• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONDRAPiPod, iPhone, iPad Development
    Let's send Apple to bottomless perdition, there to dwell.

    Vše o tomto ďábelském stroji. Objective-c, c++/c, Arm asm, NEON asm.
    Cocoa, OpenGL ES & Apple Extensions.

    "Veselé" historky z natáčení, aneb
    jak se to dá ještě udělat, aby nám to apple nezakázal.
    Privátní api a funkce, které bysme z něho chtěli.

    Grafici vítaní.

    Prosím lidi, co založili firmu, nebo se živí jako freelancer ať se podělí o své zkušenosti s ostatními.


    Aplikace v Appstore od lidí z nyxu:

    První vlaštovka:

    ALIJEN: aplikace Výplata -- http://itunes.apple.com/cz/app/id353881293?mt=8

    Posílejte odkazy na appstore do pošty nebo sem. Díky
    rozbalit záhlaví
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    REDGUY: dik, musim rict ze zdejsi vetev je sdilenjsi nez Androidi :)
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    ahoj iDevelopers :) nemate tip na stranku, ktera popisuje otevreni weboveho okna (predpokladam webkitu) v aplikaci?
    VFISA
    VFISA --- ---
    MATHEW_ER: A co s tim?
    KORDA
    KORDA --- ---
    Sháním někoho kdo by nám vytvořil hodně jednoduchou (může být i web) aplikaci. Jde o to vytvořit systém na rozhodcování soutěže. 7 iPadů / iPhonů si automaticky načte seznam soutěžících a po podání výkonů zapíše rozhodčí jejich skóre (ala krasobruslení) a to se odešle na "server" (dropbox?) kde se budou data ukládat aby se dala posléze zpracovat.

    Nejdůležitější je termín dokončení a to do půlky července.
    S7ANLEY
    S7ANLEY --- ---
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    Díky vám všem za rady pánové. Jdu napsat hello world. :)
    TIGU
    TIGU --- ---
    ROTTWEILER: Já se s tebou nehádám - to je jak se školením. Máš dvoudení školení pro jednu osobu a dáš za to 6-15 klacků - je to jednorázový a když u toho usneš, máš smolíka. Někteří školitelé ještě poskytují x týdnů podporu. Já měl za poslední 2 týdný 2 takováto in-house školení (placeno firmou). Když to porovnám s tímto videokurzem, cena za hodinu videokurzu vychází mnomem míň (a kvalitou jedno z těch dvou školení dokonce výrazně přesahuje). Ano, je to video, které už jen "streamují" zákazníkům a poskutují podporu, a zodpovídají dotazy. Nicméně je to velic kvalitně udělaný materiál, který prochází opravdu vše, co je potřeba pro to, abys z nuly začal psát použitelné aplikace s minimem počátečního odpadu. Video i in-house školení samozřejmě lze nahradit knihou. Ta lze nahradit dokomentací, nebo jiným zdrojem - třeba internetovými tutoritály na Youtube, nebo na webu (často zdarma). Jenže i tam je často problém s kvalitou. Neříkám, že by si každý měl to video projít - tvrdím, že jsem riskl jeho nákup s výraznou slevou v bundlu před nějakám časem a že se mi líbí tak, že nemám problém ho doporučit absolutním začátečníkům - jsou tam pěkně vysvětleny návyky, postupy a hlavně vysvětleno proč a jak. Je to up-to-date - iOS 7, ARC, etc ... prostě momentálně ideání zdroj.

    Tohle nelze generalizovat - mám ještě jedno video které jsem dostal "zdarma" k jednomu balíčku a které se také věnuje iOS 7 a ačkoliv dovede lidi rychle ke kýženému výsledku (jednoduchá app na stroru), neučí žádné návyky, nevysvětluje proč a co dělá a výsledná app, kterou "hází na store" bych já osobně hodil tak možná do koše - ideálně dlouhým klackem ...

    Sečteno a podtrženo - pokud Spaulding shlédne tento kurz, udělá si všechna cvičení (která nejsou těžká), dostane se velice rychle na obstojnou úroveň, kterou pak může velice dobře rozšiřovat přes applí dev videa, dokumentaci a google. Pokud má základy C, pak s tím nebude mít nejmenší problém.
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    Už mám ten Udemy kurz pro iOS 7. Tak uvidím, jak to bude náročný. Slibuje, že není potřeba umět ani object C.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    TIGU: Stačí koupit rozsáhlou knihu a bude mě to stát 1/20 a budu toho umět i více.
    TIGU
    TIGU --- ---
    A když už jsme u Applí dokumentace - Apple včera uvolnil "iOS Human Interface Guidelines" na iBooks

    (pro rýpaly - ten kurz na Udemy je bez referera - nesnažím se na tom vydělat a upřímně ani nevím, zda referery podporují)
    TIGU
    TIGU --- ---
    SPAULDING: hlavně ta rychlost je dost problematická - simulátor jede na plné rychlosti HW, na kterém běží - nesnaží se simulovat cílové zařízení. Ale Mac nemá některé akcelerace = něco na macu poběží 100x rychleji a něco naopak 100x pomaleji! Navíc testování na reálném zařízení přidává "náhodnost" - omylem otočíš zařízení na výšku, máš zaplý tethering, etc ... jinak https://www.testflightapp.com/ je tvůj kamarád.
    TIGU
    TIGU --- ---
    SPAULDING: http://www.raywenderlich.com/ - learn by doing (free - en)
    https://www.udemy.com/the-complete-ios-7-course-learn-by-building-14-apps/?sl=E0QfdVw9RBMILEwzBwZX - drahé jak sviň - en video, koupil jsem ve slevě, mám jich pár a tohle stojí i za plnou palbu. Po projití tohoto kurzu (pokud to fakt neojebeš), strčíš do kapsy většinu iOS samouků v ČR.

    No a pak ofiko dokumentace - je super! Nauč se s ní. Jinak já používám ještě Dash.

    Dev účet na vývoj většiny věcí nepotřebuješ. Lze nasimulovat většinu věcí v simulátoru. Rychlost ale neotestuješ, neotestuješ odesílání SMS, mailu, načítání hudby z knihovny, etc ... pro vydání app a testování na reálných zařízeních se bez dev účtu neobejdeš (placeného)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    SPAULDING: Dev ucet potrebujes pokud chces testovat primo na zarizeni. C samotny nestaci, potrebujes Objective-C. PNG je ok. A co se stranek, utfg, je jich vic nez dost. Zacit muzes vybornou dokumentaci od Applu a prezentacema z jejich devel konferenci (ke kterejm afaik ziskas pristup kdyz mas dev ucet).
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    Zdravím pánové. S kamarádem jsme se domluvili, že začneme kódovat iOS. Oba zvládáme na slušné úrovni céčko. Já budu dělat grafiku, kolega programovat. Mohli byste mě prosím někam nasměrovat? xCode mám, dev účet ne. Dá se ta grafika dělat v PS? Formát je PNG? Je nutnost dev účet?

    Budu radši, když mě odkážete na nějaký lepší stránky (klidně v AJ), protože chápu, že jsem se právě zeptal na něco, co by se dalo rozepsat do diplomky.

    Díky. :)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MATESISKO: Dik, uz se stalo, ale nelibilo se mi, ze ten Xcode chce i vyssi verzi OS, obejit to jde, ale je to natolik otravny, ze se to casove nevyplati pokud deployujes casteji.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    RUTHAN: Tahle hlaska se opravdu zobrazuje, kdyz mas neaktualni verzi XCode. Jestli to jde nejak osrat, netusim. Spis bych updatoval
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Netusite, nekdo jestli umi Xcode 4.5.2 deployovat na iOS 7.1 zarizeni ? Dev profily jsou podle me ok, ale zarizeni porad neni dostupny jako target pro deploy, je tam je zluta ikona a jedina hlaska co tam je, je tahle:
    "Xcode cannot find the software image to install this version"

    Je tam sice moznost stahnout iOS 7 SDK, kterz ten mam v Software images, ale nic se zda se nezmenilo.

    Muzu Xcode upgradovat, ale problem je, ze jestli je nutna 5, tak potrebuju upgradovat i OS na Liona coz je voprus.
    QUITE
    QUITE --- ---
    Pro vývoj neotřelé hry hledáme do týmu nezávislého iOS developera.
    Pokud ovládáte Cocoa a vás baví projekty typu Honim si triko, či Badatelé, čeká vás úspěch, sláva a chlebíčky.
    Další informace na mira@honimsitriko.cz.
    PS: AppParade vyhrajem. ;)
    AILAS
    AILAS --- ---
    MRTVY_KENNY: I člověk který ví která bije se pořád učí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam