• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    chci z patičky webu: https://www.fotograf-akt.cz odstranit jeden odkaz, odstrnil sem ho v kódu (zkontroloval přes ftp) ale porad se zobrazuje nevite kde je chybka kde teda ten kod je když ne ve footer ? díky za info.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    SUN_VU_KUNG: tot otazka, databaze obcas pri aktualizaci prochazi tez zmenami. co vim tak wordpress nema zadny standardizovany reseni techhle nehod, takze rozhodne zalohovat i soucasny stav a pak zbyva jen to zkusit.. mozna to pojede se starou zalohou a akutalni db, mozna ne.. a opet se vracim k tomu cim by bylo nejlepsi zacit, a to zkusit smazat/presunout slozku se zminovanym pluginem nekam pryc, jestli se to nerozhejbe.. jinak by urcite k analyze toho kde je problem pomohlo zapnout debug.log nebo hledat chyby v logu php..

SUN_VU_KUNG: jako bych to nerikal :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    THEODORT: ha, plugin jsem odstavil a jede to, díky.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    THEODORT: když bych ze zálohy zkopíroval wordpress, tak bude starší - to by se pak zakutalizovalo asi znova, ale nebude to problém pro databázi?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    SUN_VU_KUNG: IMHO by mělo stačit zmíněný plugin dočasně z plugin adresáře smazat/přesunout jinam.
    případně obnova ze zálohy a ruční postupná aktualizace, ci odstranění zavadneho pluginu a následná aktualizace, jak je libo..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Ahoj, mám dotaz - nemůžu se přihlásit do administrace wordpressu, stránky nejedou a vyhazují jen nějaký syntax error zastaralého pluginu v databázi. Asi se něco podělalo při automatické aktualizaci. Jak bych to mohl vyřešit a web nahodit? Mám zálohu databáze a celého adresáře webu z hostingu.
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    CYBERWOLF: Tak jsi měl pravdu. “Přistupujete do administraci wordpressu ze zahraničí, je tam tato předřadná autentifikace.” – Sice sedím v Praze, ale asi jim vadí Cloudflare. Každopádně problém vyřešen. Díky.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MICKEY_MOUSE: když si otevřeš konzoli (F12), tak by se tam měla ukazovzovat nějaká chyba a kde se stala. Jestli je to teda tím.

Nebo bych se na to mohl třeba zítra podívat, jestli chceš. Mojí hodinovku už znáš :)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CYBERWOLF: A existuje způsob, jak ji vystopovat a opravit?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MICKEY_MOUSE: to vypadá na nějakou chybu v javascriptu.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, poslední cca měsíc se mi pokaždé, když vytvářím nový produkt nebo příspěvek "sekne" možnost publikovat/uložit koncept. Prostě ta tlačítka přestanou být aktivní a jediné, co mohu, je z rozepsaného příspěvku natvrdo vyskočit a vrátit se do něj, přičemž obvykle o něco neuloženého přijdu. Dřív se to nikdy nedělo, teď naopak neustále. Netušíte, čím by to mohlo být?
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    CYBERWOLF: Vida, já řešil .htaccess, databázi a podobný legrace, ale hosting mě nenapadl, zkusím jim napsat, díky.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    LUIS_: některé hostingy dávají před přihlašování do CMS vlastní "wall", aby odstínili boty (protože spoléhat se na to, že si to lidi pohládají sami je asi jako věřit, že tě před nimi ochrání Ježíš). Může to být ono. Nebo ne. Nevím jak to mají s křišťálovými koulami ostatní, ale já z screenshotu loginformu poznám prd :)
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    Přesunul jsem web na nový hosting, web šlape v pohodě, ale nedaří se mi přihlásit do administrace. Místo standardní přihlašovací stránky vyskakuje tohle okno, kterým se i přes správné údaje přihlásit nejde. Googlování nepomohlo. :/

THEODORT
    THEODORT --- ---
    ZABIAS: budiz ti ke cti ze se na tom webu clovek muze docist ze jsi fotograf a delas weby proto abys mel co jist, to leckomu dost napovi.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ZABIAS: to je příčina a následek. Zákazník přijde za profesionálním tvůrcem webů a on jim vytvoří profesionální web, co nefunguje, každou chvíli se něco posere, změnit cokoliv je problém a domluva s profíkem je jak s kozou na ledě, protože neví co dělá. Tak se jednou zákazník nasere a zkusí najít jiného dodavatele. Když má kliku, najde někoho, kdo ví co dělá. Když ne, skončí u dalšího profesionálního Zabiáše, co to zabije ještě jednou.

Je to smutný, ale docela běžný příběh. Což teda neznamená, že by to tak bylo správně. Nechci z tebe dělat prodejce hrnců ale... no... když to vezmeš kolem a kolem...
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    THEODORT: Věty nepíšu najímám si textaře ;)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    jojo, dneska delaj weby lidi co ani neumi spravne napsat vetu. jdu poustevnicit
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    CYBERWOLF: ses snad bavil o tom že skoncej přednasraný u tebe ne ? A ne co mám kde napsaný. Njn přišel WP tak to tak je když přišel digitální fotoaparát taky sem se stím musel vyrovnat. Co stoho děláš vědu myslíš že mám jako mrtě zakázek ? prdlajs dělám malí jednoduchy weby občas, větší projekty rád přenechám protože chci přesně odvadět dobrou praci aby nebyli reklamace. a prostě kontaktní formulář stím bojuju léta ten prostě nechapu co se tam sere ale jak rikam pouzil sem ted jinej plugin a jde to . takže to spiš asi bude taky i pluginem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam