• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_KRTEKDEVĚT ŽIVOTŮ
    BRINA
    BRINA --- ---
    mam ted v depozitu barevne trosku nudno
    aneb Campari, Cinzano, Johnnie Walker, Mulder a Scullyová

IVANA_KRTEK
    IVANA_KRTEK --- ---
    TAMARIX: já bych asi i šla :o) v diáři zatím nic v plánu nemám, zato mám pod postelí krabici plnou krámů.
    Mám doma skládací stoly, ale nemám židle. Kdo má židle? :o)))
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Holky, nechcete se mnou některá jít prodávat v sobotu na Kolbenku?
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    clanek o Deja Vu s celym jejim pribehem (ta cast, co zname)
    OS Devět životů
    http://www.cici.cz/clanky.php#dejavu
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    BOUCNER: supr
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    BOUCNER: gratulace,taky jsem to zažívala a je to super pocit vidět ty pokroky.Tý mojí to trvalo asi půl roku a teď by tomu nikdo nevěřil,že taková byla
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    LENDULIK: to mě právě taky :-)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BOUCNER: jojo to zname, nas kocicak se pomalu nenechal ani pohladit a ted je kamos se vsema navstevama :)
    to je krasny ne? :) me to hrozne dojima....
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    tak já vám se vpadnu se zprávou o Mautzovi....nevím,jestli si pamatujete,ale byl to takový strašný plašan,trvalo několik měsíců,než se přestal bát prudkých pohybů,zvuků a vůbec si tak nějak na nás zvykl...další úspěch bylo,když se přestal bát chodit do kuchyně.Mysleli jsme si ale,že co se týká cizích lidí,tak nikdy žádný úspěch nebude.Půl roku k nám pravidelně minimálně každých 14 dní přijde kamarád a je tam celý den.V tu dobu musim dát jak jídlo,tak záchod k posteli,z pod které mautz třeba 12 hodin nevytáhl paty a ve čtvrtek jsem teda čuměla,protože se úplně normálně sebral a šel si kamarádovi sednout rovnou do klína :-D
    Vůbec jsem to nečekala,bez předešlého okouknutí či očichání si to k němu namířil zcela z příma,jak kdyby to tak dělal pokaždé...Takže závěrem mi kamarád uveřil po půl roce,že máme kočky dvě a ne jednu :-)
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    ENKATT: hele ta fotka kde se olizuje v prepravce pri basteni vypada pozitivne :)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    ENKATT: Ja doufam, ze antibiotika zaberou, hlavne jsme to chytli vcas, chut k jidlu porad ma i chodi pit, veterinarka ji prohmatala a rikala, ze v sobe moc nedrzi, takze vycurana je.
    A zase se mi potvrdilo, jak je hodne vnimava, po prichodu z prace jsem se teprve rozhodovala, jestli ji jeste budu pozorovat nebo jestli pujdeme na veterinu, pak jsem ji videla porad v zachudku, tak bylo rozhodnuto a do loznice jsem si nenapadne pripravila prepravku a Emca hned vycitila, ze se neco bude dit. Ja cekala na nase pravidelny ritualy, kdy si sednu k notasu a ona prijde a nastavuje se na drbani a hlazeni, to jsou momenty, kdy ji polapim do naruce, ale ted se ode me drzela zpatky, potvora mala:-) Ale na druhou stranu bylo videt, ze chce pomoct, protoze se nechala pohladit, kdyz byla v zachudku:-)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    HELLEJU: to je jak u lidi asi..jednou zanet mocaku, tak k nemu jsou pak sklony.mi prijde
    tak snad bude ok, pani leskla cerna :-)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    ENKATT: Statecna kocicka! A je moc krasna, tak drzim palce, at jde to uzdravovani co nejlepe.
    Ja dnes zase chvalim za statecnost Emicku, od vcera ji vidim casto na zachode v pridrepu, ale curani zadny, tak jsme byli na veterine, veterinarka rikala, ze to vypada na zanet mocaku, tak dostala pigarko antibiotik, pak nejaky vitaminovy, pak na uvolneni mocovych cest, uz si to ani poradne nepamatuju, no dostala jich snad pet, chudera mala:-( A protoze je to porad castecny plasan, do kteryho prasek bez nasili nenacpu, tak zitra jdeme na dalsi pigaro a pak v pondeli (ale to uz doufam nebude potreba). Zajimavy je, ze tenhle problem mela presne pred rokem, kdyz umrel Listik, to jsem to ale pricitala nervum a smutku, protoze byla hrozne nestastna, ze tu najednou neni.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ENKATT: Chuďátko malý.. Ale je to krasavica, moc pěkně vybarvená.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    nejake novinky o nasich marodech
    Deja Vu - kocka nalezena s nekolik dni starym zranenim - ujetou nohou, se skvele hoji
    Bohuzel ji odumrel ale i kus ocasku, ktery ji musel byt predevcirem amputovan
    nejake fotky tady
    devetzivotu | Třínohá Deja Vu – rajce.net
    http://devetzivotu.rajce.idnes.cz/Trinoha_Deja_Vu/
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    ADITU: ale jo, to já vím, jen mě prostě naštvalo, že musím nadělat 3 hodiny ...ale kvůli tomu krev dávat nepřestanu ...jen se nedivím, že je nedostatek krve....
    ADITU
    ADITU --- ---
    ZELINKA: k tomu "nic za to nemas" - za kazdy bezplatny odber si muzes pri rocnim zuctovani dani jako zamestnanec nechat odecist 2000 ze zakladu dane.
    IBEX9
    IBEX9 --- ---
    pokud musíš v ten den odpracovat 8 hodin tak musí zaplatit 8 hodin. jinak bys neměla co napracovávat. záleží jak máš stanovenou pružnou dobu:

Pružná pracovní doba může být uplatněna jako:

a) pružný pracovní den, při němž si zaměstnanec sám volí začátek a konec pracovní doby,

b) pružný pracovní týden, při němž si zaměstnanec sám volí začátek a konec pracovní doby v jednotlivých dnech, ale za celý týden musí odpracovat 40 hodin. Za den pak musí odpracovat alespoň 5 hodin.

c) pružný pracovní měsíc, při němž si zaměstnanec sám volí začátek a konec pracovní doby v jednotlivých dnech a za celý pracovní měsíc musí odpracovat 160 hodin.

Jestliže zaměstnanec neodpracoval pro omluvené důvody danou pracovní dobu, je povinen tuto neodpracovanou část napracovat v pracovních dnech nejpozději do konce příštího kalendářního měsíce. Napracování není prací přesčas.
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    IBEX9: no a nám zasahují do pevné pracovní doby, která je stanovena od 8mi to 13ti hodin. Tak mi to bylo vysvětleno. Ostatní doba je pružná a tak se na to náhrada mzdy nevztahuje...
    IBEX9
    IBEX9 --- ---
    nojo to si zase nějaký zaměstnavatel vyložil zákoník práce po svém.

zde přesné znění pro dárce krve:

přísluší pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu ve výši průměrného výdělku za dobu cesty k odběru, odběru, cesty zpět a zotavení po odběru, pokud tyto skutečnosti zasahují do pracovní doby v rámci 24 hodin od nástupu cesty k odběru.

nedojde-li k odběru přísluší volno s náhradou mzdy jen za prokázanou nezbytně nutnou dobu nepřítomnosti v práci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam