• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONDRAPiPod, iPhone, iPad Development
    Let's send Apple to bottomless perdition, there to dwell.

    Vše o tomto ďábelském stroji. Objective-c, c++/c, Arm asm, NEON asm.
    Cocoa, OpenGL ES & Apple Extensions.

    "Veselé" historky z natáčení, aneb
    jak se to dá ještě udělat, aby nám to apple nezakázal.
    Privátní api a funkce, které bysme z něho chtěli.

    Grafici vítaní.

    Prosím lidi, co založili firmu, nebo se živí jako freelancer ať se podělí o své zkušenosti s ostatními.


    Aplikace v Appstore od lidí z nyxu:

    První vlaštovka:

    ALIJEN: aplikace Výplata -- http://itunes.apple.com/cz/app/id353881293?mt=8

    Posílejte odkazy na appstore do pošty nebo sem. Díky
    rozbalit záhlaví
    TIGU
    TIGU --- ---
    FLYBOJ: Ale tohle prave neni o fanboystvi :D Ja zrovna fanboy nejsem. Pred tim jsem mel Windows a byl jsem s nim relativne dost spokojeny. Ostatne i ted jsem schopny v kratkem case udělat/fixnout na Windows cokoliv.

    To, ze jsem tu "analýzu" neudelal ja ... ano, neznamena že to neuděláte ani vy. Ale ve většině případů to tak dopadne. Nepotřebuji se tu hádat a ani ze sebe dělat elitáře. Je mi celkem jedno co používáš za OS. Jistě nebudeš v mých očích lepší člověk, když si ten Mac koupíš. Na to, aby člověk pochopil, jak se Mac OS X a iOS liší od ostatních platforem nestačí "osahat". Musíš to prostě pár měsíců pouřívat jako hlavní platformu.

    Chápu, že hry jsou trošku jiná kategorie a že si můžeš komplet GUI vykreslovat jinak.

    Znám bohužel ale plno skvělých programů, které jsou vnitřně super (umí to, co jiné neumí), ale jejich GUI do OS absolutně nesedne a komunita je automaticky odsoudí. A funguje to všemi směry. Když by někdo naportoval 1:1 app z Mac OS X na Windows, tak si ji také nebudeš pochvalovat.

    To osahání má problém. Každý má nějaké návyky, jak s OS dělat. Třeba u desktopových OS jsou velice výrazné. První, co většina switcherů na Macu shání je něco jako Total Commander a pak téměř okamžitě WinAmp, který umí přehrávat hudbu po složkách. Nezajímá je celkem, že to jde dělat jinak a není to potřeba. On ten WinAmp je i pro Mac, ale ani ten to neumí.

    Pokud se tě dotkly mý výtky, pak se ti omlouvám ;) Kvalitní grafika se dá vytvořit skoro na libovolné platformě. Otázkou zůstává, zda zůstane kvaitní i na jiné platformě :)
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    TIGU: Pletes hrusky a jablka dohromady. Samozrejme musis mit tu platformu, abys na ni mohl neco delat/testovat/ladit. Ale proc bych proboha mel mit mac na to, abych delal pro ty zarizeni grafiku? V cem se lisi ps na macu a na win? To fanboyovstvi by se nemelo prehanet. A zminka o win feelu a rozdelovani vas a nas:) Kdo chce delat veci na danou platformu, samozrejme si vse musi radne promyslet a osahat, aby veci fungovali, aby se dobre ovladali. To, zes to ty pred 5ti lety neudelal neznamena, ze clovek ktery ma doma pc, to neumi. Nechapu potrebu takhle psat a delat ze sebe elitare:)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    TIGU: Nemá, souhlasím :-)
    TIGU
    TIGU --- ---
    Ještě mi řekněte, že nemáte ani iPad či iPhone. Proboha proč pro tu platformu teda vyvíjíte? Není pro vás (i nás) lepší, abyste vyvíjeli třeba pro Windows Phone? Je pravda, že jsem se k Macu a obecně Applu dostal tak, že jsem dostal za úkol přepsat app z Windows pod Mac OS X, ale také to dopadlo, tak jak to dopadnout muselo. Windowsí look and feel pod Mac OS X. Po těch více jak 5 letech jsem pochopil, že prostě nejde říct "napíšu program pro Mac/iPad/iPhone/whatever, protože to má konkurence také/jsou z toho prachy". Nebo má někdo jiný názor? :)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    ROTTWEILER: skoda ze jsem to nevedel driv, nemusel jsem se stat "hrdym" majitelem maca mini :D
    TIGU
    TIGU --- ---
    ROTTWEILER: Ok, tak pak ju. Díky za info.

    SHIGORBIRDMAN: To je pravda. Já takhle upravoval jen desktop apps.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    ROTTWEILER: genialni! tohle jsem nenasel. diky.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    TIGU: Nejde o zadnou "prasarnu" , proste jsme delali pred x lety hru a grafika zestarla, hodil by se ji novej kabat.Stale stejnej tym. Jen ja nemam mac a chtel bych si to tentokrat ladit sam, ne aby mi posilal nekdo jinej feedback(pracujeme externe) tot vse:)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    TIGU: nebude ale pak nesedet kontrolni soucet atd, takze to nepujde uloadovat na appstore?
    TIGU
    TIGU --- ---
    FLYBOJ: Online služba na to není. Virtualizovat si to můžeš, ale budeš muset řešit hackintosh, což nikomu nezávidím. Auditko tu k tomu je. Vyměnit grafiku by teoreticky mělo jít i přímo na PC. Záleží ovšem jak je ta hra napsaná. Pokud ti někdo pošle app, tak se to bude chovat jako složka, kterou můžeš normálně utevřít a pravděpodobně i editovat. Jen bude asi třeba dát pozor na zakončení řádků, kódování, etc.

    A raději nebudu řešit proč, co a jak. Potkal jsem podobný přístup v několika CZ firmách, tak už se tomu ani moc nedivím. Viz brandování FireFoxu dekompilováním EXE.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    TIGU: Evidentne jsi porozumnel dotazu. Capslock opravdu neni nutny, nechci "flejmovat".


    Abych tedy napsal presne to, co bych potreboval. Mam hru(build) pro iphone/ipad - ta je jiz na appstore, chtel bych ji ale 1:1 vymenit grafiku a podivat se, jestli ve hre neni nejaky graficky neduh. Pokud se Vas muzu zeptat, znate nejake reseni, at jiz cloud nebo offline, ktere by mi umoznilo se na PC na tu hru podivat? Ano, je pro mne jednodussi si na jeden tyden poridit Mac virtualne, nez ho kupovat.
    Idealni by bylo nejake online reseni = uploadnu hru a v browseru se mi virtualne pusti. Neni pro mne problem zaplatit kratkodobou licenci na cokoliv, nepotrebuju ani vykon - vim, ze ta hra jiz bezi ok, ale hw Mac jako takovy bych nadale nevyuzil.
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    TIGU: souhlas - delat to jakkoli jinak nez na macu je vetsinou extremne pracnejsi a nevede to k cili. Kouipit maca mini z II. ruky je spravna cesta!
    TIGU
    TIGU --- ---
    "developuje"? My nerozumí řeč tvoji kmenu.

    Jinak Mac OS X příliš ochotně na virtuálech neběží. Rozhodně tím porušíš licenční smlouvu (odstavec o Apple labeled HW). Existují možnosti jak VYVÍJET na iPad a iPhone i jinak než přes Mac OS X, ale většinou ty výsledky nejsou ideální.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    Mam dotaz: developuje tu nekdo na PC pres vmware pripadne jinak? Mate zkusenosti?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    PETUL_KA: Spis uzivatele, ja vas recyklaci tolik nefandim.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    omlouvam se za offtopic, ale hadam, ze tento link doceni prave developeri :)
    App Store - Fish Fillets Next Generation
    http://itunes.apple.com/cz/app/id475427132?ls=1&mt=8
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    TIGU
    TIGU --- ---
    RUTHAN: Nebo web app s vyuzitim jQTouch
    PHATE
    PHATE --- ---
    RUTHAN: www.appcelerator.com viz diskuse nize
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Zatim, jsem resil jen hry, ale pokud byste delali nejakou jednoduchou aplikaci trocha formularu, textu, grafiky a odesilani dat na server a zpatky, ktera by mela jed na iOS, Adroidu a Widlich, v cem byste to delali.

    Zvlast nebo pres nejaky multiplatformovy middleware, ala Unity pro hry?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam