• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Stránky toho webu.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Jaky stranky, nejaky uplne cizi odkazy, nebo podstranky z toho samyho webu?
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Nemáte nekdo pls tip na free plugin, ktery mi zajisti, aby se stranky po kliknuti z homepage zobrazovaly jako lightbox?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PULKA: nevim, ja se zasilkovnou naprimo neco resil a byli komunikativni fajn + maji slusnou dokumentaci, nemel jsem problem (resil jsem takovou pseudointegraci pro wix, ktery zasilkovnu sam neumi).

a urcite, ja sveho casu, jak musilek jednou vydal update, ktery mi pres fatal error shodil nekolik eshopu, premyslel jsem, jestli se do toho nevrhnu taky, ale ten wordpress muze byt z principu strasny chaos, kde kazdy ma 20+ ruznych pluginu naprogramovanych neznamym zpusobem a jeste lidi z pravidla serou na aktualizace.. takze abych se kazdemu joudovi pripojoval do eshopu a resil mu jeho specificke problemy, na to bych nemel prostor ani cas.

jako byznys mozna slusne, ale jsem si vedom, ze to neni prdel. ale mozna je, ja jsem v tomhle vzdycky bazlivy. mi staci problemy mych stavajicich klientu. :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    MRTVY_KENNY: Jop, neříkám, že je to jednoduchý, za mně je lepší platit lidem, co to dělají a nepodporovat syčáky. S Toretem je to složitý - myslím, že toho mají moc a codebase by za mne mohla být lepší, ale... Teď se tomu teď vyhranit Daniel Mejta s Václavem Greifem a projektem WPify (zatím pokrývají ty nejpalčivější otázky) + už je těch integrací, který platí rovnou firma víc.

Zkoušela jsem si to sama - mám plugin na napojení pro Mailstep. Dobře se s nima věci řeší (což se třeba o Zásilkovně a dalších velkejch hráčích říct nedá) a zatím je to projekt, který je v lepším případě na nule, ale spíš si myslím, že jsem v mínusu, protože vloni změnili api a velká část se toho musela přepsat.
    Klienti hledají, kde ušetřit a za plugin platit 2,5k za rok nechtějí, ale pak to potřebují nastavit, někde se něco zasekne protože další plugin a já na tom ty dvě hodiny práce nechám, jak jen to hvízdne. Neříkám, že by se s tím z hlediska cenotvorby nedalo ještě něco dělat, ale není to lehký. A napsat rozšíření, který pojede každýmu a ne jenom v jednom use casu není vůbec sranda. Nespolupracovat na tom Mailstep, tak se na to asi vybodnu. Muselo by to používat násobně víc lidí (a to víc než první rok, protože to nejvíc píšou na support).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jo a kdyz uz jsme u tech problemu, tak mi na par webech prestal fungovat spolehlive contact form 7. posledni ok verze je 5.3.2 a od te doby neaktualizuju a koukam do support feedu kolik lidi tam nadava, ze jim to nefunguje.

tzn doporucuju se mrknout pokud to nekde mate. (neprihlaseni!, ideal v anonymnim okne)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    JOHNBOY: na zahranici asi stripe. ale brany vesmes fungujou podobne, nebyva s tim problem.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    GREGI, PULKA: taky jsem u par klientu "uhnul" z toretu, pac tohle se tvarilo, ze umi to same a bylo o neco levnejsi.

v dosavadnim vysledku mi to prijde takove, ze nevim, kdo je "lepsi". na toretu taky pisou do supportu nesmysly (resil jsem treba u zasilkovny cenu zdarma od vysky objednavky pri pouziti kuponu a nefunguje to, jak pisou. dneska jsem posilal sledovani zasilek, ktere mi nabourava mazani objednavky v seznamu - tzn objednavku smazu jen z detailu... na webu maji v changelogu posledni verzi 1.2.3, na webu mam 1.2.4... atd atd). polemiku proc ma shop manager videt nejake server logy, ale neumi si prenastavit cenu dopravy, byla tez vyzivna (ventiloval jsem tady [ MRTVY_KENNY @ wordpress ] )

a druhy borec "wordpress moduly" - s nim jsem resil problemy se zasilkovnou, kdy mi poradil, ze mam aktualizovat odberna mista kazde 2h. a jednak mu ten plugin v interfacu generuje adresu do cronu, ktera nedela nic (to jsem s nim resil 2x a skoncilo to tim, ze mi napsal, ze jede na dovolenou a pak se ozve) a druhak na zasilkovne jasne pisou, ze odberna mista aktualizujou mezi pulnoci a jednou rano.

= uprimne me "trosku" nebavi nutit klienty platit lidem, kteri mi pak ve vysledku pisou uplne nesmysly, ze veci nefungujou uplne jak maji je jina vec, treba s tou zasilkovnou mi odepsali 9.2. ze pripravujou velkou aktualizaci, kde to opravi, ale ve verzi(ch?) od te doby tu opravu v changelogu nevidim.

mozna jsem prisny, ale mym klientum pak ty eshopy nejedou spravne, a/nebo mi skoro neveri, ze chyba neni na me strane..
    JOHNBOY
    JOHNBOY --- ---
    ja jsem nedavno zkousel Viva Wallet, vsechno fungovalo v poho, az jsem z toho byl prepvapenej, jak to slo rychle, napr. u toho comgatu trvalo asi 14dni nez se vsechno overilo, pak jsem zkusil testovaci platbu viva wallet a zjistil jsem ze si berou skoro 5% z kazdy platby, coz je docela dost, oproti comgatu (0.99% + 149 mesicne)
    JOHNBOY
    JOHNBOY --- ---
    kdyz uz jsme u tech platebnich bran, s jakyma jinyma mate zkusenosti? pripadne i zahranicni, diky
    JOHNBOY
    JOHNBOY --- ---
    JUNIOR: nastavil jsem si to vsechno podle jejich navodu a vse funguje, nic jsem s nima neresil, takze technickou podporu nemuzu posoudit
    GREGI
    GREGI --- ---
    JUNIOR: par plateb uz melo problem. odhadem 2-3%
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    JUNIOR: komunikace a podpora naprosto tragicka, ale implementace nastesti nebyla nic extra sileneho. Oni podle me dost tezi z toho jake nastavili podminky pro obchodniky respektive majitele eshopu.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    BTW jakou máte zkušenost s Comgate? Já jsem to teď na jednom webu poprvé instaloval a teda komunikace a podpora naprosto tragická tak by mne zajímalo jestli to je jen u mne nebo v celým baráku...
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    KALIF_WH: Ona to nemusi byt jen major verze Woo, klidne to muze byt nejaka security issue nebo feature request. Proste subjektivni vec :)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    WOJTISHEK: Tak on ten zaklad napojeni na platebni branu podle me bude fungovat i bez aktualizaci, to by musel prijit fakt nejaky major update woocommerce, kde by hodne prekopali funkcnost. Ja bych v tomhle pripade asi kupoval aktualizaci jen v danem pripade. Pred updatem si udelal zalohu vyzkousel jestli vsechno funguje po naupdatovani a v pripade ze ne, vratil bych puvodni stav aby byla zachovana funkcnost stranek a mezi tim vyresil ten update napojeni.
    GREGI
    GREGI --- ---
    PULKA: jojo mam od nich zasilkovnu, slape to ale podpora byla az neprijemna...
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    PULKA: To jsem netusil, ok, budu je brat takhle v potaz.
    PULKA
    PULKA --- ---
    WOJTISHEK: WordPress Moduly ne. Jsou to zloději a přeprodávají cizí kód. Bez ohledu na to, co si o tom vzhledem ke GPL myslíš, tak to obvykle znamená ještě menší support.

To mi přijde víc OK nedostávat podporu a pak ji zase koupit u autora, když už musíš šetřit.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    JOHNBOY: Osobne mam zkusenost pouze s Toret.cz, tak nemohu posoudit funkcnost :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam