• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    REFLEX: ad 2 ja dlouhodobe pouzivam https://cs.wordpress.org/plugins/pods/
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    HARDCABB: a na slozitejsi formulare?

potreboval bych dotaznik
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    HARDCABB: dekuji, ale nemusis, ja to necham koupit firmu, stejne se v tom chci naucit takze bych drive nebo pozdeji potreboval taky :)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    REFLEX: zalezi jakej konkretni formular, na obycejnej kontakt staci wpforms. chces teda poslat to ACF pro a licenci?

CYBERWOLF: minimalne Repeater u ACF je podle me absolutni game changer, muzes si vytvaret nekonecnej pocet zaznamu/radku, Flexible Content je pak bozi na jednoduchy "page buildery".
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Co je na těch ACF tak super? Mě přijde, že post_meta funkce udělám všechno co chci dostatečně pohodlně.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    REFLEX: Dobrou alternativou k ACF jsou Carbon fields, osobne je pouzivam na projektech, kde nechci svou licenci na ACF davat. Je to sice vice programovani, ale free :)

A na DB jak bylo psano - WPDB
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    HARDCABB: diky a pouzivas nejaky plugin jako wpforms na formulare nebo i na to ACF?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    REFLEX: 1) WP umi s DB komunikovat uplne v pohode pres WPDB: https://developer.wordpress.org/reference/classes/wpdb/
    2) bez ACF si nedokazu WP predstavit, jestli chces tak ti poslu svoji licenci na Pro
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    Sháníme někoho kdo náš grafickej desing přehází do wordpressu. (obrazky, texty ...) Vše by mělo jít přes Elementor. Šablona Decorist (samozřejmě v child). Hosting máme zajištěn.

REFLEX
    REFLEX --- ---
    Ahoj,

mam zas dotaz :))

1) pouzivate vlastni databazove tabulky, umi vlastne wordpress s tim komunikovat (nebo napr. pouzivate Doctrine?)
    2) pouzivate Advanced custom fields nebo neco jineho? (tech 1300 na rok neni zas tak malo :D u "free" projektu :))
    PULKA
    PULKA --- ---
    CYBERWOLF: No, to je tak trochu důvod, proč třeba eshopy neprogramuju (kromě toho, že s přibývajícími roky už prostě takovej druh vzrušení a shonu nechci). A taky si myslím, že jsou na většinu případů lepší pronajatý řešení. Jako, jsou výjimky, ale většinou ne. Říkám si takový prachy, že nemůžu dodávat podobný řešení.

Můžeš zkusit pluginy od WPify - Dana Mejtu a Václava Greifa - měli úplně stejný pocity, tak do toho trochu šlápli. Zásilkovnu mají napojenou zdarma. Napsali to nedávno, takže kód není taková slepenina (ale neviděla jsem ten nový release).

Z jiného soudku - další online meetup, kdybyste se chtěli přidat: https://www.meetup.com/naswp-cz/events/277691669/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MRTVY_KENNY: předpokládáš správně, ale dělá to takový divy, že podrobnosti nikomu neřeknu dokud to neopravím. Myslím tím já, protože support mi celkem ostentativně dává najevo, že je to můj problém, protože oni neslibovali že to poběží když na tom wordpressu bude ještě nějaký jiný plugin než WC.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MRTVY_KENNY: sry za gramatiku.
    jeste takovy fun fact s tim multilang pluginem zdarma jsem si vzpomnel - tam mizela rada treba (ale ne vyhradne) stranka "kosik", coz neni u eshopu zrovna optimalni. :))
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CYBERWOLF: souhlasim s frustraci, ale az tak fatalni to neni.

rsp. myslim, ze trpime trosku spolecne, ale melo by se to jasne komunikovat s klientem. "vzhledem k tomu, ze mate koupenou sablonu za trinact stovek a je stara pet let, dojizdi jeji 'trvanlivost' a budeme se dostavat pomalu do ruznych problemu s kompatibilitou. tze bych pokud vam web slouzi, doporucil se psychicky pripravit na to, ze by bylo v relativne dohledne dobe udelat generalni update."

WPML je osidne, protoze opravdu mnozstvi prace, ktere je s tim nekdy spojeno absolutne nekoresponduje s predstavou klienta o tom, co obnasi "radi bychom pridali anglictinu". nutno rict, jsem (ted se bavime o woocommerce) zkousel i reseni zdarma (od urcite verze neudrzovany plugin, ktery ve finale uplne rozmrdal nastaveni produktu, sem tam doslova mizely stranky - na url, kde je post se ukazala 404, apod.) a zkousel jsem i reseni od polylang (jeste o neco drazsi a nemaji moznost vice men) = bohuzel WPML pro Woocommerce bohuzel nutne imo.

souhlasim, ze jiny system byl pro me jeste horsi zkusenosti.
    konkretne VirtueMart - neuveritelne peklo, ktere nejelo ani po ciste instalaci a musel jsem googlit a procitat nejake neoficialni auditka, kde ukazovali hacky, aby vubec prosel uplne zakladni nakupni proces. never more.

Prestashop - vzhledem k mozna nekorektnim zasahum (neposoudim) meho predchudce to bylo nepouzitelne. clovek zaktualizoval modul galerie a prestaly se mu generovat faktury (tak nejak, uz nepamatuju, vytesnil jsem :)

s Woocommerce jsem nikdy az takove peklo nezazil, nejmin se da nakoupit. a jinak ano, ta kombinatorika pouziti pluginu je proste dvousecna zbran.

k tomu nutno rict, ze ja se webama treba zivim, tze ze klientovi ukazu zadarmo hned na uvodni konzultaci na shoptet, neni zrovna reseni (i kdyz nekdy to delam, kdyz mi to nedava smysl).

mimochodem me ted sere skoro nejvic uplne malickost. ze vygooglim nejaky plugin, ten se nejak jmenuje a ma nejakou ikonu/nahled. tak to zadam v adminu v pluginech a tam se ta mrdka jmenuje jinak a ma jinou ikonu. to me vzdycky dokaze potesit strasne.

------
    co ti dela Zasilkovna (toret predpokladam)?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HARDCABB: a na čem ty shopy teda děláš?

BODY: prestashop jsem zkoušal naposled pár let zpátky a woocommerce my vyšlo jako jednoznačně lepší varianta.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    BODY: za me asi nrjlrpsi reseni je shoptet
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    BODY: v tomhle pripade mi prijde presta spis jako overkill kor pokud si tam clovek potrebuje vic veci udelat sam.
    BODY
    BODY --- ---
    Kdyz vas tu tak posloucham - planoval jsem prechod z Prestashopu 1.6 na Woocommerce. Eshop aktualne 100 polozek, dve meny, dva jazyky. Presto nic co by me zivolo, spis konicek. Rozdelal jsem to, a pak z nedostatku casu opustil, mam se k tomu vubec vracet, nebo se pokusit spis o prechod na novejsi Prestu? Nemam problem neco zaplatit jednorazove, rocni platby se mi z principu nelibi.
    Je to dobrej napad, nebo je to blbej napad? Jakej to je vlastne napad?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    CYBERWOLF: naprostej souhlas s tebou, jakmile na WC nalepis nejaky pluginy typu recover cart, membership, subscriptions, discounts, cesky platebni brany a nedejboze to pak chces udelat vicejazycny, stava se z toho pomaly a nestabilni peklo. to vsechno za predpokladu ze to mas na vlastni sablone a nespolihas na koupenou sablonu.

ja se snazim cesky e-shopy na WC vubec nedelat a kdyz jo, tak jen ty naprosto minimalisticky s par produktama.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CYBERWOLF: nejen ty, osobne se snazim pouzivat co nejmin pluginu prave kvuli te aktualizovatelnosti a kompaktibilite, bohuzel u woocomemrcovych veci to moc nejde tam se bez neceho neobejdu. A serou me pluginy s rocnim pausalem, ktere blbnou. Beru cely wp jako ulitbu tomu, ze jsem si spoustu veci schopen udelat relativne dobre a sam pro klienty, kteri si pak veci chteji administrovat sami a v kodu by to proste nedali. Ale kvuli tem nabalujicim se sr.... navic, ktere cim dal tim vic lidi bere jako samozrejmost (vy jste to vytvori, tak to vyreste) dost zvazuju ze zvednu ceny (porad me to nebude moc bavit, ale sr.. me to bude o neco mene.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam