• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    MRTVY_KENNY: Na tyhle malware scany zevnitř máme právě Wordfence v premium. Myslel jsem spíš nějaký testy zvenčí, abychom zabránili už samotnýmu vstupu. Scanner mi dá asi vědět až ve chvíli, kdy už uvnitř nějaký syfl je. Nakonec si na to ale objednáme pentest. Každopádně za hint díky, může se hodit na jiných low-budget webech.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SYNTAX_TERROR: wordfence mam vsude. a kdyz dostanu zavirovany wp na vycisteni, tak to kombinuju s timhle https://cs.wordpress.org/plugins/gotmls/ projedu, procistim a pak jeste parkrat namatkove s odstupem, kdyz je to ok, odstranuju a nechavam jen wordfence.
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    REFLEX: jj, ten jsem nezminil, ale nasazeny ho mam.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    SYNTAX_TERROR: co wordfence?
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Doporučíte nějaký top vulnerability scannery na WP sajty? Znám a používám jen wpscan, google toho ale nabízí hodně a nevím, co z toho stojí za to. Klidně i placené.
    PULKA
    PULKA --- ---
    JUNIOR: Aha, ok, jasně, v tom případě chceš řešit přesměrování. Z původního na nové, ideálně na stránku s nejpodobnějším obsahem (nikoliv všechno na homepage, pokud to jde). Nejjednodušší to máš třeba .htacess, jak píšeš, nebo třeba přes Redirection.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    PULKA: Demo to sice zatím je, ale hodně se původní web ořezal a určitě tam zůstanou nějaké zaindexované zbytky toho původního
    PULKA
    PULKA --- ---
    JUNIOR: Pokud to normalne bezelo, tak to vyresit budes muset, ale rikal jsi, ze je to jen demo, takze jsem nepocitala s necim takovym. Pokud budes mit stranky 1:1, tak muzes presmerovat vsechno ze stare domeny na novou.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JUNIOR: Duplicator ti akorát přestěhuje web z jednoho místa na druhé. Pořešit staré/nové url budeš muset nějak ručně.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    PULKA:
    CYBERWOLF:

Fajn díky moc, vyzkouším. Jsem tam právě ještě záměrně nedával žádné cache nebo opti pluginy atd abych tam udělal co nejmenší problemy

A ještě se zeptám, když se z té původní stránky ztratí poměrně dost odkazů atd. Jasně že udělám novou xml mapu stránek atd., ale neměl bych to řešit přes htacess soubor nebo to zařídí rovnou i ten plugin ?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JUNIOR: https://cs.wordpress.org/plugins/duplicator/

vytvoř balíček, nahraj na nové místo, v instalátoru vyplň údaje - puf - funguje to.
    PULKA
    PULKA --- ---
    JUNIOR: Je to fuk Pouzit muzes pluginy jako treba Duplicator nebo All in one wp migration. Nebo to proste jenom presun třeba pretazenim ve FileZilla, uprav wp-config a URL zmen pres SRDB, Search Replace, wp cli nebo cokoliv jinyho. Nahrazovani primo v DB muze byt problem, protoze nektery hodnoty jsou v ruznych velkych polich s kontrolnim souctem.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Ahoj, dostal jsem od kamarádky za ukol předělat její skoro nefunkční eshop s pár produktama (max 20).

Jsem postavil zkušební novej, který běhá a funguje na své sub doméně a pořtebuji ji přemigrovat na tu současnou. Je to malý web s pár odkazama, pár obrázkama a pár produktů ve woocomerce. A nikdy jsem nedělal takovouhle migraci z jiné domény na druhou. Hodně jsem o tom googlil, hodně četl. Ale na co si mám dát hlavně pozor, jak budou fungovat odkazy, linky na obrázky atd ? Nebo na to existuje už nějaký odzkoušný plugin ?

Díky
    ZPC
    ZPC --- ---
    PULKA: díky moc, nastaveno, uvidíme...
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZPC: nastav si SMTP a muzes tam hodit i https://cs.wordpress.org/plugins/email-log/#description, abys vedel, jestli to neodeslo nebo odeslo

Standardne by nemelo docházet ke stejným id faktur, jsou obvykle zalozeny na cisle objednavky, tj. zalozeny na post ID, ale je mozny, ze ti nejak blbne to číslování v ramci pluginu (ktery neznam). Nemaji nic v nejake FAQ?
    ZPC
    ZPC --- ---
    ahoj zlatíčka, díky všem za reakce na mojí poslední prosbu. Sice se nikdo nenašel, ale aspon jsem díky vám přehodnotil celý svůj postoj a ono "přechodové" řešení (obrázky, OCR, validace, geolokace, atd.) jsem založil na systému, který jsem schopen zvládat (ServiceNow). Tudíž ještě jednou díky.

Teď přicházím s ryze WP problémem a to konkrétně tím, že se mi z WooCommerce občas nepošle email. Znám WC jen zběžně, správcovsky, jde tam nějak rozumně nastavit debugging abych zjistil proč to tak je?

Jinak verze WP 4.3.21, WooCom 2.4.10... vim, ale nemám jak pořádně prověřit, že všechnno bude fungovat po přechodu na nejnovější verze (je tam strašně moc customizací, custom pluginů na velkoobchod, atp)

A stalo se vám někdy že vám systém vygeneroval pro dva zákazníky stejná čísla faktur ve WooCommerce?
    Nevim jestli je řo přímo ve WC nebo to dělá ten plugin WooCommerce PDF Invoice (2.1.6), ale je to zábavný ... ;-)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HORST_FUCHS: javascript?
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    Jak jste na tom s pluginy ala notifikace o novejch článkách (takový to chcete dostavat upozorenní o novém obsahu) někdo nějaké doporučení na free ? Jeden sem ted testoval ale nejsem si sním uplně jistej . Díky.
    JEDI
    JEDI --- ---
    Poptávka:
    mám nahozenej wordpress, woommerce. Potřeboval bych to dát do provozuschopnýho stavu.

Představa:
    – jednoduchá templáta s 3 produkty na úvodní straně + text,
    – měna USD + moduly Cryptonic, platební brána Barion (či jiná), Name your price + případně, pokud jsou nutné, tak i další

Rád bych to rychle nahodil, vyzkoušel, zda ten business funguje (jedná se o hry) a pak by se vidělo, zda to potřebuje ještě nějakou práci(moduly) na tom.

Pomůže mi někdo? Platím hned(předem)
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    CYBERWOLF: jj, psal sem z mobilu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam