• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    WOJTISHEK: bad practice je bad practice, a pretezovani db je bad practice, sebevic je to nativni fce wp. me to naopak dale nezajima a uvedomuji si ze vykonovy dopad je mrnavy (ono jak u ceho, vzhledem k tomu ze jsem prehostoval BLGROSuv wp s nejakymi 400k unique pages, udelat mi to tam tak bych ti po nejblizsi navsteve google crawleru v lepsim pripade sdelil nemilou pravdu, ale mnohem spise prerazil pracky..)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    THEODORT: A nejvic me teda zajima, v cem je to bad practice, kdyz je WP ruznymi wp_queries prospikovan kazdym dalsim aktivovanym pluginem.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    THEODORT: Treba nejaka data, casy nebo analyzy ze kterych vychazis? Protoze mi prijde mnohem rychlejsi polozit dotaz do db a ziskat data, nez si tahat data do pole a to si radit. Nezavisle na aktualnim reseni.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    WOJTISHEK: no i presto ze je nenazranost double query vetsinove mitigovana vsemoznymi cache, stale je to bad practice. nebo co chces slyset?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    THEODORT: To mi moc nereklo...
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    WOJTISHEK: tim ze to je double query a mas to zpracovavat v child theme ve vypisu prispevku viz HARDCABBovo reseni
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CYBERWOLF: nevim, tady to kluci od pluginu hodili na maichimp samotny, coz nevypada nikdy dobre. takze plugin to umi, ale system na to asi kasle. nevim, jestli se to pohlo nekam.. https://wordpress.org/support/topic/mailchimp-and-wpml-mails/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MRTVY_KENNY: tohle je jiný plugin, já potřebuju ten od Malchimpu: https://wordpress.org/plugins/mailchimp-for-woocommerce/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CYBERWOLF: mozna
    Send site language to Mailchimp - Mailchimp for WordPress
    https://www.mc4wp.com/kb/send-site-language-to-mailchimp/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Nevíte jak z WooCommerce do Mailchimpu (přes ten plugin od Mailchimpu) dostat jazyk kontaktu? Já na to za boha nemůžu přijít a bez toho funkce jako opuštěný košík dost postrádají smysl.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    THEODORT: jsem si pomerne jistej ze se neradi podle data publikace, ale v tom poradi, v jakym jsi je zakliknul. prijde mi fakt sileny ze todle neni jasny uvedeny na webu WP.

klient nakonec rek ze by je chtel radit od nejstarsich po nejnovejsi, takze proste pri ulozeni kazdyho postu delam tudle operaci:

$new_sticky_order = [];
    foreach(get_option('sticky_posts') as $post_id) {			
    	$new_sticky_order[strtotime(get_post_field('post_date', $post_id, 'raw'))] = $post_id;
    }
    krsort($new_sticky_order);
    update_option('sticky_posts', array_values($new_sticky_order));	

nactu ID vsech stickies, zjistim si k nim datum publikace jako unix timestamp, reverzne seradim a zase seriaizuju zpatky do DB
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    THEODORT: V cem je double query nevhodna?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    a rozhodne bych nedoporucoval reseni pomoci double query. drzel bych se variant
    1) menim datum
    2) pouzivam plugin
    3) resim to v childtheme
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    HARDCABB: v zakladu to radi podle data publikace, tedy jsou aalespon 3 cesty..
    viz https://www.wpeka.com/how-to-make-wordpress-sticky-posts.html
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    HARDCABB: rozhořčení chápu :) tuhle usecase bych asi řešil pomocí 2 queries, které bych poté spojil do jedné a tu až vypsal.
    1. query bude mít stickies (post__in), 2. bude bez stickies (post__not_in). Řazení můžeš mít v proměnné, tu podle situace a potřeby měnit a zadávat do obou queries stejně.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    WOJTISHEK: dobrej napad! ja je mam nicmene jako soucasti vypisu vsech postu, kde mam jenom stickies jako prvni - a sere me to jejich pevny razeni toho jak byly serializovany, ze nerespektujou orderby aktualni query.
    udelal bych plugin co by umoznil manual sort, ale podle toho co googlim jsem asi prvni clovek v existenci, co todle resi ¯\_(ツ)_/¯
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    HARDCABB: Sticky posts se zapisuji do options tabulky, myslim, ze jako pole IDs. Stacilo by tedy udelat wp_query, kde by byl jeden z argumentu ‘post__in’ => get_option(‘sticky_posts’) a pote muzes s danou query uz delat cokoliv pomoci ‘orderby’
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    nevim jestli si ze me Google dela prdel, ale nejsem schopnej vysledovat, jak se radi jednotlivy Sticky posts? tusim ze proste rucne tak, jak je clovek oznaci jako sticky, pac se tak ukladaj serializovany do DB?

nemate nejakej tip/trik, jak je radit jinak? bud podle data, nebo manual order? prijde mi sileny ze nenachazim zadnej plugin, co by todle resil.. nenachazim prakticky nic, prijde mi ze jsem jedinej clovek co kdy Stickies pouzil x_x
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    KALIF_WH: Jo řešil. Psali jsme si to custom bez pluginu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam