• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Dobře, ještě sem úplně nezahodil možnost práce s multisite, teď už sem se dopracoval že sem to rozchodil :)
    Ale jak tak po tom pokukuji, není s tím úplně stejný práce jako s obyčejným webem, jestli to dobře chápu, tak mám tzv. main admin, kde instaluji pluginy pro všechny weby a tím pádem budou na všech webech?
    Dále, když mám vlastní CSS, tak též platí že se budou zbytečně načítat i na jiných webech?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    resp. hlavne
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ono i semanticky
    podadresare - ruzne sekce, casti, whatever.
    sub(pod)domena - ruzne servery, infrastruktura, balancing atd.

trebas zde https://www.impactplus.com/blog/subdomains-vs-subfolders
    PULKA
    PULKA --- ---
    PEETIK: Viz můj pár let starej článek https://kybernaut.cz/clanky/wp-multisite-stara-instalace-subadresar/ problém s tím není, pokud náhodou na existujícím webu neexistuje stránka na adrese subdomény.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HARDCABB: protože co půl roku přijde klient s tím, že tam něco někde nějak nakliknul, rozbilo se to, neví co s tím a že to máš spravit. Ne že by jiné pagebuildery byly nějaká radost, teda
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CYBERWOLF: ja mam s multisite relativne dobre zkusenosti, mam jich vicero a na zadnem nemam zadny problem. typicky jsem tak delal eventy, ktere mely opakovani, kazdy rocnik jsem udelal novou sajtu.

pak jsem mel treba woocommerce na dvou domenach se synchronizovanym skladem a to by podle me i jelo, nebyt toho, ze tam kolegyne narvala asi 20 ruznych marketing/byznys pluginu, ktere nejak ohybaly ceny a dopocitat se vysledku a pripadne nastavit spravna pravidla na vsechny ty marze a slevy, nebo zjistit nejake konflikty, bylo trochu na chocholouska. ale ten plugin na sync skladu tez nebyl uplne 100%, pravda.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    proc?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Elementor nebrat!
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ja nevim, chce to trochu stridmosti a zkombinovat s cache, code minification a idealne http2 a c elkovou webappizaci kdyz uz je clovek v tom, ... , hele pomaly to fakt neni
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    THEODORT: já už se snažím Elementoru vyhýbat :) musí mu vystačit gutenberg a úprava css.

Udělal sem si 2 stejné weby, jeden byl vyšperkovaný na elementoru a druhý jen s gutenbergem a css úpravami a rychlostní rozdíly neskutečný... a hlavně se snažím různý vyfikundace dávat pryč a využívat více statických provků než jak tomu bylo za malda "marquee" jezídíc texty, pohyblivé vlaječky apod :D
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    radsi elementor a tri druhy hlavicky ;)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PEETIK: Nabízí se otázka, jestli dává smysl mít tři téměř totožné weby
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    CYBERWOLF: já sem se snažil vyhnout třem různým adminům pro téměř totožný weby... tak abych to měl vše v jednom :( A asi zůstanu a uklasiky nové instalace do složky
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Jinak ještě bych doplnil, že multisite je feature, která se nikdy moc nepovedla a vlastně bych se tomu spíš vyhnul obloukem.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PEETIK: zkus zazalhovat a v nastaveni permalinku dat na default cislovani s id, nahodit multisite a pak permalinky zas prepnout zpatky.. nicmene je dost pravdepodobne ze budou ty permalinky nejak rozesrany, obzvlast pokud jsi je treba nastavoval rucne
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Já bych udělal čistou instalaci a pak tam zkusil ten obsah naimportovat, ale nejsem si jistý, jestli to vyřeší problém s cestami. Ta záležitost se subdoménou je tam proto, že wordpress ukládá url stylem /cesta/ a to máš v obsahu, u menu, všude. Což bude na subdoméně prostě fungovat, ale v adresáři to bude problém, protože se změní cesta. Do přepisování, zejména pokud tam máš i nějaké custom data a tak, bych se nepouštěl, to by bylo na mašli.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    SYNTAX_TERROR: co tedy znamená držet se instrukcí? POkračovat na subdoméně? NEbo se na to uplě vykvajznout a udělat si podadresáře a tam udělat nové instalce zvlášť...
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    PEETIK: jestli si to nechces totalne rozesrat, tak doporucuju drzet se instrukci. Ja mel problemy rozjet multisite v podadresarich i na cisty instalaci.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Pomůžete mi prosím s multisite? Na čistým wordpresu bez problému rozjedu multisite. Ale jakmile se o to pokusim na webu, kde už jsou data, tak mi to v nástrojích - síť webů píše: Jelikož vaše instalace není nová, weby ve vaši síti webů musí používat subdomény. Při instalaci do podadresářů bude nutné změnit strukturu trvalých odkazů hlavního webu. Tato úprava může způsobit nefunkčnost existujících odkazů. Tzn. mohu využít jen subdomény, ale já chci podadresáře za lomítkem. Jde to nějak obejít nebo opravdu musím mít čistou instalaci?
    B30
    B30 --- ---
    pardon za dost možná OT, ozvala se mi známá, má restauraci, má web ve WP, dostavadní sprvávci jí odpadli, má web sbalenej, jinou doménu a chce drobný úpravy a příležitostnou aktualizaci. Jestli byste na to měli někdo chuť, víc info do zprávy, díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam