• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    UZEL
    UZEL --- ---
    DRCRABAKLES: tj v reportazi o pivu matuska tam rika snad neco kolem dvou kurun za jednu samolepku vode odolnou..ale on uz ma.celkem produkci tak bych rek ze mensim mnozstvim pujde cena nahoru...
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    Zdravim pivni souputniky, chtel bych se zeptat, jak resite tisk vlastnich etiket.
    Rozhoduju se, jestli si je nechat natisknout v tiskarne v nejake "semi-vodeodolne" variante, nebo si to poresit sam doma na nalepovaci A4.
    Nemam predstavu, na kolik muze vyjit cca 100 ks. Mejte se! :)
    LODYHA
    LODYHA --- ---
    Zdravím pánové.
    Sháním minipivovárek, respektive varnu (od 50 l).
    Nevíte někdo o něčem?

Díky.

Petr
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Nabízím spodně kvašenej encián. Kvalitka, dobře uzrálej. Praha!
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    ZUZKAOU: Nevim, jestli ti někdo odpověděl, já jsem zjevně obstojnou dobu nyx vynechával.)

Ale neni problém. Sladinu po vyslazení potřebnýho objemu na chleba taky používám - ale mívám jí moc. Jestli myslíš kvasnice, tak ty čas od času taky dávám stranou.

A výroba marmitu by mě setsakra zajímala:)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Nechtel by nekdo tak 1/4 litru spodnich kvasnic (od Medvidku)? Zbylo nam to po vareni. Pripadne muzeme za tejden dodat nase, ktery bysme asi vylili. Praha!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Měl byste někdo k dispozcii zbytky po stočení piva? Spíš lehce chmelené věci - chci to na pokusy s pečením chleba. A na pokusy s výrobou marmite.

Praha.

Vyměním třeba právě za ten chleba.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JANDOUR: To vypada dobre!
    POUTTNIK
    POUTTNIK --- ---
    JANDOUR: furt říkám, že domovarnictví je ušlechtilá a užitečná činnost :-)
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Jen tak mimo, jak jsme tu před časem probírali chladiče... Koupil jsem nakonec tohle: http://www.pili.cz/detail.aspx?typ=06&katc=940399 a je to skvělý! Byll sice trochu zašlej a musel jsem chvíli drhnout, než jsem se ho odvážil ponořit do horký mladiny, ale jinak je to echtovně levnýa stačí k tomu přikoupit plastovou 8mm hadičku (v železářství stála 13 Kč metr), koncovku na sprchu a dvě stahovací očka... ...a už s tim napouštim miminu vaničku bez použití karmy.)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JANDOUR: To je panecku pocin!!
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    bomba...
    Roztočte pípy! - seznam digitalizovaných knih - Národní technická knihovna
    http://www.techlib.cz/cs/2080-roztocte-pipy-seznam-digitalizovanych-knih/
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    POUTTNIK: nevim, nemeril jse mto, jse mteprv zacatecnik. ale pomohlo to hodne zchladit pred otevrenim.
    POUTTNIK
    POUTTNIK --- ---
    COCKROACH: Při kolika % cukru jsi to slejval? Takhle se chovaly moje první várky, než jsem zjistil že cukroměr měří blbě a slejval jsem při asi 6% cukru. Nezbejvá, než s tím zacházet jak se šampusem a po rychlým otevření mít připravený sklenice.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Omlouvam se za spam, ale kdyby nekdo z domacich pivovarniku potreboval Isohop, muzu po domluve odprodat. Mam ho pri me spotrebe asi tak na 20 let, tak by se treba nekomu hodil, a nezkazil se mi v lednici. Bezna cena je 320,-/10 ml
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Chmelový extrakt - ISOHOP / Praha / 100 CZK ]
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    JANDOUR: no nechat sednout pochopitelne otevreny :) asi mi nic jinyho nezbyde, jen se obavam, ze kal nestaci sednout dostatecne rychle, nez prijdou lidi zitra na kostovani...holt budou mit pivni burcak co do vzhledu asi :)
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Jednak určitě vychadit, ale to už asi je, tušim.

A jednak otevřít, nechat vypěnit a pak nechat sednout - ovšem zase zavřený?

Obávám se, že jestli se to chová takhle, tak vyšeptalost pak nebude nejzásadnější problém?...
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    Ahoj, potřeboval bych poradit. Moje poslední várka extrémně pění. Pri poodšroubování se vyvalí pěna. Co je nejhorší, pivo se v PETce okamžitě zakalí, takze i kdyz otvíram pomalu a nad kyblem, tak ve vysledku dostanu hnedy zakaleny pivo, ktery spis pripomina burcak. Pritom pred otevrenim je videt, ze je cire, ale otevrenim se zbytkove kvasnice strasne rozviri a zakali zbytek piva. Otazka, co s tim? da se s tim vubec neco delat?

Kvasnice jsou blaticko, prefiltrovat pres nejaky hadrik by asi nepomohlo. Jediny co me napada, je to otevrit nad nejakym kyblem, pockat, az kal sedne a pak prelit, jenze mezitim mi to zvetra... ale lepsi reseni zatim nemam. Co myslite?
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    to je strašný. představit si tu nemocenskou napsanou vod doktora. obávám se, že kód nemoci by mu chyběl.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Auto-Brewery Syndrome: Apparently, You Can Make Beer In Your Gut : The Salt : NPR
    http://www.npr.org/...09/17/223345977/auto-brewery-syndrome-apparently-you-can-make-beer-in-your-gut

Australský domavarník si vypěstoval kvasinky, které mu přežily ve střevech a kvasily!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam