• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MCKIDNEYnyx :: trziste :: reseni problemu
    AETHER
    AETHER --- ---
    Ja bych byla pro to oznaceni komercni, treba by to mohlo fungovat pres skin, ze kdyz by to clovek zaskrtl pri zadavani inzeratu, byl by pak ve skinu inzerat jinou barvou (ne vyraznejsi, proste jinou), takze lidi, kterym to vadi, by si to mohli oskinovat treba poloprusvitne atd; mohlo by se zvazit, ze pokud nekdo chce mit vic nez nejake mnozstvi komercnich inzeratu denne, musi za to nejak platit, ale pokud je to sem tam, asi bych to klidne nechala.
    RAINBOF: koukala jsem na to a velke mnozstvi inzeratu po sobe je vetsinou v kategoriich obleceni, asi je to logicke, ze kdyz nekdo probere satnik, vytridi vic kusu, pro me jako nakupujiciho je prijemnejsi, kdyz jsou oddelene, lepe se v tom orientuje. To same je v detskem trzisti. Komu to vadi, nemusi tyhle konkretni kategorie sledovat, ne?
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    tohle je jen takova impression...ale vzdycky jsem trziste brala spis jako bazar nebo sekac nez jako namasteni kapes outletovym prodejem. Tudiz me tedy trochu vadi inzeraty typu "40% sleva na nove penezenky a ponozky Vehicle", kde se rodi dojem, ze to je spis spam nejakyho zamestnance SK8 shopu nez inzerat nyxiho usera...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Myslim ze by stacilo zakazat vlozit po sobe 20 inzeratu z jedny kategorie jak tu predvadeji nektere maminky a nebudlinej, dat moznost uzivatele nebo kategorii ignorovat jen v trzisti protoze klub je "drbarna" kdezto trziste je prehled z vice klubu
    NYX
    NYX --- ---
    FANAE: takhle smichane do jedne kategorie a oddelene od jinych inzeratu na stejne tema, to proste nema smysl.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    je taky pravda, ze kdyz se objevi vice takovych podnikavcu, tak clovek bude koukat porad na ty same "reklamy".
    FANAE
    FANAE --- ---
    NYX: Ale ja bych to urcite treba jednou do tejdne prolistovala - jestli tam neni neco zajimavyho. Mozna bys mohl zkusit anketu, jestli by to nekdo sledoval:)
    FANAE
    FANAE --- ---
    NYX: Aha, proto jsem to pred tema trema hodinama, co jsem to chtela napsat puvodne - jeste zastrizliva zamitla:)
    NYX
    NYX --- ---
    FANAE: takovou kategorii nikdo nebude sledovat :)
    FANAE
    FANAE --- ---
    Tak zvlastni komercni kategorie (ktera by fungovala jen v premiovce nebo za nejakej poplatek?) - a v ostatnich kategoriich pridat k paleckum jeste tlacitko "spam" ?
    Osobne mi sem tam nejakej komercni inzerat uplne nevadi, ale GREVE: to s firmou na praci prasky vystihl dobre
    NYX
    NYX --- ---
    GREVE: vsak od toho tu snad ta diskuze je, aby se ujasnilo, co tu lidi chteji a co uz ne. ja jen rikam, ze v tomhle pripade mi to mazani a znovuposilani prijde byt jako ta zavaznejsi vec, kterou je treba resit.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Jsem teď trochu překvapen, protože jsem si od počátku tak nějak intuitivně myslel, že tržiště k běžné komerční reklamě nemá sloužit. Asi jsem se zmýlil. V tom případě ale nechápu, k čemu vlastně tržiště je? Máme málo obchodů? Nedostatek billboardů, málo reklam v televizích?
    Kamarád je ředitel společnosti, která vyrábí a prodává prací prášky - jestli to nevadí, pošlu mu odkaz na Nyx, z reklamy zdarma bude mít určitě radost :-)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DELVIT:
    a) Kontrola trziste je pokud se něco nezměnila pasé.

    b) To nic nevyřeší, spameři budou stále hlásit a komerční inzeráty nebudou čtené v kategoriích kam patří.

    c) Opakování není to co je problém. Ale omezit obnování zní rozumně, ale ten hlavní problém to neřeší.

    d) Tohle je kombinace a,b,c a problém je, že sdílí hlávně negativa - tohle se totiž nedá moderovat a kdo by to chtěl pravidelně dělat.

    Jinak ale vítám, že hledáte řešení.

    Myslím, že systém hlášení vadných inzerátů a udělat skupinu uživatelů co to může zpracovat je jediné řešení. Systém + a - se celkem uchytil a možnost nahlásit minus u inzeratu a admini mohou negovat dané minus plusem a posunout dolu v seznamu/odstranit.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    NYX: mas pravdu to me nenapadlo. No tak jedine muze urcite obecenstvo, jako dupla. A po urcitem poctu, nick dostane ban do trziste na nejakou dobu. Kdyz vyprsi, muze davat, pokud se to bude opakovat muze se perioda prodluzovat.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    GREVE: Zalezi na pristupu, ktere k Tržišti je. Podle me jsou 3. mozna reseni

    a) Mohou se zcela zakazat komercni nabidky -> problem bude, jak se to bude hlidat (nahlasovani lidi z nyxu). Pakby se dal jednoduse ban za komercni inzerat

    b) presunout se do polozky komercni inzeraty -> to se asi nebude libit zadavatelum

    c) Podle me nejlepsi reseni by bylo: Povinne oznaceni komercniho inzeratu a omezeni poctu opakovani na nejakou periodu.

    d) Oznacit komercni inzeraty na Trzisti (mozno taky omezit periodu) a jeste vyzadovat platbu -> slo by nyxikovi na udrzbu serveru a celho nyxu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    GREGI: Znovu vystaveni není takový problém, protože lidé imho hlavně sledují klubové náhledy a tam znovu vystavení neuvidíš ne?

    NYX
    NYX --- ---
    GREGI: tak tohle nikdo neohlida, kdyz ten inzerat smazou a zase zalozi, tezko zpetne dohledas, ze takovy inzerat existoval. ja sice muzu evidovat i jiz smazane, ale kdo bude jako chodit a overovat, kolikrat ktery jiz byl takhle zrecyklovany?

    a omezovat aktualizaci inzeratu imho nema smysl, ta je povolena jen jednou za dva tydny, tj. tam asi spam nehrozi.
    GREGI
    GREGI --- ---
    NYX: dat limit 3 znovuvystaveni stejne veci...
    NYX
    NYX --- ---
    NAVARA: to neresi oznacovani novych v klubu a vyvola to zmatek, kdyz tam clovek vleze a tam nebude nic noveho.

    kazdopadne imho je spis problem v tom mazani a znovuzadavani nez v te komercni povaze, tj. bych resil spis to. tam by asi melo stacit nejake upozorneni pri zadavani inzeratu, ze tohle se delat nesmi a pripadne poruseni resit individualne...snazit se tohle nejak automatizovat asi nema smysl.

    pokud si nekdo tu reklamu protoci jednou za dva tydny, tak je asi jedno, ze jde o komerci, ne?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NYX: co jiny css? sly by skryvat javascriptem obdobne jako precteny kluby v historii ("zobrazit jen s novymi")

    + jakmile dodelas inverzni filtr na vyhledavani, tak by se to pak mohlo filtrovat i pri vyhledavani...
    !trziste:komercni
    NYX
    NYX --- ---
    NAVARA: primo v trzisti neni problem neco takoveho udelat, problem bude v tech klubech, kam se to loguje (a pres ktere to imho vetsina lidi sleduje). delit to logovani pak jeste na vic klubu podle toho flagu by bylo imho uz trochu moc neprehledne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam