query()
    to lze jednak pluginem (featured articles imho prida zaskrtavaci volbu featured a upravi wp_query tak ze predradi featured artikly na zacatek)

anebo libovolne jinak napr. viz https://codex.wordpress.org/Custom_Queries
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MICKEY_MOUSE: nemuzes si z te sablony importovat jejich demo? podle zdroje by to mohl byt nejaky Portfolio modul nebo content block, tezko rict bez pristupu dovnitr.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Poradí někdo, jak vytvořit prvek na web "nejnovější příspěvky"? Mám koupenou šablonu, která má své ukázky zde: http://thememotive.com/converio/ . Dole na té stránce je sekce FEATURED WORKS, kam se "nějak" načítá pět příspěvků. Rád bych přesně takto měl na stránce webu zobrazovaných posledních 5 příspěvků, ale netuším, jak to udělali. Dokážete poradit? Tipuji, že to jde nějak jednoduše, bez programování, jen to chce vědět jak. Díky.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CITRONAK: ze je neco zdarma neznamena, ze to nemuze byt rychle a dobre, rsp ze to nemuze i predcit neco, co je za prachy. dost casto to tak je a i WP je z meho pohledu super, na rozdil od nejakych placenych zalezitosti. kolegyne vypravela jak maji zaplaceny nejaky enterprise drupal a ze to je katastrofa byt nechat opravit chybu.

"komunitni veci" delam cely zivot, vim jak to chodi a ze to mnohdy tahne jeden clovek leta, i takove projekty mam, ale preci jen pri tom poctu instalaci bych ja osobne nespal, nez by to nebylo prelozene i kdybych to mel delat uplne sam. ale to je jedno, pac to nedelam.

HARDCABB: obsah webu si tvori klienti v editoru, proto to potrebujou cesky. zvlast pokud jim totalne zprehazis interface. a ted nevim cemu rikame classic editor, to je ten puvodni, ktery se ted musi priinstalovat pres plugin? ten v cestine zustal, je v poradku.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MRTVY_KENNY: neber moji otazku nijak zle, ale proc konkretne classic editor potrebujes nutne v cestine? cekal bych ze to je vec ktera se jednou zobrazi, jednou aktivuje, jednou nastavi a tim to hasne. potrebujou todle treba tvoji klienti videt v cestine?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MRTVY_KENNY: S Gutenbergem je hromada problémů a neměl být, podle mě, vůbec vydán. Překlady jsou prostě komunitní a odpovídá tomu rychlost a podpora.

Zkus si sám věnovat svůj volný čas něčemu v komunitě, aby sis uvědomil, jaké to je, co to obnáší a hlavně co to stojí. Pak pochopíš, že to prostě není jednoduché.

Případně doporučuji, abys přešel na jiný redakční systém. Nějaký placený, abys mohl za ty peníze chtít, aby to mělo češtinu ihned a pro všechno, co potřebuješ...

Mě prostě mrzí, že si málokdo uvědomuje, co to vlastně stojí, aby něco bylo pro někoho "zdarma".
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PULKA: 20.11. nejsou vanoce, pardon :)
    mi prijde jen ujete, ze kdo zaktualizoval, tak ma stale v podstate to nejdulezitejsi na celem systemu v cizim jazyku. (a zaroven se tady chysta nejaky wordcamp, to jsou fakt divne priority imho). ale uz prestanu prskat, zatim jsem ten editor revertnul asi na 4 webech, ale podle me to skodi i tomu prosazeni toho editoru, uz tak je pro plno lidi slozite pochopit jak s tim zachazet a jeste to neni cesky. je to skoda.

a pardon za flame :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    MRTVY_KENNY: Všichni překladatelé to dělají opravdu zcela dobrovolně a to obvykle celá léta (ten, co ho vidíš neaktivního to dělal pro češtinu od začátku). Každý se může přidat, více informací najdeš tady: https://cs.wordpress.org/preklady/ stačí dodržovat úzus, mít nainstalovaný plugin, co překládáš, abys to viděl v kontextu.

Kromě nové verze WP je tu samozřejmě spousta dalších věcí, které se mění (navíc místo Gutenbergu jsou tu najednou "Bloky" a my úplně nechceme vytvořit další "chybu" typu "categories" a "rubriky", jsou Vánoce, každý má i vlastní práci a starosti a prostě na to vždy není tolik času, kolik bys chtěl. Do toho se chystá WordCamp Praha a část sil je alkovaná tam. Lokalizuju asi pět pluginů (+ svoje vlastní) a sem tam pomůžu někde jinde, pokud to potřebuju dorazit pro klienta, ale jako programátor se angažuju v komunitě jinde. Navíc, WordPress rozhodně nemá nejchytřejší překlady, takže spoustu toho překládáš jako blbec dokola anebo to stahuješ a nahráváš zase zpět z jiného programu, kde se s tím dá pracovat líp. To schválení (= zajištění jednotného používání), které dělají editoři už je často jen poměrně rychlovka.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Znate / muzete doporucit nejaky WP plugin, ktery by umel embed Twitter timeline (profile), idealne by mi stacilo, kdyby mi dorucil jen JSON :) ale i HTML zpracuji… Jedna se mi o aby podporoval Twitter API v3+
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CYBERWOLF: nedovedu posoudit. koukam jsou tam tri editori, kteri maji pravo to tlacit vys, z toho jeden tam ma posledni aktivitu dva mesice zpet, druhy 2 roky zpet, takze to zrejme tahne cele jeden, ktery delal neco v patek.

jinak jak rikam, ja nechcu byt neuctivy, takze nevim, kde je problem. z meho pohledu je tam z drtive vetsiny stejny obsah, ktery uz byl jednou prelozeny. proc to takhle odrizli, aby si to kazdy jazyk musel poprekladat znovu, nechapu. a proc to trva mesic taky moc ne, ale pokud to tlaci jedna osoba, tak je to asi obecne spatne.

necham si to projit hlavou, nejsem zadny prekladatel, ale s takovou se klidne nabidnu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam