SKOT: Nu, povídat si o MKP v auditku "KNIHOVNY městské, lidové, obecné(í) i speciální" je myslím OK, zvlášť když se tu vyskytují bývalí knihovníci z této knihovny. Je škoda, že ani jeden z nás nedokáže čtenářce vysvětlit tisk výpisů.
Zkus se na to prosím podívat z pohledu čtenáře pobočky, která byla relativně nedávno automatizována. Přes všechny čárové kódy a hrabátka to není jaderná elektrárna, pořád se tu půjčují a vrací knížky a to by pro čtenáře i knihovníky měl být srozumitelný proces.
Větu "že úroveň knihovníků tak klesla, je to bezpochyby právě onou automatizací" neberu jako urážlivou, protože si pamatuju, jak někteří zaměstnanci po automatizaci ústředí odešli z MKP, protože jim nevyhovoval přerod knihovnických prací v pásovou výrobu. Ústřední knihovna je v tomhle možná extrém a navíc ani tam to neplatí ve všech částech, ale důkazem "specializace" je i to, že my dva jsme netrhali papíry z tiskárny a nevíme, proč to naši kolegové dělali/dělají.
Věřím, že nikdo z nás nechce flamovat. Prostě k té knihovně máme vztah a zajímá nás, co se s/v ní děje :)
P.S. Teď mi dochází, že jsem měsíc dělala bzum/bzum přes čárový kód a trhala papíry. Proč jsem to proboha chtěla vytěsnit?