• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    CYBERWOLF: zkus tohle →

Internal links in posts and custom fields appear as /?page_id= - WPML
    https://wpml.org/forums/topic/internal-links-in-posts-and-custom-fields-appear-as-page_id/page/2/
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    CYBERWOLF: posli nejakou tu url prosim te
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HARDCABB: zkoušel jsem, nepomohlo
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Zkus jenom preulozit/regenerovat permalinky v nastaveni, casto to pomuze
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Mám přes WPML přeloženou stránku, má permailink a všechno, ale když se na ní chci dostat, tak funguje jen přes ?page_id=123. Nějak mi došly nápady, čím by to mohlo být. Napadne něco vás?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    PAN_ILFORD: ja to resim vzorova instalace s nastavenim a zakladnimi pluginy pripadne sablonou na lokalu, pres mamp, mam 3 ruzne verze podle toho jak ma pak vypadat vysledek, jestli to chce narocnejsi backend nebo jazykove mutace nebo woocommerce. Zaklad ma jen osekani o zbytecne sablony (aby zustala z twenty-xx jen jedna) bezpecnostni veci a sslko. + na rychle nahozeni na server pouzivam dplicator
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    MRTVY_KENNY: já počítám s tím, že to bude pokaždý stejná písnička, takže to chci vyzkoušet
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PAN_ILFORD: jako jsou nejake sluzby, kde si udelas prototyp a pak z toho klonujes instalace, ktere dopracujes podle zadani, ale konkret nevim, nepouzivam.

nejjednodussi v tom smyslu, co jsi pastnul je plugin Duplicator, ten ti vsechno zabali do zipu+instalacky a jednoduse ti to takhle nainstaluje, kde potrebujes, osetri zmeny domeny atd.

ja delam kazdy web od nuly, neco malo mam napsaneho do mu-plugins ( https://wordpress.org/support/article/must-use-plugins/ ), ktery prikladam, ale kazdy projekt je stejne jiny, takze velice malo toho mam na vsech webech stejne.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    MRTVY_KENNY:
    HARDCABB: dík

mé google-fu je po ránu velmi oslabené. jaká je nejlepší praxe pro případ, kdy bych si chtěl vytvořit základní instalaci wordpressu i s pluginama ať nemusim pokaždý všechno nahrávat znova?
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    KOOTCHA: jestli je to pro takovej ucel, tak je na to wordpress skoda. predelej to gravu, iiiiiiiizy → https://getgrav.org/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: ale u html5 mas tagy typu SECTION, nebo ARTICLE a v ramci tech muzes mit imho celou autonomni strukturu tagu.

kazdopad to je spis dotaz sem, ja se seo nijak extra detailne nezabyvam [SEO alebo ako optimalizovat (rady, napady, tipy)]
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    imho by hlavicka H1 obsahovat nemela, pokud je tim myslen teda nazev webu, stejnej napric vsema strankama. H1 by dycky mel bejt unikatni titulek stranky.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Řešíte, jestli použít na single stránce H1, když ho obsahuje už hlavička? Nebo titulek stránky do H2?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    osobne bych doporucil zmenu sablony nez opravovat menu ktery v mobilnim zobrazeni ma velikost asi 3mm na vysku(tedy je neklikatelny a necitelny)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Ten web bude prostě jen online verze vesnický nástěnky a hosting s doménou poskytl zadara jeden z jejích obyvatel. Takže neřešim. Jen jsem chtěl aby to nebylo úplně hnusný i v mobilu. Jinak je to fakt primitivní záležitost. Ale díky taky. Co jsem potřeboval vyřešit je vyřešený.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ten web je hostovanej nekde v ugande nebo kde(hosting me zajima)? je to bud pomaly, pripadne vycerpany prostredky serveru. (muzu nabidnout misto kldine zdarma, kdyz to vidim)

samodomo upravy css bych doporucil nepouzivat ani coby last-resort. usetrite si spoustu starosti do budoucna. a pokud po tech starostech touzite, udelejte si child theme
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KOOTCHA: Vypada to ze tam je fakt nejakej bug no. Ja si vzdycky otevru web, pak si s nim hraju a testuju pres vyvojarsky nastroje v prohlizeci a zmeny co se osvedci aplikuju do css stylu.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    REDSNAKE: A ono to nakonec fakt pomohlo jen zmenšit.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    REDSNAKE: Zkusim. Teď to má nějakou tristní odezvu. Ten hosting je asi dost blbej. Smazal jsem tu ten link a s tim stylem mobilního menu si pohraju. Myslel jsem, že to prostě bude blokem/zalomenim těch jednotlivejch položek, protože když klinu na tu nejkratší z nich, srovná se celý menu do požadovaný podoby. A nastavit do zalomení aby to fungovalo se mi právě nepodařilo. Zmenšit menu může být cesta, akorát už ho pak asi nikdo nepřečte. Ale díky za tipy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam