• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CZEENDA
    CZEENDA --- ---
    Po aktualizaci WP ne 6.4.1 se mi na mé custom šabloně rozbilo (u dvou webů) podstránky.
    Měl sem je všechny v souboru page.php. Posílám ukázku kódu, který před aktualizací fungoval.
    Byly to vlastně jen podmínky.

    if (is_page('novinky')) {

    Stránka s novinkama
    }
    if (is_page('kontakty')) {

    Stránka s kontakty
    }

    Nefunguje "is_page" a ani if($_SERVER['REQUEST_URI'] == "novinky"){}

    Nevíte co se změnilo ve WP?
    A teď koukám, že mi ten novej WP kouká na index.php a né page.php
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    R_U_SIRIOUS: no pokud ji mas mezi slovama tak z podstaty bejt na konci radku nemuze. Nicmene pokud to odsadi na dalsi radek, muze byt pak na konci predchoziho radku o to vetsi mezera, to ano, ale jde o predlozky na konci radku, na to ostatni bud justify nebo to preformulovat aby to na vybranych rozlisenich bylo ok..
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    THEODORT: Pevná mezera je responzivní? U mě pevná mezera na tabletu byla ok, ale na větším monitoru nechávala všude dlouhé mezery na koncích řádků...
    PULKA
    PULKA --- ---
    Ahoj! Zkoušíme probrat pražskou WP komunitu k životu a třeba směřovat i za nějakým WordCamp Praha 2024... Pokud vám chybí akce, kde se potkáte s ostatními, a/nebo byste se chtěli nějak zapojit, tak doražte na listopadový WP pivo!

    https://www.meetup.com/naswp-cz/events/297332644/
    (Pro přidání se do účasti na akci je se třeba přihlásit na meetupu)
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    LADKAW: V klasickym WP web bez Elementoru se to dá řešit automaticky pomocí pluginu a existují na to hned dva (Zalomení a Čeština: zalomení řádků). Oba už jsou trochu neudržovaný, ale fungují dobře (osobně mám radši ten druhý, protože umí i ACF).

    Pro weby postavený na Elementoru ale tyhle pluginy nepomůžou, takže bude potřeba tam dát všude manuálně pevný mezery, jak píše THEODORT (ve Windows: Ctrl+Shift+space, Mac: Option+space).
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    Pevná mezera?
    LADKAW
    LADKAW --- ---
    Ahoj, prosím, můžete mi někdo poradit? Jak řešíte to, aby se vám zalamovaly vhodně řádky? Myslím tím třeba to, aby nezůstávaly předložky typu V, S, Z na konci řádku. Našla jsem na to plug-in, ale naši ajťáci mi na to napsali, že "není updatovaný několik let a nereflektuje textové bloky vytvořené v Elementoru". Já tomu úplně nerozumím, jen si říkám, že přece tenhle problém se musí i v češtině dát nějak vyřešit. Děkuji.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    Zdrc po dlouhé době, vrtá mi v hlavě otázka říkám si že vy budete znát odpověď :)

    Není už nějakej plugin kterej by SEO popsal všechny fotky, případně stranky, příspěvky atd. Využívajicí asi ChatGPT , Něco málo sem na internetu viděl že by to existovat mohlo. Tak sem si říkal že bych bych to nechal dodělat to co jsem neudělal růčo.

    Díky za info ;)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    pokud nekdo pouzivate v custom sablone tailwind, muzete prosim poslat ukazku toho, jak vypada vase adresarova struktura? premyslim jak nejlip spojit package.json a /src a /dist a kde mit root ty sablony pro functions.php a dalsi soubory
    TERAMORPH
    TERAMORPH --- ---
    JUNIOR: To vypada pekne! Diky moc!
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    TERAMORPH: Learndash ?
    TERAMORPH
    TERAMORPH --- ---
    CERMINEK: Jn, to jsme taky zvazovali
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    TERAMORPH: Moodle?
    TERAMORPH
    TERAMORPH --- ---
    Ahoj, nevite pls nekdo o WP pluginu pro organizaci a management vzdelavacich kurzu? Musi to zvladat vyhazovat na web kalendar aktualne dostupnych/bezicich kurzu, moznost se zaregistrovat (+ idealne zaplatit, ale neni podminkou) a predevsim to musi umoznovat nastavit recurring event (napr. daný kurz bude probihat kazde utery 16-18h po dobu 2 mesicu) s tim ze zajemce zaplati tu castku jen jednou. Vsechny pluginy jsou vzdycky pro klasicky jednorazovy akce kdy se plati per akce/vypsany termin.

    Diky moc za pripadny tipy!
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    * PULKA poradila...

    Jinak k těmhle věcem můžu posloužit jak radou tak i hostingem a pomocí, pokud to nemáte úplně za účelem zisku tak většinou zdarma navždy.
    PHP 7.x / 8.2 a spousta modulů pro akceleraci a funkci moderních webů, http2 atd. Provoz výhradně přes CDN Cloudflare kvůli rychlosti.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale teda jako nakonec to vyřešit jde, jen jsem si musel všimnout v Jetpack pluginu, že sám detekoval, že to používám ze dvou webů a nabídl mi rozdělení. Bohužel opačně z Wordpress.com jsem nacházel furt jen možnost si doménu koupit, nebo převést k nim.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Až někdy budete mít nápad na staging nebo jiné testování překopírovat web, tak ano, aby to vůbec chodilo, bude asi potřeba změnit adresu přes config dočasně, jak mi poradil v únoru PULKA (https://wordpress.org/documentation/article/changing-the-site-url/ ).

    Ale pokud máte Jetpack pluginy, tedy asi propojeno už s registrací na Wordpress.com, tak se můžete pěkně nachytat, kdy jsem se dostal k tomu, že mě i původní web, na který jsem nešáhl, přesměrovával na ten staging a bylo to velice obskurní, třeba cesta do admina na produkci vedla na staging, hlavní stránka byla ok, ale další rubriky vedly taky na staging, některé obrázky z CSS či fonty vedly kdoví kam, takže tam nebyly apod.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JIRIKK: https://www.wooconn.sk/

    Je potřeba to napojit přímo na Pohodu, pak to funguje. Zkoušeli jsme i několik exportů na xml a všechno velký špatný - problémy s dlouhými názvy produktů a asi dvacet dalších věcí, na které nechci vzpomínat.
    RIRISKO
    RIRISKO --- ---
    JIRIKK: mam tu vlastne riesenie, ak by bol zaujem... doladoval som to podla priani a zelani asi dvoch uctovniciek, cize predpokladam ze to robi to co ma :)
    JIRIKK
    JIRIKK --- ---
    Nemáte prosím někdo funkčí řešení exportu faktur z Woocommerce do software Pohoda? Našel jsem jenom propojení přes mServer, ale to je komplikované. Stačí když bude možnost jednou za měsíc vygenerovat XML a to pak importovat do pohody. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam