Experimentuji s tím, vytvořit si od nuly vlastní webový server pro provozování WordPressu. Běží to na FreeBSD (což asi nebude podstatné) a dostal jsem se přes instalaci Apache, MySql, PHP atd. až k tomu, že jsem obnovil WP z webhostingu a skutečně ho dokázal spustit - tzn. dokážu prohlížet stránky, dokážu se přihlásit, jako admin vidím funkční dashboard atd. Teď jsem ale narazil na jednu věc, kterou si nejsem jistý, jak zprovoznit, a to jsou aktualizace WP - když to zkusím jako na webhostingu, tak po mě chce přihlášení na FTP/FTPS/SSH, což sice mám, ale ne pro WordPress (a navíc mě mate, že chce jen server+login+heslo, ale ne adresář). Bohužel už si nepamatuju, jestli jsem to na webhostingu nějak nastavoval nebo ne, spíš mám podezření, že ne, ale kdo ví. Dokumentace (
https://wordpress.org/support/article/updating-wordpress/ ) tvrdí, že "If your site is capable of one-click updates without entering FTP credentials, then ...", ale netuším, jak dosáhnout toho, aby moje site bylo "capable". Jinou relevantní dokumentaci jsem nenašel, vesměs všichni řeší, co dělat, když se aktualizace neprovede vůbec nebo jak ji udělat úplně ručně uploadem na FTP. Dokázal by mi někdo poradit, prosím? Díky.