• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MCKIDNEYnyx :: trziste :: reseni problemu
    EXX
    EXX --- ---
    me by se libilo tlacitko "nesledovat inzerat" , jen bych si odkliknul inzeraty ktery se porad opakujou a jsou vpodstate stejny (aktualizovany) - neco jako blacklist, ale ne na uzivatele, treba SHARK_A prodava porad ty hadry, me to moc nezajima, le par jinejch veci uz jsem od ni kupoval k plne spokojenosti, hadry pro mimina me taky nezajimaj , u takle oznacenyho inzeratu by se treba nezobrazovali obrazky, tudiz ho rychle proscroluju. odkazy na aukro me taky serou, od toho je to aukro, tady to podle me nema co delat - pripadne vytvorit klub pouze pro aukro inzeraty pokud jsou lidi ktery to zajima.

    nebo nejak nechat uzivatele palcovat inzeraty - se aspon uvidi jak moc lidem ty inzeraty z aukra (a neustale se opakujici a topovany inzeraty na veci ktery nikdo nechce) vadej. samozrejme ze to muze byt zneuzitelny a nekdo zamindrakovanej si bude moct vyjizdet a palcovat i normalni inzeraty a uzivatele ktery mu vadej..
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    Ad téma "rozprodávám knihovnu":

    Pro tyto situace by bylo fajn zavést "megainzerát" -- tzn.
    1. Uživatel by zadal nějaký souhrnný název ("Knihy", "Oblečení" apod.)
    2. Do zadávacího chlívečku by zadal seznam všech položek naráz a systém by to sám rozsekal na jednotlivé inzeráty
    3. Ovšem tyto inzeráty by se zobrazovaly stylem
    "Položka 1"
    "Položka 2"
    "Položka 3"
    "+ 357 dalších z tohoto balíku"
    (samozřejmostí by bylo, že by šly prohledávat a "rozkliknout")
    a zkrátka by se držely tak nějak "pohromadě", aby nezaspamovaly celou stránku.
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    koukal sem na toho nebudlinej a dávám vám za pravdu že je to reklama jako víno...
    kdybych todle zudelal se zahradama tak věřim že mi dá marky lidí cyberčoud a to myslim že by se melo nebudlínýmu dát taky najevo že je něco špatně včetně teda nejakýho systemovýho zaopatření čemuž zas tolik nerozumim.
    prostě lidi mu musej ukázat že je to nebere!!!
    A když to nepochopí ,že na to neni nikdo zvědavej, tak bych ho normálně z tržiště vykázal dát mu nejakej ten ignore co jinýho z blbcem.Kdyby psal že sežene 80m2 za osum tisíc na dvojce bez provize tak tomu řikám pomoc, jinak tohle je ryto!
    jo taky neřikám- když nevíš co se zahradou tak ti to udělám o patnáctset levneji než firma. tady na to snad prostor neni, sem taky proti!! Zakázat at inzeruje "společenství makléřů" jinde
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    AETHER: Ve všem co píšeš souhlas, naprosto netvrdim, že by se to mělo zavést tak, jak jsem to napsal, jenom jsem tu diskuzi chtěl nasměrovat ...
    AETHER
    AETHER --- ---
    SUCZKER: Spis ze zkusenosti vim, ze jakmile se zavede nejaky slozitejsi system, je to vzdycky hodne komplikovane. Myslim, ze kredity jsou dobry napad (koneckoncu o tom Nyx snad uz i nekde mluvil), ale chce to poradne promyslet a udelat ten system co nejlogictejsi a co nejjednodussi, pokud mozno s minimalni potrebou zasahu ze strany adminu (nejsou za to placeni, nikdo po nich nemuze chtit, aby se tomu venovali denne a kdyz nahodou tri dny neni dotycny admin online, nemelo by to mit zadny dopad na chod trziste).

    A nakonec nam stejne nezbyde nic jineho, nez nechat to na Nyxovi;)
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    AETHER: pride ti to slozite jako uzivateli, ze by te to moc otravovalo? Nebo naprogramovat ?

    Jako uzivatel by si toho clovek imho nevsiml, dokud by tech inzeratu nedal tech diskutovanych 10 tydne. Pak by se mu objevila hlaska, kde by bylo jasne napsano, co dal.

    Z programatorskeho hlediska je to jenom cislo v databazi, ktere se pred akci "vlozeni" zkontroluje, zda je vetsi nez nula a pak se snizi.

    Ale NYX asi bude vedet nejlip
    AETHER
    AETHER --- ---
    SUCZKER: napad je to dobry, ale imho silene slozity system
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Můj návrh proti spammerům tržiště by byl následující: Co zavést na vkládání inzerátů nějaké kredity, podobně jako jsou pozvánky? Aby jich člověk měl třeba 10 týdně a pokud by chtěl víc - včetně znovuvystavení - musel by si to u NYXe dokoupit ? I v tom dokupování by byl nějakej strop - buď globální, nebo stanovený správcem dané sekce tržiště.

    Nevyužité kredity by na konci obdobní propadly, respektetive by se v nějakém poměru třeba 5 týdenních za jeden dlouhodobý převáděly do banku kreditů pro lidi, co třeba prodávají spoustu věcí nárazově kvůli stěhování.

    A pokud někdo potřebuje spamovat nárazově více, mohl by to probrat s administrátorem dané sekce tržiště a vysvětlit mu svojí situaci, proč to potřebuje a ten by mu mohl nějaké přihodit.

    Tím by se notorickým "tapetářům" imho odzvonilo.

    Jestli je to od začátku blbé a už se tu ten nápad řešil, tak se omlouvam, hledal jsem si v diskuzi jenom to, zda se někde nevyskytuje slovo "kredit".
    NYX
    NYX --- ---
    jo, udelat to podle nulove vyse provize proc ne, to bude asi nejrozumnejsi
    GREVE
    GREVE --- ---
    NYX: Od majitele garsonky v paneláku až po MM Reality existuje nepřerušené kontinuum :-)
    Co třeba když jsi jednatelem (nebo jen zaměstnancem) společnosti, která vlastní 400 bytů a tvojí prací je tyto byty pronajímat? Komerce jak vyšitá, ale pro koncového uživatele je to stejné, jako když si pronajme byt od babičky odvedle. Dělící čárou je podle mne jen to, jestli za svoje služby chce onen člověk peníze, to jediné potenciálního nájemníka zajímá.
    NYX
    NYX --- ---
    GREVE: ta veta jen uvadi, proc jeden z nich trvale pronajimaji a sami ho vubec neuzivaji. klidne at jich maji treba deset :) zkratka to neni nejaka prilezitostna cinnost pro ne, ale zaroven to neni situace jako u RK.
    GREVE
    GREVE --- ---
    NYX: K realitám: kromě soukromých nabídek (vlastních nemovitostí*) se tu často objevují i nabídky realitek, které Nyxákům nabízejí byty bez provize, tj. úplně zdarma. Já sám to tak občas dělám. Pokud vím, má to velký úspěch. Byla by škoda to omezovat, ačkoliv to je z principu komerční inzerce, tak je zaměřená na Nyxáky a nabízí jim něco zvláštního. Co s tím?

    -----------------
    * Tu větu co kdyz tu ma nekdo treba dva byty moc nechápu, co je na tom výjimečného? Hodně lidí má třeba pět bytů a víc, nebo celý nájemní dům.
    FANAE
    FANAE --- ---
    NYX: U knizek treba kvuli tomu nazvu dejme tomu, ale kdyz nekdo rozprodava satnik ve kterym ma 50 kusu tak je to fakt na zabiti se tim probirat - idealne kdyz to tam nahazi jeste 3x za sebou. A u obleceni by zrovna nevadilo kdyby bylo v tom jednom prispevku. Pritom uploadnout nekam ty fotky a dat odkaz treba s popisem tak tezky taky neni.
    NYX
    NYX --- ---
    LOPIK: zakaz mazani/znovuvkladani inzeratu tam urcite bude, zapomnel jsem ho zminit.

    jinak ty hromady inzeratu pod sebou od jednoho cloveka...ja treba ted rozprodaval knizky, casto jsem vlozil jednu denne, aby byl cely nazev/cena ve feedu...ale jakmile pak dam aktualizovat, aktualizuje se to vsechno a najednou je to v trzisti vsechno hned za sebou.

    nehlede na to, co jsem uz psal. mit to takhle oddelene je lepsi, kdyz clovek zamluvene inzeraty muze separatne deaktivovat a teprve po predani je definitivne smazat. stava se casto, ze se nekdo ozve a pak to padne a muset ten inzerat vzdy znovu vkladat nebo to tam rucne mazat a pripisovat by byl strasny opruz. neni to idealni, ale proste mi ty separatni inzeraty prijdou byt lepsi.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LOPIK: možná s výjimkou toho, kdo se zoufale snaží udat dva lístky do opery na dnešní večer, bo si zlomil nohu a lístky by propadly? tam to opakování lidsky i chápu, i když mě se*e
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já myslím že spíš než jestli je inzerát komerční nebo ne, je třeba rozlišit jestli je to spam nebo není. Je mi celkem jedno jestli je nějakej vůl co bumpuje svůj inzerát co dvě hodiny živnostník nebo ne..
    Možná by pro začátek stačil nějakej nastavitelnej filtr na mínuska pro celej klub, každý jiný řešení bude stejně jen rozdmýchávat vášně...
    AZURU
    AZURU --- ---
    definice komerce? pro potreby nyxu.. dle myho souhlas ­- pracovni nabidky: asi nijak neomezovat, tech dnes neni nikdy dost;) a extremni zasyp od personalni agentury tu asi opravdu nebyl. nemovitosti: rk a podobna uskupeni asi fakt ne.. maji svych stranek a odkazu dost; jednotlivec, co trvale pronajima svuj druhy byt.. proc ne? asi ho nenabizi kazdy den. veci: do pravidel aspon doporuceni, mam-li v nabidce 100 "stejnych" veci, vlozim je radeji do jednoho inzeratu nez 100x za sebou! doporuceni by snad mohlo stacit:) a pro ty, kterym ne, reseni podle omnislashe.. moznost ignore inzeratu od lidi, kteri me permanentne serou.
    AZURU
    AZURU --- ---
    to s cim je ctenar nespokojen naposled asi nejlip vystihuje omnislash.. jsou to inzeraty nadprumerne otravne. jestli jde o komerci nebo ne, se s tim neprimo vaze tak, ze mam-li zkratka neco "na sklade", mam vetsi potrebu prodavat/inzerovat/prudit.
    NYX
    NYX --- ---
    MCKIDNEY: no, tak jako tak bych rad mel nejakou predstavu, co si lide mysli, ze do trziste patri a co uz ne. to asi nicemu neuskodi :)

    pokud budou existovat nejaka pravidla, neni problem dodelat nejakou regulaci apod. vetsinu toho staci jen naklikat v pravech, staci dodelat jen tlacitko, ktere ten inzerat flagne, zaloguje nekam a rozdat lidem prava na rozdavani tech RO.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NYX: Ale jak vím z vlastní zkušenosti a i tady se to ukázalo.
    Lidé považují rozumné inzeráty za špatné, špatné za dobré atd.

    Určitě jsem pro se domluvit na nějakých mezích co je komerční a co ne, ale problém se tím nevyřeší.

    Osobně si myslím, že by šlo zrecyklovat systém -1 a udělat to tak, že každé mínus označuje inzerát za nekorektní. Kdokoliv komu dáš pravomoce pak může vyjdřit pak zda ano, nebo ne. Hříšníci můžou dostat nějaké dočasné RO
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam