• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MORRIGHANArthur Ransome
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Nancy Blackett, alias Hastrman (Goblin v originale). Vlastni ji The Nancy Blackett Trust (http://nancyblackett.org/) a casto je k videni na ruznych zavodech a festivalech. No neni hezounka?

MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Vlastovka na prodej! https://www.apexauctions.com/auction/lotForAuction.htm?lotId=38313
    Tedy, ne ta opravdova samozrejme, ale jeji kopie, ktera byla postavena pro film Swallows and Amazons (1974). Cena je zatim nejakych 600 liber, ale da se pocitat, ze vyleze jeste vys. Aukce konci za 17 dni, takze jestli nekdo nevite co s penezi... :)
    Na internetu se momentalne dava dohromady skupina britskych fanousku, kteri se chteji na Vlastovku slozit. Tak jsem na ne zvedava...

MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    ABGD: Vsak ja ji mam taky rada... Jen mne to prekvapilo, protoze je netypicka tim, ze se odehrava v zime. Rozhodne tady nechci rzpoutavat nejake zurive diskuze, kazdy ma pravo na svuj nazor.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    ABGD: To je ale elegantní způsob, jak shodit názor hlasujících pod stůl, aniž by člověk přímo řekl, "jste blbci, nevíte, co je dobré"! Gratuluji, dobrá práce.
    ABGD
    ABGD --- ---
    MORRIGHAN: nemelas davat hlas piktům. Holt je "Zamrzlina" nejrozšířenější pro své porevoluční vydání a všeobecnou dostupnost v knihkupectvích..
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Esperance, ktera byla ve filmu pouzita jako hausbot (taktez v muzeu ve Windermere):

Puvodnim modelem pro hausbot byla ale udajne Gondola, ktera dnes brazdi vody Conistonu:

Pokracovani priste... :)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Coch-y-Bonddhu, alias Skarab:

Na vodu se dostane mnohem casteji, nez chudinka Amazonka...
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Na te ceduli v lodi je napsano: "This is a very old boat in peaceful retirement, please do not disturb her". Velice pekne :)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Amazonka, zrekonstruovana a vystavena ve Windermere Steamboat Museum:

A jeste starsi foto na vode:

MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Anketa uzavrena. Na prvnim miste se umistila Zamrzla lod kapitana Flinta - to mate fakt tak radi zimu? :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    Tak se to po letech úplně náhodou vyřešilo:-) Máme to v e-knize :-) a je na to pořadník, nejdřív já a pak děti:-) A až to vyjde znovu, tak to koupíme..
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MORRIGHAN: No docela jako Hádejkdo :)))
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    ZUZKAOU: Jo, taky moje prvni :) Bylo mi asi sest :)

ELLIE: Zamrzlou lod jsem ted docetla a vsimla jsem si neceho, co mi nikdy predtim nedoslo, a to jak je ta Nancy (i s priusnicema) drsna velitelka - vsechno musi byt podle ni, vsichni se porad bojej, co by ona na to rekla a jestli by ona udelala to nebo ono. A na konci "milostive" dovoli Peggy, ze smi pouzivat jeji piratske prupovidky... Nancy vzdycky byla moje oblibena postava, ale ted jsem si rikala, ze je asi obcas trochu na ranu :)

ALEXIS: Taky jsem antikvarni tvor, miluju knizky "s pribehem" - treba kdyz je tam napsany nejaky venovani nebo tak. Kdysi jsem si dala predsevzeti, ze si po antikvariatech sezenu vsechny Ransomovky, a dosla jsem uz tak daleko, ze sbiram jednotlivy vydani :)))
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    FIFI: na internete (roznych serveroch vratane aukra a ebaya) sa obcas objavia uplne nove knihy, ked to niekto najde v pozostalosti, ci nejake vyprazdnovanie skladu a zabudnute kusy... teda ak ti ide fakt o "knihu, ktoru este nikto necital" a nie "knihu, ktoru ti predaju v kamennom knihkupectve"
    pripadne sa daju zohnat i knihy, ktore uz niekto vlastnil a raz precital, ale bol k nim tak uzasny, ze to na nich nie je poznat... :)
    ja osobne som antikvarne zvieratko, takze potrebu novych knih nemam nijak akutnu a pokial ta kniha drzi pohromade a nie je flakata od jedla, tak je mi jedno, ci ju uz niekto cital alebo nie... :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    ALEXIS: já tomu asi nerozumím. Já bych potřebovala tu knihu v češtině, to ji přece novou nemám šanci sehnat, ne?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MORRIGHAN: Ked som sa zamyslela nad tou otazkou skor nez som sa pozrela na vsetky moznosti do ankety, tak ma hned napadol Boj o ostrov, tu knihu som milovala a tahala ju so sebou a nutila decka na sidlisku bojovat podla mojich pokynov ;)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    FIFI: praveze na aukre ci ebayi sa obcas da zohnat i nova kniha... od priekupnikov ci tak... a ani precitana kniha nemusi byt nijak ponicena... :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    ELLIE:
    MORRIGHAN: já bych asi neskromně chtěla novou knihu :-)

MORRIGHAN: pro Pikty nemohu ani hlasovat, koupila jsem si je kdysi dávno, je to tak 20 let :-) a už si je vůbec nepamatuju:-(

Takže hlasuju pro Holubí poštu :-) Miluju scénu ve vlaku s košem na holuby, miluju řidičku Hadimršky, miluju rozbitý nádobí kvůli zvonění tácu v holubníku, miluju pokus s lučavkou královskou, miluju schovávání se Zmačkancovi, miluju: Zavolal jediné slovo: Timothy! miluju: Vždyť oni ti vyrobili i posadu! (pro pásovce), miluju hledání vody proutkem...miluju jak mají velbloudi zavěšený korále proti defektu, miluju jména holubů i to, že neposlušná Saphó jednou doletěla včas. A nesmím zapomínat na scénu v drogerii při nákupu dmychavky nebo jak se to jmenuje? (jak prodavač - není to lékarník? říká Dickovi: Omlouvám se, jsou trošičku zaprášené, ale je to zvláštní, dneska jsi už druhej, kdo tohle zboží kupuje..
    Jsou tam všichni a je to krása!

Ale příušnice Na Zamrzlé lodi jsou u mne asi hned za Holubí poštou..

ELLIE
    ELLIE --- ---
    Zamrzlá loď, protože miluju zimu a brusle, miluju připravování překvapení a her ostatním, stejně tak jako neočekávaný prázdniny :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Nechtěli jsme na moře.
    a Holubí pošta a Zamrzlá loď kapitána Flinta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam