• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_KRTEKDEVĚT ŽIVOTŮ
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    ENKATT: Ja doufam, ze antibiotika zaberou, hlavne jsme to chytli vcas, chut k jidlu porad ma i chodi pit, veterinarka ji prohmatala a rikala, ze v sobe moc nedrzi, takze vycurana je.
    A zase se mi potvrdilo, jak je hodne vnimava, po prichodu z prace jsem se teprve rozhodovala, jestli ji jeste budu pozorovat nebo jestli pujdeme na veterinu, pak jsem ji videla porad v zachudku, tak bylo rozhodnuto a do loznice jsem si nenapadne pripravila prepravku a Emca hned vycitila, ze se neco bude dit. Ja cekala na nase pravidelny ritualy, kdy si sednu k notasu a ona prijde a nastavuje se na drbani a hlazeni, to jsou momenty, kdy ji polapim do naruce, ale ted se ode me drzela zpatky, potvora mala:-) Ale na druhou stranu bylo videt, ze chce pomoct, protoze se nechala pohladit, kdyz byla v zachudku:-)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    HELLEJU: to je jak u lidi asi..jednou zanet mocaku, tak k nemu jsou pak sklony.mi prijde
    tak snad bude ok, pani leskla cerna :-)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    ENKATT: Statecna kocicka! A je moc krasna, tak drzim palce, at jde to uzdravovani co nejlepe.
    Ja dnes zase chvalim za statecnost Emicku, od vcera ji vidim casto na zachode v pridrepu, ale curani zadny, tak jsme byli na veterine, veterinarka rikala, ze to vypada na zanet mocaku, tak dostala pigarko antibiotik, pak nejaky vitaminovy, pak na uvolneni mocovych cest, uz si to ani poradne nepamatuju, no dostala jich snad pet, chudera mala:-( A protoze je to porad castecny plasan, do kteryho prasek bez nasili nenacpu, tak zitra jdeme na dalsi pigaro a pak v pondeli (ale to uz doufam nebude potreba). Zajimavy je, ze tenhle problem mela presne pred rokem, kdyz umrel Listik, to jsem to ale pricitala nervum a smutku, protoze byla hrozne nestastna, ze tu najednou neni.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ENKATT: Chuďátko malý.. Ale je to krasavica, moc pěkně vybarvená.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    nejake novinky o nasich marodech
    Deja Vu - kocka nalezena s nekolik dni starym zranenim - ujetou nohou, se skvele hoji
    Bohuzel ji odumrel ale i kus ocasku, ktery ji musel byt predevcirem amputovan
    nejake fotky tady
    devetzivotu | Třínohá Deja Vu – rajce.net
    http://devetzivotu.rajce.idnes.cz/Trinoha_Deja_Vu/
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    ADITU: ale jo, to já vím, jen mě prostě naštvalo, že musím nadělat 3 hodiny ...ale kvůli tomu krev dávat nepřestanu ...jen se nedivím, že je nedostatek krve....
    ADITU
    ADITU --- ---
    ZELINKA: k tomu "nic za to nemas" - za kazdy bezplatny odber si muzes pri rocnim zuctovani dani jako zamestnanec nechat odecist 2000 ze zakladu dane.
    IBEX9
    IBEX9 --- ---
    pokud musíš v ten den odpracovat 8 hodin tak musí zaplatit 8 hodin. jinak bys neměla co napracovávat. záleží jak máš stanovenou pružnou dobu:

Pružná pracovní doba může být uplatněna jako:

a) pružný pracovní den, při němž si zaměstnanec sám volí začátek a konec pracovní doby,

b) pružný pracovní týden, při němž si zaměstnanec sám volí začátek a konec pracovní doby v jednotlivých dnech, ale za celý týden musí odpracovat 40 hodin. Za den pak musí odpracovat alespoň 5 hodin.

c) pružný pracovní měsíc, při němž si zaměstnanec sám volí začátek a konec pracovní doby v jednotlivých dnech a za celý pracovní měsíc musí odpracovat 160 hodin.

Jestliže zaměstnanec neodpracoval pro omluvené důvody danou pracovní dobu, je povinen tuto neodpracovanou část napracovat v pracovních dnech nejpozději do konce příštího kalendářního měsíce. Napracování není prací přesčas.
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    IBEX9: no a nám zasahují do pevné pracovní doby, která je stanovena od 8mi to 13ti hodin. Tak mi to bylo vysvětleno. Ostatní doba je pružná a tak se na to náhrada mzdy nevztahuje...
    IBEX9
    IBEX9 --- ---
    nojo to si zase nějaký zaměstnavatel vyložil zákoník práce po svém.

zde přesné znění pro dárce krve:

přísluší pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu ve výši průměrného výdělku za dobu cesty k odběru, odběru, cesty zpět a zotavení po odběru, pokud tyto skutečnosti zasahují do pracovní doby v rámci 24 hodin od nástupu cesty k odběru.

nedojde-li k odběru přísluší volno s náhradou mzdy jen za prokázanou nezbytně nutnou dobu nepřítomnosti v práci.
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    ADITU: já dávám krev pravidelně a nikdy s tím problém nebyl. Měla jsem vždy den volna. A prý se něco změnilo snad od ledna .... prostě byla jsem před 14ti dny na odběru a zaplatili mi to jen od 8mi do 13ti a zbytek jsem nadělala...docela mě to naštvalo. Nic (až na tu sravenku) za to nemáš a ještě musí nadělávat 3 hodiny, pokud je chci mít zaplacené. Omluvený mám celý den, což je prý v souladu se zákonem....
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ADITU: pravda, ja jsem byla naposledy na odberech pred skoro deseti lety... hm tak to bych mela zvazit... a sla jsem z odberu do laborky a byla jsem v pohode... no je to lehce ot, uvidim, jak to tu pujde...
    ADITU
    ADITU --- ---
    GUDRUN: cim jsem starsi, tim me ten odber vic zmaha ti reknu. rozhodne jsem nebyla ve 100% pracovni kondici, a to taky jenom "sedim v kancelari na zadku. a hejbu rukama po klavesnici" :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ENKATT: a zivnostnikum s pravidelnou pracovni dobou? :-)
    u nas se zamestnanec neojebava, ale pac teprve cekame na zalozeni sro, tak jsou ty pracovnepravni veci takovy slozitejsi. urcite bych se s nima domluvila, ale bohuzel mame ted dost hektickou dobu... takze bych chtela pul den. Vsak pak stejne jen sedim v kancelari na zadku. a hejbu rukama po klavesnici :-)
    ADITU
    ADITU --- ---
    ZELINKA: cimz jdou ale zrejme proti zakonu - podivej se na obcansky zakonik. viz zakon 262/20065 §203 odst 2, pism. d). mas narok na volno nejen na cestu tam + odber + cesta zpet, ale i na zotavenou... mozna o tom jenom zamestnavatel nevi...?
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    ENKATT: u nás v práci bohužel hradí jen nezbytně nutnou dobu ... což je podle nich 5 hodin. Pokud jdu dávat krev, musím zbytek nadělat a nebo mám omluvené, neplacené volno :-(
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    oni ti maji ze zakona dat volno na cely den :-)
    ale je to tak na hodku dve, podle fronty. pak by mel clovek odpocivat. nekomu je slabo, nekomu neni nic..vetsine myslim
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ENKATT: na jak je to tak dlouho prosim, mate odhad? tohle si uz nepamatuju, ale pamatuju, ze driv jsem normalne po odberu byla schopna jit do prace, takze by me mozna pustili...
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    jojo ted jdeme zadarmo, az casem bude plazma pro kocky za penize. berem to psis jako tkaovou skupinovou akci, abysme dali najevo, ze pro nas nejsou dulezity jenom kocky. no a pak je to i dobry zpusob jak poznat nove lidi okolo kocek u chlebicku za poukazky v nemocnicnim bufetu :-)

minule se nas seslo asi sedm a bylo to dobry
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    jo, za plazmu jsou peníze ... ale na odběr plazmy berou od lidí až po třech odběrech krve. já myslim, že holky říkaly, že míří až na plazmu a pak ty peníze půjdou na kočky, ale nejdřív si musí odbýt ty krevní odběry ...

Jinak šla bych s váma, ale mám v břiše další ještěrku a těhotný darovat nesmí ... tak příště :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam