• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MORRIGHANArthur Ransome
    ABGD
    ABGD --- ---
    MORRIGHAN: nemelas davat hlas piktům. Holt je "Zamrzlina" nejrozšířenější pro své porevoluční vydání a všeobecnou dostupnost v knihkupectvích..
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Esperance, ktera byla ve filmu pouzita jako hausbot (taktez v muzeu ve Windermere):

Puvodnim modelem pro hausbot byla ale udajne Gondola, ktera dnes brazdi vody Conistonu:

Pokracovani priste... :)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Coch-y-Bonddhu, alias Skarab:

Na vodu se dostane mnohem casteji, nez chudinka Amazonka...
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Na te ceduli v lodi je napsano: "This is a very old boat in peaceful retirement, please do not disturb her". Velice pekne :)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Amazonka, zrekonstruovana a vystavena ve Windermere Steamboat Museum:

A jeste starsi foto na vode:

MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Anketa uzavrena. Na prvnim miste se umistila Zamrzla lod kapitana Flinta - to mate fakt tak radi zimu? :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    Tak se to po letech úplně náhodou vyřešilo:-) Máme to v e-knize :-) a je na to pořadník, nejdřív já a pak děti:-) A až to vyjde znovu, tak to koupíme..
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MORRIGHAN: No docela jako Hádejkdo :)))
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    ZUZKAOU: Jo, taky moje prvni :) Bylo mi asi sest :)

ELLIE: Zamrzlou lod jsem ted docetla a vsimla jsem si neceho, co mi nikdy predtim nedoslo, a to jak je ta Nancy (i s priusnicema) drsna velitelka - vsechno musi byt podle ni, vsichni se porad bojej, co by ona na to rekla a jestli by ona udelala to nebo ono. A na konci "milostive" dovoli Peggy, ze smi pouzivat jeji piratske prupovidky... Nancy vzdycky byla moje oblibena postava, ale ted jsem si rikala, ze je asi obcas trochu na ranu :)

ALEXIS: Taky jsem antikvarni tvor, miluju knizky "s pribehem" - treba kdyz je tam napsany nejaky venovani nebo tak. Kdysi jsem si dala predsevzeti, ze si po antikvariatech sezenu vsechny Ransomovky, a dosla jsem uz tak daleko, ze sbiram jednotlivy vydani :)))
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    FIFI: na internete (roznych serveroch vratane aukra a ebaya) sa obcas objavia uplne nove knihy, ked to niekto najde v pozostalosti, ci nejake vyprazdnovanie skladu a zabudnute kusy... teda ak ti ide fakt o "knihu, ktoru este nikto necital" a nie "knihu, ktoru ti predaju v kamennom knihkupectve"
    pripadne sa daju zohnat i knihy, ktore uz niekto vlastnil a raz precital, ale bol k nim tak uzasny, ze to na nich nie je poznat... :)
    ja osobne som antikvarne zvieratko, takze potrebu novych knih nemam nijak akutnu a pokial ta kniha drzi pohromade a nie je flakata od jedla, tak je mi jedno, ci ju uz niekto cital alebo nie... :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    ALEXIS: já tomu asi nerozumím. Já bych potřebovala tu knihu v češtině, to ji přece novou nemám šanci sehnat, ne?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MORRIGHAN: Ked som sa zamyslela nad tou otazkou skor nez som sa pozrela na vsetky moznosti do ankety, tak ma hned napadol Boj o ostrov, tu knihu som milovala a tahala ju so sebou a nutila decka na sidlisku bojovat podla mojich pokynov ;)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    FIFI: praveze na aukre ci ebayi sa obcas da zohnat i nova kniha... od priekupnikov ci tak... a ani precitana kniha nemusi byt nijak ponicena... :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    ELLIE:
    MORRIGHAN: já bych asi neskromně chtěla novou knihu :-)

MORRIGHAN: pro Pikty nemohu ani hlasovat, koupila jsem si je kdysi dávno, je to tak 20 let :-) a už si je vůbec nepamatuju:-(

Takže hlasuju pro Holubí poštu :-) Miluju scénu ve vlaku s košem na holuby, miluju řidičku Hadimršky, miluju rozbitý nádobí kvůli zvonění tácu v holubníku, miluju pokus s lučavkou královskou, miluju schovávání se Zmačkancovi, miluju: Zavolal jediné slovo: Timothy! miluju: Vždyť oni ti vyrobili i posadu! (pro pásovce), miluju hledání vody proutkem...miluju jak mají velbloudi zavěšený korále proti defektu, miluju jména holubů i to, že neposlušná Saphó jednou doletěla včas. A nesmím zapomínat na scénu v drogerii při nákupu dmychavky nebo jak se to jmenuje? (jak prodavač - není to lékarník? říká Dickovi: Omlouvám se, jsou trošičku zaprášené, ale je to zvláštní, dneska jsi už druhej, kdo tohle zboží kupuje..
    Jsou tam všichni a je to krása!

Ale příušnice Na Zamrzlé lodi jsou u mne asi hned za Holubí poštou..

ELLIE
    ELLIE --- ---
    Zamrzlá loď, protože miluju zimu a brusle, miluju připravování překvapení a her ostatním, stejně tak jako neočekávaný prázdniny :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Nechtěli jsme na moře.
    a Holubí pošta a Zamrzlá loď kapitána Flinta
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Trosečníci. Četla jsem je jako první a je tam hodně Amazonek.
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    FIFI: Byva k sehnani na Aukru. Pouceni - nikdy nepujcuj knizky :)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    A ja jsem prvni a hlasuju pro Pikty a mucedniky... Asi to neni uplne nejlepsi knizka ze vsech (vic inspirace rozhodne nabiram z nekterych drivejsich :)), ale pripada mi nepravem opomijena... Jsou tam moje oblibene Amazonky, ktere navic zasivaji prisny rodicovsky (v tomto pripade pratetovsky) dohled, coz mi trochu pripomina moje detstvi :) A Dick s Dorotkou, jak se uci lovit pstruhy a stahovat zajice... A nakonec prateta, ktera udela cistku na hausbotu a vsem nakonec vytre zrak... no kdo by to do ni rekl? :)

Pamatuju si, ze jsem si tuhle knizku bravala na prazdniny k babicce, ktera byla taky trochu "pratetovska", abych si pripomnela, ze v tom nejsem sama :)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Myslim, ze je cas na prvni anketu... Ktera knizka je vase nejoblibenejsi? A nebojte se rozvest to v diskuzi, at nejsme zarazeni v literarni sekci jen tak pro nic za nic :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam