• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    PULKA
    PULKA --- ---
    WOJTISHEK: otázka mimo, dá se vůbec sales price nastavit vyšší? mám takový pocit, že je tam per default check, když to ukládá (ale jsem na mobilu, tak nevím)
    PULKA
    PULKA --- ---
    MRTVY_KENNY: Od loňska to nevlastní Musilek ale WP lama. jinak mi to dává smysl to, co píšeš.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    THEODORT: díky, jdu hledat, jestli umí elasticpress převzít custom query :)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    WOJTISHEK: jasny, sorry, ja mel za to ze to je ono.. nicmene pak to zrejme bez postaveni si vlastniho sql nepujde :)
    resp. ten vnitrni composer neumi to co chces a bude snazsi udelat neco jako
    SELECT max(cast(meta_value as unsigned)) FROM wp_postmeta WHERE meta_key='price' OR meta_key='price2'
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    THEODORT: ale já nepotřebuji řadit podle meta_key, ale porovnat mezi sebou dvě meta_values dvou meta_klíčů v jednom query.
    Nebo tě tím tady obtěžuji?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    no a co napr. pouzit
    jednak wp_query, alebrz meta_query.. no doporucuju kouknout do codexu k cemu to vlastne je a proc ma v nazvu meta
    druhak dokumentaci wp codex zde https://developer.wordpress.org/reference/classes/wp_query
    a do tretice opet codex a tenhle komentar
    WP_Query | Class | WordPress Developer Resources
    https://developer.wordpress.org/reference/classes/wp_query/#comment-3334
    ?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    MRTVY_KENNY: jj, query monitor používám :) Přesně - "value" => "_regular_price" bere jako string, ne meta_key

wp_postmeta.meta_key = '_regular_price' 
      AND 
      ( 
        ( 
          ( mt1.meta_key = '_sale_price' AND CAST(mt1.meta_value AS SIGNED) < '_regular_price' )
        )
      )

MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    WOJTISHEK: klidne, mozna jsem to v podobnych pripadech delal pres https://wordpress.org/plugins/query-monitor/

kazdopad nevim. a ten sql to posklada teda jak, on si mysli, ze to je string a ne nazev sloupce? pac jak to dole pises mi to prijde korekt..?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    MRTVY_KENNY: dumpuju si poskládaný WP_Query objekt z toho pre_get_postu, kouknu, jak vypadá ten sql
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    WOJTISHEK: a debugujes to nejakym SQL monitorem, co ti to tvori za konkretni SQL a co ten dotaz teda vrati/nevrati z db?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    MRTVY_KENNY: to taky není ono :(

Přemýšlím, jestli jsem to nenapsal špatně...
    mám postmeta db, kde je :

|---------|---------|----------------|------------|
    | meta_id | post_id | meta_key       | meta_value |
    |    1    |    1    | _regular_price | 10000      |
    |    2    |    1    | _sale_price    | 9000       |

a já potřebuji pomocí meta_query zjistit, jestli u daného post_id je _sale_price nižší, než _regular_price.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    sorry, ze otravuju, ale kdo ma nekde nejaky plugin od toret/musilka, zkuste precist...
    pokud jsem mimo, klidne reagujte proc. pokud vas to sere taky, nezaskodilo by mu napsat... me to treba irituje a asi si to upravim a pri kazde aktualizaci budu muset znovu. porad ale lepsi, nez klientovi na pozadani menit ceny.
    napsal mi, ze dekuje za podnet, ale implementovat to nejspis nebude (jako je to uprava dvou slov v kodu, takze to zvladnu i sam)
    ---

Dobry den,
    ted resim u klienta mimo jine i vase pluginy a rad bych zopakoval vec, kterou jsem psal nekomu pres chat (nevim, kolik vas tam je).
    Apeloval jsem na upravu prav pro admin stranky nastaveni pluginu, jeste si to dovolim zopakovat tudy:

Pravidla bezpecnosti WP ovladam, vsichni mi klienti maji weby zabezpecene, aktualizovane atd, rsp. jim delam technicky servis a NIKDO z klientu nema roli administratora.

Proto mi prijde trosku absurdni, ze u vasich pluginu vidi klient nejake logy, ale nema pristup do nastaveni. Tzn sice vidi neco, cemu vubec nerozumi (nejake JSONy, kody odpovedi serveru atd), ale nemuze si samostatne zmenit treba cenu dopravy. Toto mi prijde logicke presne naopak, u WC davam klientum Shop Manager roli a tato by mela byt schopna si podle me nastavit i ceny a dopravce, stejne jako je to schopna udelat ve WC samotnem. Naopak technicke logy ji nemaji co zajimat a ty jsou vhodne maximalne pro me, ktery systemu rozumi technicky jakozto administrator.

Na chatu mi pan argumentoval, ze to je z bezpecnostnich duvodu. To jsem psal i mu a na tento argument tvrdim, ze je to presne naopak, protoze me tim vlastne nutite:
    a/ pridelit klientovi roli administratora, i kdyz neni zadny admin, systemu technicky nerozumi a nechcu, aby vrtal do nastaveni
    b/ vas plugin “hacknout” a nastavit si capability ne na manage_options, ale na adekvatni shop managerovi. (mmch proc maji treba ty logy capability “read”, vubec nechapu)
    c/ nechat to tak a nechat klienta me otravovat kvuli prenastavovani cen dopravy, coz si zaplati. uplne zbytecne

Tzn prosim, zkuste se nad veci zamyslet, nerikam, ze mam patent na rozum, ale jak to mate napsano ted, mi z praktickeho hlediska nedava zadny smysl a ani neni v souladu s nastavenim obdobnych dalsich pluginu pro WC..

Dekuji :)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    PULKA: super, na trac se podívám. Děkuji :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    WOJTISHEK: Myslím, že kromě OR/AND to nejde, nic jsem k tomu nenašla kromě toho, že si tady můžeš nad tím dát svůj dotaz https://core.trac.wordpress.org/ticket/20312#comment:3
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    PULKA: Nejsem si jist, jestli mi to resi to, co potrebuji. Tenhle stack jsem nasel, ale je tam kontrola vzdy jednoho key oproti vice values. Ja potrebuji porovnat dve hodnoty dvou klicu vzajemne proti sobe.

Narocnost vim, nastesti je to pouze pro podkladani wp query, ktere se pote “prelozi” pomoci elasticpressu do ES.
    PULKA
    PULKA --- ---
    WOJTISHEK: Dá, viz třeba tady: https://wordpress.stackexchange.com/questions/40322/query-multiple-meta-key-values ale pozor na výkon. Leckdy je lepší si napsat vlastní SQL než to honit přes WordPress.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Dá se v rámci meta_query dotazu porovnávat dle dvou meta values?
    Dávám to celé do hooku pre_get_posts, mám 2 postmety regular_price a sale_price (klasické Woo) a potřebuji v jednom query porovnat, jestli je regular_price > sale_price, něco ve stylu:

'meta_query' => 
    [
      [
        'key' => '_sale_price',
        'compare' => '<',
        'value' => '_regular_price',
        'type' => 'numeric'
      ]
    ]

Zkoušel jsem meta_key v query, bez úspěchu.
    Třeba něco přehlížím.
    APIN
    APIN --- ---
    MRTVY_KENNY: Oni to sice takhle označený mít mohou, ale to ještě neznamená, že to tak opravdu bude fungovat. Klidně si namátkově některý z nich vyber, skutečných full width šablon bude tak desetina ;)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PAN_ILFORD: jj, v api je toho dost
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam