• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    hele ono to je fakt kus od kusu, tim ze jste "na hostingu" - ted nebudu stourat v tom do jake miry do toho vidite, nicmene to lze zjednodusit na kombo disk-pamet-procesor-sit-databaze, a optimalizace vyuziti.
    na hostingu se optimalizace bez znalosti praktikuje tezko protoze zpravidla nevidite metriky ktere by se vam k tomu hodily.
    u wp to obnasi trebas to ze ruzne kombinace cache vytezuji ruzne ruzne vrstvy, a to serveru muze nekdy i vic ublizit nez pomoct, typicky to je vetsi zatez jiz tak zatizeneho kanalu, tedy snazim se napr. ukladat v databazi data pro cachovani cimz jen vice zpomalim pripojeni k db.. a tak.

jinak namatkou k one nenavidene w3tc davam dva obrazky.. (ja pro advanced users doporucuju vykopirovat si ty upravy co w3tc pouziva pro nastaveni danych cachi ve wp a pak clovek nemusi vubec plejtvat casem s nejakym pluginem, jsou to jen upravy .htaccess)

MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CYBERWOLF: to napsali jako radu, co mam vypnout, aby to jelo, nijak nesouvisi s tim, co tam realne mam.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    JOHNBOY: tak bud na serveru vypnout tu hlavicku, nebo to ignorovat, nebo to opravit

Vis si musis najit podle tech hlasek
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    JOHNBOY: mas nastavene content security policy na hostingu a na svem webu je porusujes

Hlavicka co posila server
    Content-Security-Policy-Report-Only: default-src 'self'; script-src 'self' 'unsafe-inline'; script-src-elem 'self'; style-src 'self' 'unsafe-inline'; style-src-elem 'self' 'unsafe-inline'; report-uri https://igldesign.com/wp-json/rsssl/v1/csp?rsssl_apitoken=1612564540

Jsou nastavene na report = realne ten obsah nezakazou
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    CYBERWOLF: to bude asi obecný příklad toho, co by mohlo web zpomalovat dle supportu...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Jinak moje zkušenosti s forpsi jsou spíš velký špatný. Active24 v posledních letech spíš velký dobrý, akorát to zahraničí jsem řešil nejdál na slovensko.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MRTVY_KENNY: proč tam máš 4 security a 2 zálohovací pluginy?
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    miniproblém:
    Mám wysiwyg textový custom pole a občas tam potřebuju tvrdou mezeru. V html okýnku tam vložim nbsp nebo &#160 a ve výsledku je tam sice tvrdá mezera, ale vypadá to, že dvojnásobná, větší, než ostatní mezery.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Ja si u Forpsi vedu akorat domeny, ani ten jejich cloud me neoslovil, jsem uz 5 let u VPSFree a spokojenost
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MRTVY_KENNY: taky nemam s forpsi moc dobre zkusenosti.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    THEODORT: hele nevim, ted jsem klienta z forpsi stehoval
    web jel prakticky nepouzitelne v adminu a na supportu mi rekli, ze to bezi "na jednom z nejnovějších webových serverů" a ze mam "Odstranit pluginy, které by mohly WP zpomalovat (např. WordFence, Sucuri Security, iThemes Security, All in One WP Security, Elementor, Updraft/Updraft Plus, BackWPUp, Duplicator, WPML)"

takze jsem tu instalaci prehodil na a24 a bezi to normalne.
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    REFLEX: jj, nejvíc z usa, brazílie, francie a pak zbytek zemí, z česka je minimum
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    resp ony jich budou kvanta ale ja jsem linej si vic pamatovat ;)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    REFLEX: imho nejlepe provozovat kdekoli na pateri a z evropskych hracu mas cesky forpsi, ze svetovych ovh. s rozumnym billingem a datacentry napric, tudiz i odpovidajici pateri a endpointy do internetu..
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    BLO_GROS: taky otazka jakou mas cilovku protoze hosting v cesku = sux pro vetsinu sveta a podle toho jak koukam na ten web tak tam spis lezou cizinci ne? BLO_GROS:
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    BLO_GROS: 7000 za rok je dost pálka. Myslím si (takhle od stolu), že tenhle hosting by měl stačit tvým potřebám: https://www.active24.cz/webhosting/komplet

Mají i "turbo" variantu kde dávají větší výkon. Jedem na tom eshop a docela to jde. Rozhodně líp, než co jsme kde jinde zkoušeli.

Jinak bych se za to za 600/hod podíval, ale mám zrovna dost zasekáno, takže by to bylo tak v březnu. Hádám, že se najde někdo kdo by to zvládnul dřív.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    BLO_GROS: hele urcite, vic v poste
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    WOJTISHEK: Díky, zkusím deaktivovat a uvidíme
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    BLO_GROS: řekl bych, že to bude vytěžovat Relevansi s tím, že si bude indexovat data z DB. To by odpovídalo i té velikosti DB
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam