• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    THEODORT: V cem je double query nevhodna?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    a rozhodne bych nedoporucoval reseni pomoci double query. drzel bych se variant
    1) menim datum
    2) pouzivam plugin
    3) resim to v childtheme
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    HARDCABB: v zakladu to radi podle data publikace, tedy jsou aalespon 3 cesty..
    viz https://www.wpeka.com/how-to-make-wordpress-sticky-posts.html
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    HARDCABB: rozhořčení chápu :) tuhle usecase bych asi řešil pomocí 2 queries, které bych poté spojil do jedné a tu až vypsal.
    1. query bude mít stickies (post__in), 2. bude bez stickies (post__not_in). Řazení můžeš mít v proměnné, tu podle situace a potřeby měnit a zadávat do obou queries stejně.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    WOJTISHEK: dobrej napad! ja je mam nicmene jako soucasti vypisu vsech postu, kde mam jenom stickies jako prvni - a sere me to jejich pevny razeni toho jak byly serializovany, ze nerespektujou orderby aktualni query.
    udelal bych plugin co by umoznil manual sort, ale podle toho co googlim jsem asi prvni clovek v existenci, co todle resi ¯\_(ツ)_/¯
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    HARDCABB: Sticky posts se zapisuji do options tabulky, myslim, ze jako pole IDs. Stacilo by tedy udelat wp_query, kde by byl jeden z argumentu ‘post__in’ => get_option(‘sticky_posts’) a pote muzes s danou query uz delat cokoliv pomoci ‘orderby’
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    nevim jestli si ze me Google dela prdel, ale nejsem schopnej vysledovat, jak se radi jednotlivy Sticky posts? tusim ze proste rucne tak, jak je clovek oznaci jako sticky, pac se tak ukladaj serializovany do DB?

nemate nejakej tip/trik, jak je radit jinak? bud podle data, nebo manual order? prijde mi sileny ze nenachazim zadnej plugin, co by todle resil.. nenachazim prakticky nic, prijde mi ze jsem jedinej clovek co kdy Stickies pouzil x_x
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    KALIF_WH: Jo řešil. Psali jsme si to custom bez pluginu
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Mam dotaz, neresil nekdy nekdo z vas ruzne templaty pro potvrzeni objednavky woocommerce na zaklade platebni metody ?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    PAN_ILFORD: pokud vim tak by se tam mely dat nastavovat makra ve stylu term %current_terms% a nechat si tak zobrazit posty se stejnymi parametry jako prave prohlizeny post, jen teda netusim jaky zpusobem se to bude chovat v pripade dvou custom post typu. Kazdopadne bych se podival na mmoznosti tech maker viz: https://crocoblock.com/knowledge-base/articles/jetengine-macros-guide/
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Mám dotaz, na nějž zřejmě předem znám odpověď. Ale stejně se zeptám. Modelový příklad. Mám Custom Post type "rohlíky" a Custom post type "koláče". Mám Custom taxonomy "přísady" a term třeba "mák". Lze pomocí listing gridu vytvořit přehled toho, co je s mákem jako podmnožinu obou Custom post typů? Skládám to v Elementoru a Jet Enginu, ale dotaz je vlastně obecnej. Dík.
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    Doufam ze to tu nebude vadit. Potreboval bych k sobe primarne nekoho na HTML+CSS, predpokladam, ze kdo dela wordpress, ovlada to dostatecne dobre. Potrebuji resit CSS pro klienta, trochu vylepsit at web vypada lepe, vyresit drobnosti v mobilni verzi. Do budoucna se web bude prepisovat a za mne je nejlepsi volba wordpress. Takze nejelep i nekoho, kdo dobre ovlada WP a zvladne pripadne udelat i nejaky ten addon.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    stačil by jen obsah těch stránek, hlavička a patička netřeba
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Ale jenom obsah tech stranek, nebo chces aby byla videt i hlavicka a paticka zase znova v tom lightboxu, proste jako kdyby jsi je prochazel regulerne?
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Stránky toho webu.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Jaky stranky, nejaky uplne cizi odkazy, nebo podstranky z toho samyho webu?
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Nemáte nekdo pls tip na free plugin, ktery mi zajisti, aby se stranky po kliknuti z homepage zobrazovaly jako lightbox?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PULKA: nevim, ja se zasilkovnou naprimo neco resil a byli komunikativni fajn + maji slusnou dokumentaci, nemel jsem problem (resil jsem takovou pseudointegraci pro wix, ktery zasilkovnu sam neumi).

a urcite, ja sveho casu, jak musilek jednou vydal update, ktery mi pres fatal error shodil nekolik eshopu, premyslel jsem, jestli se do toho nevrhnu taky, ale ten wordpress muze byt z principu strasny chaos, kde kazdy ma 20+ ruznych pluginu naprogramovanych neznamym zpusobem a jeste lidi z pravidla serou na aktualizace.. takze abych se kazdemu joudovi pripojoval do eshopu a resil mu jeho specificke problemy, na to bych nemel prostor ani cas.

jako byznys mozna slusne, ale jsem si vedom, ze to neni prdel. ale mozna je, ja jsem v tomhle vzdycky bazlivy. mi staci problemy mych stavajicich klientu. :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    MRTVY_KENNY: Jop, neříkám, že je to jednoduchý, za mně je lepší platit lidem, co to dělají a nepodporovat syčáky. S Toretem je to složitý - myslím, že toho mají moc a codebase by za mne mohla být lepší, ale... Teď se tomu teď vyhranit Daniel Mejta s Václavem Greifem a projektem WPify (zatím pokrývají ty nejpalčivější otázky) + už je těch integrací, který platí rovnou firma víc.

Zkoušela jsem si to sama - mám plugin na napojení pro Mailstep. Dobře se s nima věci řeší (což se třeba o Zásilkovně a dalších velkejch hráčích říct nedá) a zatím je to projekt, který je v lepším případě na nule, ale spíš si myslím, že jsem v mínusu, protože vloni změnili api a velká část se toho musela přepsat.
    Klienti hledají, kde ušetřit a za plugin platit 2,5k za rok nechtějí, ale pak to potřebují nastavit, někde se něco zasekne protože další plugin a já na tom ty dvě hodiny práce nechám, jak jen to hvízdne. Neříkám, že by se s tím z hlediska cenotvorby nedalo ještě něco dělat, ale není to lehký. A napsat rozšíření, který pojede každýmu a ne jenom v jednom use casu není vůbec sranda. Nespolupracovat na tom Mailstep, tak se na to asi vybodnu. Muselo by to používat násobně víc lidí (a to víc než první rok, protože to nejvíc píšou na support).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jo a kdyz uz jsme u tech problemu, tak mi na par webech prestal fungovat spolehlive contact form 7. posledni ok verze je 5.3.2 a od te doby neaktualizuju a koukam do support feedu kolik lidi tam nadava, ze jim to nefunguje.

tzn doporucuju se mrknout pokud to nekde mate. (neprihlaseni!, ideal v anonymnim okne)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam