• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROBIN_SNNSDrD - příležitostné hraní II. útočiště
    Kaslem na pravidla, dovednosti, atd. Vypravim pribeh, kdo chce, muze se pridat. 

------
    Dovednostní pravidla, k přečtení tady: https://docs.google.com/document/d/16Pi5cAUSGcxbZtL2gOwW2Alt6z7rPKprrGq7Vh2bG9w/edit?hl=en_US&authkey=COKdiIQD
    Ctete pribeh, pokracujte v nem. At se behem vaseho prispevku neco stane. Nezapomente v prispevku na vyvoj postav - myslenky, vzpominky, plany :)
    rozbalit záhlaví
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    B_ART: Tak nejsem tady jedinej, že jo.

Mně se líbí takovej jednodušší styl - PJ udělá postavy, dá je hráčům, ti si vymyslí psychoprofil a motivaci, které předají utajeně PJ. Ten na základě toho udělá dobrodružství. A pak se sejdou v hospodě a šlo by se do středního dungu, půl napůl bitky a hádanky.
    Preferuji spíš zábavný styl, sranda především, ale PJ by měl udržet postavy ve svých rolích, případně to trestat ztrátou XP občas.
    Ten dung by měl pokrýt 1-2 levely postavy.
    B_ART
    B_ART --- ---
    DAVESADE: ok, to zní jako přiměřenej kompromis..
    máš nějakou bližší představu, co bys chtěl hrát? dungeon? nějakou jinou řezačku? pulp? něco válečnýho? nebo něco víc sociálního? nebo třeba horor? detektivku? romantiku?
    chceš to pojmout jako klasickej kvest "sedli ste si v hospodě k jednomu stolu, protože jinde už nebylo místo a po třech pivech se k vám nenápadně přichomejtnul chlápek v kápi: "vypadáte jako parta schopnejch dobrodruhů, nechcete práci?"?" :) a chceš to brát vážně nebo si z toho dělat srandu? (jednou jsme hráli první edici dnd "tak jak se má skutečně hrát" a byla to děsná prdel.. ale nechci to schazovat, klidně si zahraju i vážně)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    B_ART: Nezní to blbě.
    Co kdybys nahodil nějakej příběh, uděláme si tady online postavy a rozjedeme to a když to půjde alespoň trochu, tak domluvíme session v reálu v Praze třeba?

Osobně nemám vhodné prostory, ale znám hodně hospod, kde by to šlo asi provozovat. Ale z vlastní zkušenosti vím, že v hospodě je hodně rušivých elementů.

Jinak koncipoval bych první dobrodružství, jako jednovečerní - takže bys přespal někde jednu noc.

Na začátek.
    B_ART
    B_ART --- ---
    DAVESADE: tak jo:)
    - já jsem z brna, ale počítal bych s prahou, jinak se nás asi moc nesleze.. což pro mě ale znamená nutně víkend (tzn od čtvrtka odpoledne do neděle do večera), i když kdo by taky úpořádal one-shot přes tejden, že..

- navrhnul bych přelom března/dubna (to mi připadá jako optimální předstih), ale poslední březnovej nemůžu a potom jsou velikonoce, takže buď 20.3. (sobota je optimální?) nebo 11.4. (to je neděle, v sobotu asi nemůžu, ale měl bych bejt v praze)

- možná bych moh nabídnout i prostor, ale neni to úplně organizačně jednoduchý a věděl bych to až těsně předem, jestli je volnej, každopádně bych se nakýbloval radši k někomu domu (nebo třeba do parku, jestli zž bude hezky) než do hospody nebo čajovny, s tim nemám moc dobrý zkušenosti... (buď je tam moc hluk nebo jsme naopak moc hlučný my, furt po mně někdo chce, abych si něco objednával a něco za to platil, nemůžu si po stole pořádně rozložit věci, pokuď tam vůbec nějakej je, je tam spousta cizích lidí a tak.. prostě sem se tam nikdy moc neuvolnil..)

- co se týče žánru a formy hry, tak se klidně přizpůsobim, ne že bych neměl žádnej vkus, ale pro jednorázový hraní si klidně zkusim i něco novýho/dlouho nehranýho

- vypravěče klidně dělat můžu, ale dost jsem vypad z formy, takže bych si to ještě rozmyslel podle počtu hráčů, žánru, času, kterej bych byl schopnej investovat do přípravy atd.

takhle si to myslel?
    jestli někdo odpoví, tak je to skoro na novej klub, ať tu robinovi neděláme bordel :)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    B_ART: Tak navrhni něco. Ani nevíme, odkud kdo je a kdo má jak čas.
    B_ART
    B_ART --- ---
    hm, takže opravdovýho face-to-face hraní se tu asi nedočkám, co? tak zase unbook, no...

LLGHOSTLL: cože, drd2 dělaj ecthelioni s boubaquem a blavskejma?! co je todlecto za podnik?? to jsem dost zvědavej, co z toho vyleze...
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Ano a ano, html by bylo idelální, nebo office formát.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Deník je v HTML?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Předpokládám správně, že deník postavy chceš přeposlat do pošty?
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    aha je kluky... http://drd2.altar.cz/
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Kdo nemáte doma pravidla, našla jsem onlne tohle :))
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Já bych raději začal, jako hráč. Až se zorientuji ve stylu hry, můžu zkusit GM.
    Každopádně chápu, že na živo je to lepší ;), ale nějak začít musíme.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ROBIN_SNNS: Já jsem dřív GM dělala (ne v DrD, ale to je fuk), ale už je to dávno, takže výhledově třeba jo, ale potřebovala bych se předtím trošku rozherát :)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    OK, lidičky, zájem vítám. A teď mi řekněte kdo všechno si troufá na GM(PJ)? Já mám k ruce spíš menší jeskyni pro čtyři max. pět hráčů. Proto potřebujeme dalšího GM pro další nebo větší dobrodružství. Troufá si někdo na to?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ale hergot to bych hrála taky... Možná i s tím rizikem, že ze mě bude mít celý nyx srandu, protože DrD jsem hrála naposled před ... ano, skutečně... patnácti lety
    MISA_PES
    MISA_PES --- ---
    book a chci hrát.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    taky do toho jdu...
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    Huh, vážně nejsem jediný, kdo by si nostalgicky střihnul to staré, jednoduché a nedokonalé???
    B_ART
    B_ART --- ---
    KULIMANGA: přesně tak, hrát rpg on-line jsem zkoušel jednou a bylo to totálně o ničem...
    ale kdybyste chtěl čirou náhodou dát někdo dohromady nějakej namátkovej one-shot, tak bych se možná i připojil, nejsem skalní fanda starejch dračáků, ale to neznamená, že se to nedá hrát...
    KULIMANGA
    KULIMANGA --- ---
    no ja čumim!!! to akože važne?? ved DrD je predsa o tom ze ľudia su spolu a hraju hodiny a hodiny až do noci alebo do rana s tym že sa paktuju spolu nenapadne očami a proste fyzicky su pritomni. mne to nedochadza ako by to mohlo fungovať online!! ani si to radšej nechcem predstavovať. staru dobru obyvackovu particku s kopcom akloholu, alebo s mensim kopcom... ale urcite nazivo!!
    btw akurat rozmyšľame že dame par ľudi dokopy a zahrame si po veeeľa rokoch nejaku aklimatizovačnu partiu, aby sme sa chytili.. inač prajem vesele zažitky! DrD je fasa, len ked sa členovia možu spolu na niečom zasmiať, alebo zchuti ponadavať na jedneho z partie že niečo zmrvil, TO je ono :DDD
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    Zdravím, tak jsem tady také :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam