• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Měl byste někdo k dispozcii zbytky po stočení piva? Spíš lehce chmelené věci - chci to na pokusy s pečením chleba. A na pokusy s výrobou marmite.

    Praha.

    Vyměním třeba právě za ten chleba.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JANDOUR: To vypada dobre!
    POUTTNIK
    POUTTNIK --- ---
    JANDOUR: furt říkám, že domovarnictví je ušlechtilá a užitečná činnost :-)
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Jen tak mimo, jak jsme tu před časem probírali chladiče... Koupil jsem nakonec tohle: http://www.pili.cz/detail.aspx?typ=06&katc=940399 a je to skvělý! Byll sice trochu zašlej a musel jsem chvíli drhnout, než jsem se ho odvážil ponořit do horký mladiny, ale jinak je to echtovně levnýa stačí k tomu přikoupit plastovou 8mm hadičku (v železářství stála 13 Kč metr), koncovku na sprchu a dvě stahovací očka... ...a už s tim napouštim miminu vaničku bez použití karmy.)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JANDOUR: To je panecku pocin!!
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    bomba...
    Roztočte pípy! - seznam digitalizovaných knih - Národní technická knihovna
    http://www.techlib.cz/cs/2080-roztocte-pipy-seznam-digitalizovanych-knih/
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    POUTTNIK: nevim, nemeril jse mto, jse mteprv zacatecnik. ale pomohlo to hodne zchladit pred otevrenim.
    POUTTNIK
    POUTTNIK --- ---
    COCKROACH: Při kolika % cukru jsi to slejval? Takhle se chovaly moje první várky, než jsem zjistil že cukroměr měří blbě a slejval jsem při asi 6% cukru. Nezbejvá, než s tím zacházet jak se šampusem a po rychlým otevření mít připravený sklenice.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Omlouvam se za spam, ale kdyby nekdo z domacich pivovarniku potreboval Isohop, muzu po domluve odprodat. Mam ho pri me spotrebe asi tak na 20 let, tak by se treba nekomu hodil, a nezkazil se mi v lednici. Bezna cena je 320,-/10 ml
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Chmelový extrakt - ISOHOP / Praha / 100 CZK ]
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    JANDOUR: no nechat sednout pochopitelne otevreny :) asi mi nic jinyho nezbyde, jen se obavam, ze kal nestaci sednout dostatecne rychle, nez prijdou lidi zitra na kostovani...holt budou mit pivni burcak co do vzhledu asi :)
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Jednak určitě vychadit, ale to už asi je, tušim.

    A jednak otevřít, nechat vypěnit a pak nechat sednout - ovšem zase zavřený?

    Obávám se, že jestli se to chová takhle, tak vyšeptalost pak nebude nejzásadnější problém?...
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    Ahoj, potřeboval bych poradit. Moje poslední várka extrémně pění. Pri poodšroubování se vyvalí pěna. Co je nejhorší, pivo se v PETce okamžitě zakalí, takze i kdyz otvíram pomalu a nad kyblem, tak ve vysledku dostanu hnedy zakaleny pivo, ktery spis pripomina burcak. Pritom pred otevrenim je videt, ze je cire, ale otevrenim se zbytkove kvasnice strasne rozviri a zakali zbytek piva. Otazka, co s tim? da se s tim vubec neco delat?

    Kvasnice jsou blaticko, prefiltrovat pres nejaky hadrik by asi nepomohlo. Jediny co me napada, je to otevrit nad nejakym kyblem, pockat, az kal sedne a pak prelit, jenze mezitim mi to zvetra... ale lepsi reseni zatim nemam. Co myslite?
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    to je strašný. představit si tu nemocenskou napsanou vod doktora. obávám se, že kód nemoci by mu chyběl.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Auto-Brewery Syndrome: Apparently, You Can Make Beer In Your Gut : The Salt : NPR
    http://www.npr.org/...09/17/223345977/auto-brewery-syndrome-apparently-you-can-make-beer-in-your-gut

    Australský domavarník si vypěstoval kvasinky, které mu přežily ve střevech a kvasily!
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    LKD: pošlu, už jsem domluvenej tady s panem vedoucím diskuze:)
    LKD
    LKD --- ---
    MATHEW: posli pak odkaz, diky, at se to povede
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    MATHEW: přišel bych s diktafonem na místo, tj. nebude to živě, žádný stresy, pohoda
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    zdravím, je tady někdo, kdo se vaření piva věnuje už nějakou dobu, má zkušenosti a byl bych ochotnej se mnou pro českej rozhlas natočit krátkou pětiminutovou repku o tom, jak se to dělá, jak se k tomu dostal atd? pošta pls. bude to sranda
    KERRY
    KERRY --- ---
    JANDOUR: Díkes, domluvíme se v poště.
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    KERRY:
    Já nějaký mám, ti je kdyžtak můžu dát, jedu už v tekutejch...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam