• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONDRAPiPod, iPhone, iPad Development
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BTW kdo nezná, doporučuji Dash (na AppStoru). Je to agregátor na dokumentaci všeho druhu. Najdete tam úplně všechno včetně možností stažení dokumentace k jednotlivým Cocopodům nebo dokonce stažení cele iOS sekce z Stackoverflow. Co je ale opravdu super je parsrování docsetů. Takže když si otevřete dokumentaci k nějaké iOS třídě, v levém sloupci máte vylistované všechny knihovny. Plus nahoře najdete strukuru dědění dané třídy atd. Prostě dokumentace na stereoidech ... must have.
    AILAS
    AILAS --- ---
    KOM: Hele developer.apple.com. Až na některé staré příklady které občas musíš na poslední verzi ios upravit je to dobrý zdroj. Zvláště na základní flow view controllerů a vůbec life cyklu aplikace. How to a podobně jsou spíš už pak na vychytávky a něco naopak na úplně základní věci. Ale když už jsi na developer.apple.com tak si většinou prohlédneš i další metody a vlastnosti tříd a to ti tutoriál nedá.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Okej, akci iOS8 Swift Coobook tedy uzavírám.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MATESISKO: Protože banán.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Tak knížka koupena, ještě někdo se přidá? :)
    DREEK
    DREEK --- ---
    LWEEK: já bych potřeboval pdfko :) do objednávky zadej kód CYBERDY,
    akce zde http://shop.oreilly.com/category/deals/cyber-monday.do?code=CYBERDY

    vyjde to na cca 580,-
    Google
    https://www.google.cz/#q=26usd+to+czk
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    LWEEK: Tak proc planujete appky, aniz vite, ze pujdou realizovat? Prece aplikaci delam podle moznosti zarizeni. To ja bych si mohl stezovat, ze na hodinkach nespustim OpenGL aplikace...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    AILAS: Mám investora co chce dělat watch appky, jenže ani jednu z pečlivě naplánovaných appek nemáme jak realizovat. Tak proto asi ten vztek na Apple.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    DREEK: Máš na mysli Kindle (mobi) verzi za 35 dolarů?
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    DREEK: Najs, tak ja ji koupim a domluvime se :) je tu jeste nekdo kdo se prida? Cenove to ted vyjde na tusim 6 stovek deleno poctem. Jeste se podivam.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    KALICOR: jj ray je super
    DREEK
    DREEK --- ---
    DREEK: tak sleva není pouze dnes, ale do 2.12. :)
    DREEK
    DREEK --- ---
    LWEEK:
    SIRLOON:
    Je ještě zájem se o knihu podělit a složit se na ni? Dneska je sleva 50%!
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    KOM: Tohle zalezi na tom, jake metody. viewDidAppear se zavola treba pri prechodu z background do foreground, kdyz ten controller zobrazis prvne, ale taky kdyz dismissnes jiny kontroller z nej zobrazeny. Takze tohle je spis o zkusenostech
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    KOM: v tomhle smeru jsou u me na 1. miste knizky, mas nejakou? osobne volim od tohoto nakladatelstvi, http://shop.oreilly.com/category/browse-subjects/apple-mac/ios-programming.do
    KOM
    KOM --- ---
    MATESISKO: Super, diky moc. Vyzkousim to. Ja bych vseobecne potreboval nejaky dobry zdroj z ktereho bych cerpal best practices pro vyvoj iOS apps a abych lepe pochopil ten koncept. Prolistoval jsem nejaky knizky, ale odpovedi na zakladni otazky jsem tam nenasel. Kapitoly o tom co je to string a jak ho porovnavat nejsou moc zazivny :) Napriklad jsem nikde nenasel odpoved na uplne trivialni problemy. Kdy volat svoje metody v controlleru? viewDidLoad je asi spatny, takze asi v viewDidAppear... Takze takovyhle problemy ja ted resim :)
    AILAS
    AILAS --- ---
    LWEEK: Trochu hysterie...
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    LWEEK: Takova je bohuzel RoadMap. Nic s tim nenadelame. Ale s prvnim iPhonem to bylo podobne.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    KOM: Nejlepsi bude vytvorit UITabBarController a jemu priradit tri UIViewControllery. Jestli chces na kazdem view controlleru zobrazit i UINavigationBar, doporucuju kazdy z nich zapouzdrit do UINavigationController.
    No a ten login view bych zobrazoval jako obycejny UIViewController modalne z toho hlavniho tabbar controlleru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam