Řeším pomalost WP a woocommerce na jednom webhostingu, když na jiném ho mám rychlejší. Ano, je to jen webhosting, ale máme prd návštěvnost pár drobných týdně a teprve musíme zjistit, jestli se vyplatí řešit VPS. Odpověď ze serveru přijde i po 4-5 sekundách, a to jak na hlavní doméně, tak na subdoméně, kde mám druhou instanci WP, bez woocommerce, takže Woocommerce se nezdá, že by to zpomalovalo, i když ho podpora hostingu vypíchla. Jo, sdílejí stejnou DB, ale tabulky s jiným prefixem.
No a pak mám svůj polomrtvý, ale aktualizovaný web na jiném webhostingu, bez woocommerce, ale mám tam i další vypíchnutý plugin, který by mohl zpomalovat, a to Better WP Security. A tam mi odpověď ze serveru přijde do půl sekundy.
Takže jednak samozřejmě se chci podívat po nějakém trial pluginu do WP na profiling, ale napadlo mě, že nejjednodušší by bylo (tomuto hostingu totiž už úplně nevěřím) překopírovat si celý web na novou subdoménu na druhém hostingu a zkusit to. Adresy v článcích a tak neřeším, jde mi jen o hlavní stránku.
Nicméně po překopírování tabulek i celého WP z jedné doména na subdoménu jiné domény jsem zaseknutý na 403 Forbidden. Koukal jsem do .httaccess v rootu webu a tam jsem našel jen specifická přesměrování a blokace z Better WP Security, nic s doménou. A pak jsem našel ještě .httaccess v podadresáři, kde mám asi i díky Better WP Security teprve nahraný WP (teprve tam začíná wp-admin, wp-content... kvůli securitě), ale i tam jsem našel jen specifické přesměrování kvůli nějakému jetpack comments, takže nic zásadního.
Napadá někoho, co ještě může být za problém, když takhle udělám klon webu na jinou doménu, komplet soubory z domény aaa.cz na aaa.bb.net? SSL jsem aktivoval i na subdoméně. Certifikát je validní podle browseru.
Jo a obojí je PHP 7, akorát původní web je na 7.4 a přenesl jsem ho na 7.2, to ještě můžu spravit, ale nepředpokládám, že by to byla příčina.
Nejsem BFU, jsem tester, včetně automatizace, umím trochu programovat, ale httaccess, SSL a webové věci obecně znám málo, někdy poučený amatér, někdy cvičená opice. Tedy spíš přehlížím nějakou pitomost a když mě někdo navede správně, už si to asi dostuduji.