• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MCKIDNEYnyx :: trziste :: reseni problemu
    NYX
    NYX --- ---
    jo, udelat to podle nulove vyse provize proc ne, to bude asi nejrozumnejsi
    GREVE
    GREVE --- ---
    NYX: Od majitele garsonky v paneláku až po MM Reality existuje nepřerušené kontinuum :-)
    Co třeba když jsi jednatelem (nebo jen zaměstnancem) společnosti, která vlastní 400 bytů a tvojí prací je tyto byty pronajímat? Komerce jak vyšitá, ale pro koncového uživatele je to stejné, jako když si pronajme byt od babičky odvedle. Dělící čárou je podle mne jen to, jestli za svoje služby chce onen člověk peníze, to jediné potenciálního nájemníka zajímá.
    NYX
    NYX --- ---
    GREVE: ta veta jen uvadi, proc jeden z nich trvale pronajimaji a sami ho vubec neuzivaji. klidne at jich maji treba deset :) zkratka to neni nejaka prilezitostna cinnost pro ne, ale zaroven to neni situace jako u RK.
    GREVE
    GREVE --- ---
    NYX: K realitám: kromě soukromých nabídek (vlastních nemovitostí*) se tu často objevují i nabídky realitek, které Nyxákům nabízejí byty bez provize, tj. úplně zdarma. Já sám to tak občas dělám. Pokud vím, má to velký úspěch. Byla by škoda to omezovat, ačkoliv to je z principu komerční inzerce, tak je zaměřená na Nyxáky a nabízí jim něco zvláštního. Co s tím?

    -----------------
    * Tu větu co kdyz tu ma nekdo treba dva byty moc nechápu, co je na tom výjimečného? Hodně lidí má třeba pět bytů a víc, nebo celý nájemní dům.
    FANAE
    FANAE --- ---
    NYX: U knizek treba kvuli tomu nazvu dejme tomu, ale kdyz nekdo rozprodava satnik ve kterym ma 50 kusu tak je to fakt na zabiti se tim probirat - idealne kdyz to tam nahazi jeste 3x za sebou. A u obleceni by zrovna nevadilo kdyby bylo v tom jednom prispevku. Pritom uploadnout nekam ty fotky a dat odkaz treba s popisem tak tezky taky neni.
    NYX
    NYX --- ---
    LOPIK: zakaz mazani/znovuvkladani inzeratu tam urcite bude, zapomnel jsem ho zminit.

    jinak ty hromady inzeratu pod sebou od jednoho cloveka...ja treba ted rozprodaval knizky, casto jsem vlozil jednu denne, aby byl cely nazev/cena ve feedu...ale jakmile pak dam aktualizovat, aktualizuje se to vsechno a najednou je to v trzisti vsechno hned za sebou.

    nehlede na to, co jsem uz psal. mit to takhle oddelene je lepsi, kdyz clovek zamluvene inzeraty muze separatne deaktivovat a teprve po predani je definitivne smazat. stava se casto, ze se nekdo ozve a pak to padne a muset ten inzerat vzdy znovu vkladat nebo to tam rucne mazat a pripisovat by byl strasny opruz. neni to idealni, ale proste mi ty separatni inzeraty prijdou byt lepsi.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LOPIK: možná s výjimkou toho, kdo se zoufale snaží udat dva lístky do opery na dnešní večer, bo si zlomil nohu a lístky by propadly? tam to opakování lidsky i chápu, i když mě se*e
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já myslím že spíš než jestli je inzerát komerční nebo ne, je třeba rozlišit jestli je to spam nebo není. Je mi celkem jedno jestli je nějakej vůl co bumpuje svůj inzerát co dvě hodiny živnostník nebo ne..
    Možná by pro začátek stačil nějakej nastavitelnej filtr na mínuska pro celej klub, každý jiný řešení bude stejně jen rozdmýchávat vášně...
    AZURU
    AZURU --- ---
    definice komerce? pro potreby nyxu.. dle myho souhlas ­- pracovni nabidky: asi nijak neomezovat, tech dnes neni nikdy dost;) a extremni zasyp od personalni agentury tu asi opravdu nebyl. nemovitosti: rk a podobna uskupeni asi fakt ne.. maji svych stranek a odkazu dost; jednotlivec, co trvale pronajima svuj druhy byt.. proc ne? asi ho nenabizi kazdy den. veci: do pravidel aspon doporuceni, mam-li v nabidce 100 "stejnych" veci, vlozim je radeji do jednoho inzeratu nez 100x za sebou! doporuceni by snad mohlo stacit:) a pro ty, kterym ne, reseni podle omnislashe.. moznost ignore inzeratu od lidi, kteri me permanentne serou.
    AZURU
    AZURU --- ---
    to s cim je ctenar nespokojen naposled asi nejlip vystihuje omnislash.. jsou to inzeraty nadprumerne otravne. jestli jde o komerci nebo ne, se s tim neprimo vaze tak, ze mam-li zkratka neco "na sklade", mam vetsi potrebu prodavat/inzerovat/prudit.
    NYX
    NYX --- ---
    MCKIDNEY: no, tak jako tak bych rad mel nejakou predstavu, co si lide mysli, ze do trziste patri a co uz ne. to asi nicemu neuskodi :)

    pokud budou existovat nejaka pravidla, neni problem dodelat nejakou regulaci apod. vetsinu toho staci jen naklikat v pravech, staci dodelat jen tlacitko, ktere ten inzerat flagne, zaloguje nekam a rozdat lidem prava na rozdavani tech RO.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NYX: Ale jak vím z vlastní zkušenosti a i tady se to ukázalo.
    Lidé považují rozumné inzeráty za špatné, špatné za dobré atd.

    Určitě jsem pro se domluvit na nějakých mezích co je komerční a co ne, ale problém se tím nevyřeší.

    Osobně si myslím, že by šlo zrecyklovat systém -1 a udělat to tak, že každé mínus označuje inzerát za nekorektní. Kdokoliv komu dáš pravomoce pak může vyjdřit pak zda ano, nebo ne. Hříšníci můžou dostat nějaké dočasné RO
    NYX
    NYX --- ---
    MCKIDNEY: no velka cast te nespokojenosti je spojena prave s tou komerci, tak ted resim to. co zbyde, muze pripadne poresi ignore, pokud pujde udelat separatne pro trziste.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    myslím že se soustředíte na špatnou stranu problému.

    Problém není zda je inzerce komerční, nebo ne. Problém je, že čtenáři jsou nespokojeni.

    I když bude systém 100% rozpoznávat komerční a nekomerční inzeráty, tak to problém nevyřeší.

    Je potřeba vyřešit to, že čtenár je nespokojen.
    NYX
    NYX --- ---
    a jinak jeste je i problem jak definovat co jeste komerce neni a co uz je...ono se to navic sekci od sekce lisi...

    treba u prace mi to prijde byt slozite...
    hledani prace je asi jasne ok
    co nabidky sluzeb, kdyz clovek dela sam za sebe? veci jako stehovani, remeslnici, prekladatele, grafici, programatori apod...nekdo to dela jako bokovku, nekdo se tim zivi plne.
    nebo kdyz je "firma", kdy se da dohromady treba pet lidi z nyxu?
    co bezne firmy, kdy tu je treba jen clovek, co jim dela HR a u nekterych pozic ma pocit, ze by tu nasel vhodneho kandidata?
    dal uz je pak asi nejaka personalni agentura, ktera sem sype inzeraty na pozice, ktere by tu mohly byt zajimave. (nebo v extremu sem sype vsechno, ale to se tu snad zatim nikdy nestalo)

    ja tady nejsem moc schopny urcit nejakou hranici sam...prijde mi, ze diky dost neformalnimu prostredi tady nemusi byt spatne ani ty veci z agentury, pokud tu ten clovek zadavajici inzeraty normalne funguje a da se s nim bavit (a vybira, co sem ma smysl davat a co ne). ale nevim, nemam pocit, ze bych byl na posouzeni tohohle vhodna osoba :)

    u nemovitosti to same...co je komerce a co uz neni?
    spolubydleni je asi jasne ok
    poptavka/nabidka vlastniho taky ok
    co kdyz tu ma nekdo treba dva byty a jeden trvale pronajima?
    RK a podobna uskupeni asi tedy globalne ne?

    u beznych veci je to asi nejjednodussi...
    pouzite veci ok
    nove veci, ktere jen preprodava - ne ok
    vlastnorucne vyrobene nove veci ok (pokud to neni nejaka masova vyroba?)

    a dal:
    odkazy na cizi weby, kdy se to musi nejak kupovat tam - napr. nutna registrace apod. (aukro, ebay a podobne) - ne
    co preprodej veci ze slevomatu apod? mam pocit, ze tohle tu ted vidim v trzisti hodne casto a osobne me to trochu stve, ale nevim jak ostatni

    kdyztak se k tomu vyjadrete, doplnte apod...ja pak sepisi nejaka pravidla, ktera budou u vkladani inzeratu.
    GAF
    GAF --- ---
    K tomu tematu. Kontrola by se mohla nechat na uzivatelich - necht latka, ze ktere je NYX tvoreny funguje i jako sila...

    No a odmenovat je za uspesne nahlasenej komercni inzerat, kterej tam nepatri. A patricne varovat lidi, co by chteli komernci inzeraty davat "bez ohlaseni" nebo "ilegalne :)" Odmena by byla nejspis neco s par dny premiovky nebo tak...

    Ale mam pocit, ze to zavani vsim tim zlem, co k donaseni patri. No tak jsem si rikal, ze kdyz predtim bude varovani pro vkladatele, ze asi ok...

    Otazka je, kdo by pak kontroloval ty "nahlasene" spatnosti - je jich hodne?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMNISLASH: me mluvis z duse. zbyva tedy pockat na nyxe zda vyresi to banovani v trzisti tak aby to nebyl ban i v beznych diskusich.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    abych prisel se svou troskou, osobne jsou pro me na trzisti velmi otravne predevsim nasledujici dve veci:

    - opakujici se reklamni sdeleni - je mozne, ze NEBUDLINEJ pomohl desitkam nyxaku s bydlenim, ale me jeho neskutecne repetitivni reklamni spam ani za mak nezajima a verim, ze v tom nejsem sam. podobnych zadavatelu je samozrejme vice, tedy ani NEBUDLINEJ v tom rozhodne neni sam
    MOZNE RESENI? pridani f-ce "nezobrazovat inzeraty tohoto uzivatele". je mozne, ze dani uzivatele v dalsich letech prijdou s jednim ci dvema zajimavymi inzeraty, o ktere takhle prijdu, nicmene to je riziko, ktere bych velmi rad podstoupil. soucasne tohle reseni neomezuje ty, kteri jsou na podobne inzeraty zvedavi (pokud se takovi najdou, samozrejme ^_^)

    - uzivatele neschopni vlozit svuj satnik do jednoho postu - 10 inzeratu na saty, 15 inzeratu na koralky, 20 inzeratu na kojenecke potreby. to vse hezky pod sebou, aby snad nahodou nekomu neco z techhle pokladu neuniklo. opravdu to nejde vlozit do jednoho postu? ja verim, ze ano
    MOZNE RESENI? pouze rozumne omezeni - 2 posty ve stejne katogorii za 48 hodin. pokud nekdo potrebuje kontinualne vkladat inzeraty s vyssi frekvenci, je stejne na zvazeni, jak moc mohou byt jeho nabidky prinosne misto otravne
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    AETHER: to tedy nesouhlasim. inzerat lze editovat. takhle je to akorat neprehledny.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    NYX: navrhuji moznost ano s moznosti ignore
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam